215

Анонимен

преди 3 години

До 5-koЕзикът ти много прилича на чист български с изкуствено наложени промени, които да го отдалечат от български и да го доближат то сръбскиВпрочем, Александър Македонски е говорил старогръцки и е бил обучаван на старогръцки (от Аристотел) Той е бил грък. Езикът, който ти говориш, макар и осакатен, има славянска основа, значи произлиза от старославянски. Не може славянски език да произлиза от старогръцки, който е коренно различен езикЦялата ви история е измислена и пълна с лъжи

214

Анонимен

преди 3 години

не ме интересува изобщо с какво не са съгласни псевдомакедонците. Те не са съгласни дори да съществуват.

213

Разочарован

преди 3 години

Не може ли по най- простия начин да покажем на света на какво учат децата си и за какво налагаме вето на тази страна и задължително да прекъснем всякаква комуникация с Македония и докато не подходим по твърдо по въпроса с точни изисквания какво искаме да променят и защо тези крадци на история няма да клекнат на истината.

212

ванката

преди 3 години

Самуил е само български владетел и това го знаят и кучета на село . А това че някои и иска да си присвоява чужда история за да оправдае фалшивата си идентичност ,това вече няма нищо с история още по малко с истина.Някои му казват лъжа,манипулация или просто фалшификат .Та с подобна кражба и лицемерие господата от РСМ скоро в ЕС няма да влязат,по скоро трябва сериозен дебат в македонското общество.Ако искат да продължат напред дрябва да си кажат истините в очите да ги приемат .

211

северномакедонец

преди 3 години

Ех Монголийо, земльо македонска... !

210

До 5-ко 227

преди 3 години

Най-видните сръбски фамилии сигурно !

209

Анонимен

преди 3 години

А кои са им другите царе ? 🤔😉

208

Тодоров

преди 3 години

До 5-koНа мой близък, родата му е от Охрид и има свещеник, борил се за съединението, а после прокудени, но има много родственици там и до днес. Преди 3 години бях на Екскурзия в Охрид и се случи, че се заговорих с наследници на стари Охридски фамилии, които предават по наследство и занаяти те си. Та сами миказаха хората, знаем, че сме или едно, но ни разделиха политиците.

207

Дядо Ви

преди 3 години

Македонската нация започва да съществува насила след втората световна война. Явно не им се иска да са най-младата нация.

206

Доказателството

преди 3 години

За макетата единственото доказателство, че Самуил е македонец, е че на това са ги учили в училище.

205

Saki

преди 3 години

Е добре де тоя Самуил е бил македонски цар,а преди него и след него ,кои са били македонските царе ? От кой цар Самуил е наследил короната и на кой цар я е предал? Това е просто безумие. Държава ,която в историята си е имала само един цар ха-ха.

204

Я

преди 3 години

Ако признаем, че Самуил е общ владетел ше трябва да признаем, че сме македонци. Що за глупост? В македонските учебници пише че Самуил е бил македонски владетел. Има го в нета. Те за това македонците казват че сме им били роби

203

Georghe Haggiios

преди 3 години

До 210 постАло , дете недоучено и не чело н, МЛАДОТУРЦИТЕ + КЕМАЛОВАТА ОРДА ОТ ИСЛЯМО-ТУРКОМАНИ, УБИВАТ НАД 3 МИЛЛИОНА ЕЛЛИНИ = ИОНИИЦИ И ОТ ГАЛЛАТИЯ И ВИТИНИЯ = ПРУСА, НИКЕА, НИКОМЕАДИА !!ПОСЛЕ ОЩЕ 373 000 от област ПОНТОС = ПОНТИ ОТ ТРАПЕЗУНД, АМАСИЯ, СИНОП, И СЕВАСТИА = СИВАС !!3. ТРЕТА СЕРИЯ = ГЪРЦИТЕ ОТ ТРАКИЯ = ТРАКИОТИТЕ ОТ АДРИАНОПОЛИС, И ПОНТО ТРАКИДА (дн.Турска Тракиа) = Убити над 300 000 еллини !4. ЧЕТВЪРТА СЕРИЯ = И ВЕЧЕ САМИТЕ ГЪРЦИ ОТ КОНСТАНТИНОПОЛИС = УБИТИ НАД 180 000 .

202

Аз мисля ,че

преди 3 години

Нашите историци трябва да използват момента, за да запознаят света с древната българска история и култура !

201

Вижте сега

преди 3 години

Решението е много просто - щом имат претенции, нека представят някакъв автентичен исторически документ, в който се споменава за съществуването на македонска държава и македонски народ преди ВСВ ! А иначе - ПРОСТО ДА МЛЪКНАТ !

200

кръпел

преди 3 години

До 5-koПриятелю ела в София да видиш плащеницата подарена от император Адроник 2 на Охридския архиепископ на нея пише ,, Пастирю на българите споменавай при жертвоприношения владетеля Андроник Палеолог ,,. Може да я намереш и в нета .

199

Умник

преди 3 години

Във Византия, на Тракия са викали Македония, включително беломорието и Солун. Скопие не съм чувал да е съществувал тогава. Иван Асен пише след разгрома на Комнин: "и завладях цялата му земя от Одрин до Драч, гръцка, арбашка и сръбска" Къде са били по това време македонците?

198

Въпрос

преди 3 години

За Василий II, не знам. Ама Бойко догодина ще го пишат в учебниците за 5 отделение "македоноубиец"

197

Македонец

преди 3 години

Той и Василий II си е чист македонец.

196

Влади

преди 3 години

Е, добре, император Василий ll Българоyбиеца е човекът победил Самуилова България. Василий ll е от Македонската династия, родом обаче от Тракия. Защо историята го нарича Българоyбиец, а не Македоноубиец???