112

Анонимен

преди 3 години

До 114 СмокНе сме богата държава???Имаш температура - сараи, евро банкноти и то само по 500, златни кюлчета! Болен си, търси си лекар!

111

Анонимен

преди 3 години

След като всички са заразени, то тези дето ще умират, за съжаление ще умрат!Т.е. опасност от презаразяване няма щото всички са заразени! Значи отваряйте и живота да кипи! Не разбирам дискусиите! Направете нещо като обсада от средновековието, не ходете там, ама оставете хората да си живеят/умират, щом така желаят!

110

Смок

преди 3 години

Ей хора, опомнете се!! Глада е по-силен от тока. Познавам доста хора, които нямат два лева в джоба. Работя в склад за хр.стоки и при нас няма криза. Но всеки ден по 5-6 човека идват на крака да търсят работа. Как очаквате да реагира човек с леки или никакви симптоми, без пари и работа? Да си стой вкъщи гладен на студено? Неговия избор е или аз или другите. И не ги оправдавам! Но не сме богата държава да ни дават 60-80% от заплатите докато сме под карантина.

109

до 102 от славянин

преди 3 години

Та значи независимо се се чувствам в перфектно здраве трябва да си стоя вкъщи, за да не заразя такива разплути *** като теб и да не умрат!? Няма да стане, твоето здраве си е абсолютно твой личен проблем и грижа както и моето си е мой!

108

измислиципремислици

преди 3 години

а защо не казват,че тя хора са със съпътстващи заболявания а,то лесно зараза всички под един знаменател а

107

Ал Бънди

преди 3 години

5 000 жители. До 1 месец 60-70% ще са го минали, 1% ще са си отишли и ще си продължи живота.Стига сте плашили хората.

106

123123

преди 3 години

към 107:След като PCR теста ми излезна положителен получих предписание от РЗИ. Трябва да спазвам карантина 14 дена или глоба от 1000 до 10000 лева. Ако с нярушаване на карантина допринеса до умишлено зарязаване на някой друг или до смъртен случай глабата е от 10000 до 50000 лева и/или затвор.Просто вижте истинското предписание от РЗИ точка 4. Най интересно е, че глобите са написани с думи и при първо четене не ги забелязах.

105

Анонимен

преди 3 години

До ОтговорностАми РЗИ е виновно, че не е карантинирало болния! А пък кой е виновен, за това че всеки сам си прави тест и сам си решава да се карантинира или не, и че през това време РЗИ спи, това вече е друг въпрос.

104

Отговорност

преди 3 години

Чудно ми е кой носи отговорност, съвсем реален случай, шеф на фирма се разболява, но кара вируса леко, затова не се карантинира (не иска), в следствие на това се разболяват 6 негови служители от които 2 умират, хората спазват всички мерки извън офиса, но в самия офис няма как да се спазват! В задачата се пита кой е виновен за заразяването и смъртта на служителите!

103

Бибо

преди 3 години

ТОВА КОЕТО БАЙ ШИЛЕ КАЗА ЗА 70%ДОЦ МАНГЪРОВ КАЗА ПРЕЗ АПРИЛ. ВИНАГИ(БИБИТКО, ЩАБА) ВЪРВЯТ СЛЕД ПРОБЛЕМА. ЩЕ КАЦНАТ НА МАГЪР... Я

102

anonimen

преди 3 години

има тестове в аптеките за 20 лв - 25 лв clungene бърз тест касета за определяне на антитела. това е дали си го минал и е най-евтино, защото си го правиш сам в домашни условия

101

Тестове

преди 3 години

и пирамида.Кой е фараона.

100

Анонимен

преди 3 години

Ако имаше държава, която мисли за поданиците си , PCR тестовете трябваше да са безплатни и задължителни. Много хора си отиват от бедност и болести.

99

Анонимен

преди 3 години

Ако това се случва само в Бяла вируса вече да е изчезнал ,*** упорит и безмозъчен човек може да разнася заразата без да мисли ,че някой от най близките му може да умре.И в другите градове е същото ,познавам познат без осигуровки който беше болен излекуваха го и пак заявява ,че не го интересува колко е заразил важното е ,че той е добре.Може да е жестоко ,но на точно такива пожелавам да се молят и мъчат за глътка въздух и да оживеят.

98

След 1година

преди 3 години

В кръчмата:Келнер донеси една ваксина с две кебапчета и една спринцовка.

97

11

преди 3 години

1) Няма ясни правила за карантинирането - как стоят нещата с работодателя, къде ще си, кой ще ти носи лекарства, ядене и пиене;2) Тестовете трябва са безплатни! Не може в едно семейство да правиш 4 теста за своя сметка;3) Много народ го изкара леко в болнични без тестове, има и които го изкараха на крака без тестове.

96

Анонимен

преди 3 години

Докторе, този, който Ви е казал "ти луд ли си, да давам 60 лева", е прав. Той е бил само с бърз тест, а този тест не се признава за определящ диагноза. Затова този човек се разхожда. А Вие трябва да му назначите не само PCR тест, но и да го платите по съответен ред. Ако PCR тестът е положителен, имате основание да го карантинирате дори принудително.

95

Словянин

преди 3 години

Българинът е ***. Не иска да живее, а да работи за жълти стотинки.

94

Оптимист

преди 3 години

Ще става и по-зле.

93

Китаеца

преди 3 години

У нас проблема с такива хора го решихме бързо и безболезнено. С 9гр. олово в главата. И сега сме си добре. Вие да му мислите, като ги търпите.