40

До 15

преди 3 години

В Русия тези, които ровят в кофите се наричат БОМЖове.БОМЖ- ,,без установленого местожительство,,.

39

Анонимен

преди 3 години

,,Гледач,, се използва за животни.За деца е ,, детегледач,,.Дядото без пари няма ли да гледа внучето?

38

баико

преди 3 години

за въоръзението .....ние подарихме много военна техика ...танкове ,орадия ,гаубици ,и много оразие на македония .....сега какво се слу4иние сме дупедавци копуваме авио техника са6то стара но за паритова е само преди едно 20 години .газо лизници ли сме .не драскаите 4е 6те бадем по груб.

37

БГ

преди 3 години

Нагла до безобразие ! Не си дава сметка, че има хора, които няма на кого да разчитат и тази помощ е именно за тях. Като си имат дядо, какво търси още?!

36

Анонимен

преди 3 години

Докато си чакат кой го гледа детето, защото ако имат 4м възможност да се справят без помощ от държавата, значи и по принцип могат

35

пфффф

преди 3 години

Тая я мноо нагла бре!!!Иска дядото да си гледа внучето а държавата да му плаща?!?!?Гледах я сутринта тая наглата.А дава ли си сметката тая че някое семейство може да си няма дядо който да гледа детето и наистина да трябва да наемат чужд човек който да го гледа, и заради тая лакомия може и да няма пари за тях.

34

Анонимен

преди 3 години

32- ТОВА НЕ Е "КЛАТЕНЕ НА ДЪРЖАВАТА", А ПРОЕКТ "РОДИТЕЛИ В ЗАЕТОСТ" , ЕСФ ПРЕВЕЖДА 42 500 000 ЛВ-85% И БГ СЪФИНАНСИРАНЕ 15 000 000 ЛВ- 15%- ВСИЧКИ КОИТО ОТГОВАРЯТ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА ПРОЕКТА КАНДИДАТСТВАТ И ПОЛЗВАТ ПОДКРЕПАТА. СПРАВКА- МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА- АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА- ПРОГРАМА- "РОДИТЕЛИ В ЗАЕТОСТ".

33

Анонимен

преди 3 години

Държавата харчи милиарди а те после напускат България.

32

Анонимен

преди 3 години

Не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле!

31

Анонимен

преди 3 години

Детегледачът е дядото, той получава минимална заплата сега 610лв, 2021г- 650лв, ако дядото е пенсионер, а той би трябвало да е или да е безработен, то той има поне 43 г стаж- ползваме калкулатор и на сметката на дядото всеки месец ще се превеждат- 721. 28лв, ако децата са две то тогава дядото получава 150% от минималната заплата- 1081лв в рамките на 18 месеца, майката трябва да се върне на работа, ако няма работа се дава 1 месец за да си намери такава или проекта се се прекратява

30

Анонимен

преди 3 години

До АнонименМдаааа, за това нашите така и не ги събраха тия лихвоточки.

29

Анонимен

преди 3 години

Те хората милиони откраднаха, вие пак в парите за децата се вторачихте.Ама стиска ли ви да питате шефа какво направи с парите за подпомагане на бизнеса му? А за Бате и милиардите от ЕС въобще не говорим.Важното е, че няколко майки няма да получат помощ от държавата. А когато едни други "самотни майки" получават 100 вида помощи... тишина.Важното е, Мария, Ива и Елена няма да вземат пари. Тъй де, щом вие не сте взимали, от къде на къде друг да взима?

28

Анонимен

преди 3 години

При бай Тошо всеки имаше сигурен дом, надеждна работа и гарантирано материално обезпечено бъдеще. Всички българи ходеха на почивка поне веднъж в годината, а някои и по два пъти годишно. Туризмът дори не се броеше за перо в бюджета, беше нищожен в сравнение с индустрията и селското стопанство - България беше сред 30те най-развити икономики в света. А днес България няма икономика, няма детски градини, само изнася черноработници за запада.

27

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНапротив имаше! Мен ме е гледала детегледачка, защото много боледува в яслата. Много си я обичах.И това още 1980.

26

Анонимен

преди 3 години

При бай Тошо нямаше детегледачи, нито чистачи, нито гледачи на старци, никой не слугуваше на дригите за пари. Всяки семейство имаше всичко необходимо да си гледа и възпитава децата.

25

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНе, ама баба ми се пенсионира на 55, а не на 70 и можеше да ни гледа.

24

Анонимен

преди 3 години

Бай Тошо колко пари даваше за детегледач?

23

Анонимен

преди 3 години

Питам гнусното форумно русофилче с деца в Америка, кога за последно е било в русия, та ги знае тези работи, дето лъже тук.

22

Анонимен

преди 3 години

И после няма деца, нацията застарява...Няма и да има!Места в детската градина няма, жените са длъжни да се върнат на работа и кой ги гледа тия деца? Ако има баба, добре, ако нямаш? С тоя огромни заплати дето дават особено на младите жени с деца, само за детегледачка има, даже за няколко.И накрая просто се отказват да имат второ дете. Като знаят как са гледали първото...

21

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 17Аз съм раждан през 70-те години.Едно дете съм.И нямахме нищо необходими - нито жилище, нито кола.А ти си глупав социалистически лъжец.