195

Македон

преди 3 години

Василий Втори не само е наречен "Българoубиец", но е бил представител и на македонската династия във Византия. И какво излиза? Че македонеца Василий е воювал срещу македонеца Самуил!

194

Ss

преди 3 години

Много правилно ,дори много скоро шиптарите ще са повече от братята и ще ги .... .което е добре ,те го заслужават

193

Анонимен

преди 3 години

И сега като сме започнали,да ви кажа ,че и Екатерина Велика не е била немкиня,проверете да видите рода и от къде произлиза,ама не тази официаната фалшифицирана история в нета,а истинската история,рода и също е славянски.Също вижте и оригиналните имена на саксите,а не фалшифицираните по-късно,те също са славянски!

192

Стоян

преди 3 години

Незнам защо обръщаме такова внимание на македонците,какво говорят ,какво искат и т.н. Да го духат,Позицията ни трябва да е против тях за всичко,винаги.Да им дойде акъла.каква братска страна може да са те с 40% албанско население?

191

Анонимен

преди 3 години

До ИсторикАбе,ти добре ли си?Виж гръцко-турската война в началото на 19 век(1919 до 1922 година) и ще видиш,че от там се преселват гърците,бягайки от Азия турските преследвания,но за разлика от българите,не са избити и им дават възможност да се изселят и те се заселват в територията на днешна Гърция,предимно в северна Гърция,още им гръцки потомци,които помнят това преселение,също помнят и българи - потомци на местните българи от днешна северна Гърция,виж документацията!

190

Историк

преди 3 години

До Анонимен... та от къде в Азия , или както някакъв друг тук беше писал от Африка идват гърците ? Някаква територия ? Някакви земи ... местност в Азия които имат следи от гръцки селища и гръцки археологически находки от времето ПРЕДИ да се преместят на гръцкия полуостров ?Що не вземеш да потвърдиш думите си с ФАКТИ ... защото без факти това са си празни приказки. Като приказките за "македонската нация " .

189

Анонимен

преди 3 години

До Историческо колелоИ румънския език е изкуствено съдаден език от западняците през късното Средновековие, румънците по произход са основно българи,руснаци,унгарци,като преобладащия етнос е бил българския,първата книга на румънския изкуствения език е създаден във Виена(!!!) и налагат измисления румънския език и Латиницата насила(!!!) на днешните румънци,особено след 1861 г.,имало е дори бунтове на болярите срещу това насилие и асимилация от западаОт около 17 век са започнали да асимилират с

188

Анонимен

преди 3 години

абе на тез историята от Самуил ли почва, ми преди това...от Сашо Македонски и хоп Самуил. И разбира се от 41 ва насам, преди 1941 какви са били..... жалки измекяррии

187

Анонимен

преди 3 години

.........вижте и къде са владенията на българските боляри - Симеон(обхаващи областта чак до Пелопонес),също и на българските боляри Хрельо,Богдан,Вълкашин,Углеша,Крали Марко,Константин Драгаш,преди да паднат под властта на османците - в днешна Македония и в днешна северна Гърция са им били болярствата.

186

Анатоли

преди 3 години

Един народ за да съществува му трябва история без история си за никъдеЗа да съществува македония трябва да краде и пренаписва история ...Всеки един дълбоко във себе македонец знае че имат много общо със българите защото като закопаят един бел излизат само български монети. ВБългарoубиец, с което византийските летописци наричат завоевателя на БългарияВасилий II Българoубиец.. но може би догодина македноците ще го напишат във учебниците макеноубиец

185

Анонимен

преди 3 години

До ИсторикДо 1913 г. , 1918 г., по-късно и преселването на гърците от Азия през около 1921 г. и 1922 година, гърци не е имало нито в Пела,нито в Солун,нито в днешна северна и централна Гърция,гърци е имало предимно в Азия,също и на Пелопонес.Толкоз!И престанете да дрънкате глупости!Имали сме византийско влияние,например църквата и царските титли и др.,но вижте къде воюва например Самуил - в днешна централна Гърция,която тогава е била част от България,вижте и къде са владенията на българскит

184

ДНД

преди 3 години

ВЕТО .

183

Историческо колело

преди 3 години

Тези са ,като каталунците. Не искат да са испанци или иберийци, а каталунци...,като нашите мизийци, тракийци,македонци...Имена дадени от Римската империя и латинският език.Все едно Румъния да се сърди, че са наричани дакийци-Дакия.Или Британия-днешните англичани....

182

Анонимен

преди 3 години

До 5-koГледай си работата,на Балканския полуостров ВИНАГИ сме били православни народи с влияние на византийска и българо-славянска култура!

181

Историк

преди 3 години

Всъщност сега разгледах родното място на гръка Александър Македонски - Пела. Всички знаят че баща му е бил цар . Македонски цар. Реално Пела е било малко градче заобиколено от овчарници и селски коллиби. Дори и в най-големия си разцвет е имало население около 2-3 хил. души. ПЕТ пъти по малко от Солун , който е в съседство . Основен поминък овцевъдство . А северна македония НИКОГА НЕ Е БИЛА част от територията на "царство" Пела .КАКЪВ ЦАР и на кого е бил бащата на малкия Сашко ?

180

Анонимен

преди 3 години

До ИсторикГлупости на търкалета! И македонизма за първи път е измислен около 16-17 век,заедно с елинизма.Тракизма пък е измислен през 19 век,вижте снимки от град Севтополис на уж "траките", това са 100% средновековни(!!!) руини,по начина на план,строеж,използвани материали и техника,тези руини в Севтополис дори не са от най-ранното Средновековие,а от малко по-късноВижте и славянските богове,особено Перун,колко много прилича на елинските,но славяните са си в Европа още от Бронзовата епоха

179

Маке

преди 3 години

Поради исклучително значее е повторам:Големиот македонски совет донесе одлука утре сите ресторани McDonalds да бидат преименувани на МАКЕ- donalds со цел да се зачува историската традициа, да се подигне нивото на македонската историа и култура и да се прослави Санде Големиот, познат и како Александар Велики СЕВЕРНО-МАКЕДОНСКИ.

178

"нация" бе

преди 3 години

Северно македонците отчаяно се опитват да си присвоят история и език от околните народи,защото без тази присвоена история , измислицата наречена "македонска нация" бързо ще бъде разкрита и разобличена. С подарена от сърби и гърци територия и с подарен от българи език нация не се прави. Иначе всяко село с повече от 3 къщи щеше да се е обявило до сега за нация със собствена история и претенции за територия.Пример: Подуенската нация в София... Гара-мездренската нация... Добруджанската нация ...

177

Недоразбрал

преди 3 години

Така наречените македонци не разбраха,че са кандидати да влязат в един клуб на нормални,трезви, ориентирани в пространството и времето хора!!Тоест,не може 70 години да са ти сочили черната дъска,че е бяла и че ти си нещо,което е пълна измишльотина и ти да искаш с тази шизофрения да влезеш в клуба на нормалните бели хора?!Дори ние да не ги спрем,те ще станат истинска напаст и проблем за ЕС,който ще ни бъде пришит и вменен като вина пак на нас,задето сме допуснали коминтерновци в ЕС и то с право!!

176

македонац

преди 3 години

Грция море да ни врати южна Македония а Бугария источна Македония полвин Бугария е наша македонска и не драпайта мадиня а слушайте што ви кажуваме ние македонците ова е вистината айде со здраве и будите и вие македонци.