56

Анонимен

преди 3 години

във военните има нещо сбъркано

55

Анонимен

преди 3 години

Защо героизирате японците? Избили са, изналсилили са и за уморили от глад десетки милиони в Азия! Това, че някакъв там се е страхувал да умре не значи, че не е убивал невинни! Този копринен шал едва ли е подарен. Японците са известни с изнасилванията на жени в завладените територии. Жестоки изнасилвания, понякога водещи до смърт, понякога до самоубийство на момичетата.

54

опетков

преди 3 години

До Анонимен34 А ти можеш ли да си отговориш на въпроса чий го дириха японците по островите в Тихия океан или в Манджурия и Китай? Кой дявол ги караше да дърпат дявола за опашката когато нападнаха щатите? Япония беше тръгнал да става световна империя, без да има здрави *** за това. Японците и азиатските племена изобщо са били най-жестоки при водене на война и не спазват никакви закони и правила за водене на военни действия или третиране на военнопленници. ВСВ е ярък пример за това.

53

опетков

преди 3 години

До Анонимен36 Понеже си написал глупости или меко казано неверни неща трябва да те коригирам. В Испания и в Португалия е имало военни диктатури, но не и фашизъм. както виждам си станал жертва на комунистическа пропаганда и празни дрънканици.

52

опетков

преди 3 години

До Анонимен 38. Много си зле с историята на България. Превратът 1923г е правен от военните, начело с другаря Кимон Георгиев. Същият, който прави преврата през 1934г. и през 1944г и дава властта на комунистите. Следователно според твоите дрънканици един и същ човек участва във фашистки и комунистически преврати(не че те не са като две близначета). Фашизъм в България ако е имало, най-близко до него е бил режимът на А. Стамболийски.

51

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАбсолютно да, ама каква клетва брат - нашмъркан на амфети в самолета и ти ще се забиеш в 1вата мишена, която ти дадът. Одачи не го е ловило просто - не го слушай мчето, има изписани томове за камиказетата.

50

Анонимен

преди 3 години

Курсове за камикадзе.Инструкторът:Гледайте ***,показвам само веднъж!

49

обикновен

преди 3 години

Е** си и покъртителната история, заглавието е подвеждащо, а сцената с меча е... е** си и камината е имал тоя, ранк може да разтопи! Нека някой а пробва с джобната си ножка да я сложи в камината и да види какво ще стане, тоя цял меч е стопил...тоя в историите е по-добър от български ловец - хаха!

48

Анонимен

преди 3 години

Да умреш за държава, родина, религия, идеология.... и прочее булшити,е най-идотското нещо, за което мога да се сетя.Аз примерно съм ходил казарма и съм от тези дето ни караха да целуват едно бяло-зелено-червено парче плат, и да викаме като и-ди0ти "Заклех се!", и се водя запасняк,но ако сега стане война, не разчитайте на мен. Правя пуканките и отварям бирата.Който иска да ходи да мре за тази кл0уака българия или за която да е било друга - молим...

47

СООоооо...

преди 3 години

То....сега е лесно да се казват нещата.На мен и до утре да ми говорят, че не са искали да умрат за Япония ....не им вярвам.

46

Анонимен

преди 3 години

В дома си в Токио Одачи взел церемониалния къс меч, отбелязващ статута му на камикадзе, и го хвърлил в огъня в камината си, където той се стопил до стоманена буца. Дали церемониалният къс меч не му е даден, за да си направи сепуко, ако по някакъв начин бъде възпрепятстван да изиграе ролята си на жива бомба?Клетвопрестъпник ли е Одачи?

45

...

преди 3 години

Аз не моа разбера ко ни занимавате с психари камикадзета? И тоя кво камикадзе е? Тоя се насрал и избягал - дезертьор. Добре че е бил в Япония, ако беше при батко ви Ким, такъв щеше да бъде разстрелян още след първото кацане на самолета. А и не само там. Дезертьорите са срам за армията - излязъл си да се биеш, биеш се докрай. Във война е така - или убиваш или те убиват. Дезертьорите се наказват със смърт пред строя. Дупка в челото и на бунището. И вече голям герой го изкарахте - дезертьора...

44

втория фронт

преди 3 години

Едва когато Англия се отказа от колониалното гасподство и подари 33 караибскки острова на Америка, тогаве беше открит втория фронт когато Чърчил го декларира отказът си!

43

Mitsubishi Zero

преди 3 години

"Технологичното превъзходство" е било на страната Япония срещу САЩ, както и на Германия срещу СССР. Тъй като СССР и САЩ са имали повече ресурси и са дали повече жертви, в крайна сметка са успели да спечелят, ако това може да се нарече победа. Примерно десантът в Нормандия е пълен провал и не може да се сравни с ефективността на камикадзе мисиите.

42

александър матросов

преди 3 години

нали той искаше да умре? Списаревски също?

41

Анонимен

преди 3 години

Рядко неграмотно е това момиче, "писало" статията!Бърка яко глаголните времена- героят е ту в сегашно, ту в минало време.Да се чудиш, кой и плаща за този "труд"...

40

Анонимен

преди 3 години

В окупирания от Япония Тайван през август 1944 г., японските военни сили са сковани, а в окупиранта от Япония Манджурия през август 1945 г., японският милитаризъм е пометен за дни от технологичното превъзходство, бойното майсторство и колективния героизъм на настъпващата от запад и север Червена Армия. Срещу нея джапанките също са хвърляни хиляди камикадзета убедени, че "смъртта е сигурна, но поне са щяли да вземат врага със себе си.". На практика се оказват почти безполезни с много нисък КПД.

39

Анонимен

преди 3 години

В Ю-туб има видеа където се вижда че мусолинито доминира над Хитлер,като активен над пасивен.Да това е видимо и за не толкоз добрите психолози и физиономисти.Значи въпросът е : Кой подкукороса Мусолинито? Кой?

38

Ха, ха, Тъпаци...

преди 3 години

Жената на самурая може да ходи навсякъде около него, когато е с него, но не й се разрешава да настъпва дори сянката му.Това е Самурай.

37

Анонимен

преди 3 години

Мусолини е учителят на Хитлер и Франко, както и на българските фашисти, които и тогава са копирали европейските практики.Мусолини идва на власт през 1922 година.Хитлер прави същия опит за преврат през 1923 година.Деветоюнският преврат в България е през 1923 година.Европейските практики са били фашистки и нашите политици са ги следвали, както днес следват други практики.Хитлер идва на власт 1933 година в Германия. През 1934 година идва нов преврат със забрана на партиите в България.