14

Мислещ

преди 3 години

Значи ако един приятел ме помоли да го закарам до другото село, като ми плати горивото, тогава какво е това? Нерегламентиран превоз, или споделено пътуване? И какво, за тази моя постъпка, аз съм наказуем, за да може бакшишите или мутрите да печелят? Аре бегай у лево. Вече съвсем ни взехте за балами. Намалете цените, и тогава може да си говорим. Май все повече си пролича демокрацията, законите да защитавам мутрите, вместо хората. ОСТАВКА.

13

Анонимен

преди 3 години

Тези само ги подкокоросват агентите на бившата ДС!В цял свят споделеното пътуване е нещо нормално и естествено.Навремето обаче, когато бях в Киев, тогава през 1988 г. Украйна беше още част от СССР, ме учуди много как като махнеш на първата кола която видиш и тя спира, качва те, и те кара където поискаш срещу заплащане (дребни суми), все едно е такси!Та това само в Съветския Съюз го видях. Съмнявам се да го има в Германия например.Но явно България е част от Съветския Съюз...

12

А

преди 3 години

До Частен доктор пенсияНещо за споделеното плащане на образованието ти от първи клас до завършването?Нали тези с пенсиите са плащали!

11

Анонимен

преди 3 години

До истина"Нужния данък" за стопанската си дейност не си платил. Да те светна само. Нито задължителните в случая застраховки на пътниците. Значи не моа некой да има чекмеджета с евро и кюлчета злато, но ти можеш да прибираш пари без да плащаш данъци, осигуривки, застрахови и т.н. Български народен тълковен речник: "Корупция" е далавера в която не можеш да участваш.

10

д-р Дрегер

преди 3 години

Поправката си беше правно малоумие. Щеше да падне и в КС ама обръчите на ГЕРБ (такситата) и на ДПС (автобусите) това не ги бърка.

9

РусенецЪ

преди 3 години

За да предпочета споделено пътуване или нерегламентиран превоз очевидно има причини. Било финансови, логистични и т.н. Там е заровено кучето. Че аз и нерегламентирано си купувам домати от бабите около пътя. Нерегламентирано си купувам сирене и кашкавал от бай Юмер от едно близко село. Очевидно има причина.

8

Частен доктор пенсия

преди 3 години

Опа, опа! Внимателно, че ще се създаде прецедент и ще се обатачим в закони и поправки. Защото в момента СОЛИДАРНО плащаме здравните разходи на хора, които не познаваме и не сме виждали. Солидарно плащаме пенсии на също такива хора. Е това ако не е споделено плащане - здраве му кажи!

7

Анонимен

преди 3 години

Никой не забранява споделеното пътуване! Ама радевопоклонниците пищите без да сте наясно за какво. "Споделено пътуване" с бусове от Централна автогара за Холандия, Германия и т.н. в определени часове, без застраховки, без да плащат данъци и осигуровки, с водачи дето можели да издържат 48 часа без спиране??!! Кака ви звучи? Да не говорим за ттарикатите дето с личните си автомобили минават и обират пътниците пред редовните линии. И ги слагат един върху друг. Да не говорим за колани и други "екстри

6

Анонимен

преди 3 години

Има огромна разлика между споделено пътуване и нерагламентиран превоз.

5

Сметалото

преди 3 години

Това на превозвачите и автобусните е глупост разбира се. И със закон и без закон споделеното пътуване ще си го има. Не виждам Нито един съд, който би осъдил човек, че е закарал някой си от София до Бургас и са си поделили парите за гориво. Солидарност му се вика и ако не греша присъства в Конституцията по някакъв повод, която е над останалите закончета.

4

Анонимен

преди 3 години

А ми това е правото на избор в демокрацията . Какво искат разни бакшиши и лакоми частници ?

3

Анонимен

преди 3 години

А да се забранят личните превозни средства не искат ли тия нагли б0клyци?

2

Анонимен

преди 3 години

ххахаха малумници и шишовете и политиците

1

Анонимен

преди 3 години

kolkoto ste preboriat s protesti nezakonnata prostitucia na bsp - bkp i dps