54

Анонимен

преди 3 години

Бакшишите недоволстват, че хората не щат да им дават по 40 лв на километър. Не харесвам бакшишите. Ако сте се опитвали да качите възрастен човек в такси, и вие няма да ги харесвате.

53

НЯМА ЗАКОНОВО

преди 3 години

ОСНОВАНИЕ за да недоволстват тези... Ако роднина ти дойде на гости за няколко дни вместо да отиде на хотел и си поделите разходите то хотелиера има ли право да недоволства???

52

69

преди 3 години

Че като пътувате Варна София с превозвач да не би да плащате пълните разходи? Пак делите (споделяте) цената с останалите пътници (колкото ги има). Каква разлика да се прави със споделеното пътуване? Едното било врат, другото шия. ...

51

Анонимен

преди 3 години

Правен въпрос - ако трима се уговорят във фейсбук да си купят баничка, да платят по равно и да си я разделят какви трябва да са санкциите?

50

TAКСИТА

преди 3 години

Не използвам никога!!!! Нито аз нито близките ми хора. Трябва да си ненормален да използваш услугите на тези човек..подобни измамници.

49

Анонимен

преди 3 години

Тия пък какво искат???

48

Ща пусна сълза!

преди 3 години

Какво ли ще правим без таксиджийте и междуградските ко..чини (автобуси). Друго си е да се качиш при някой вмирисан бак..шиш. Да те превози 3км. за 20лв.... Такива хубави хора са тези бак..шиши. Пр..ости, неуки, гн..сни, алчни тарикати на дребно.

47

ПроСоТо

преди 3 години

"Свободна конкуренция"?.."Свободна инициатива"?..-ЗАБРАВЕТЕ!!!!!!!!В света на СИК,МИК,ПИК,МС,НС и другите МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ,вие сте НИКОИ!!!!.."Каквото мутрягите заповедат"...Това е!

46

Потърпевша

преди 3 години

Като клиент никой не може да ме задължи с какво да пътувам.Години наред ползвах само услугите на регламентираните превозвачи. При едно от последните си такива пътувания с "регламенторан превозвач", се заразих с коронавирус, тъй като очевидно не се спазваха абсолютно никакви противоепидемиологични мерки. Никава хигиена и дезинфекция, никаква дистанция, половината пътници без маски(-не можели да ги карат да слагат маски). Хора със симптоми вътре. Познайте какво ми струваше това пътуване

45

младен

преди 3 години

На такси се на качвам - протестирам срещу тях. Дори и да ходя на парти, не пия и седя трезвен ама си карам моята кола или път пеша/ градски транспорт, ама на такси се не качвам.

44

младен

преди 3 години

До ДДРОнегНаправо за затвор сте според бакшишите :)

43

Анонимен

преди 3 години

Споделено пътуване е когато отивам на работа да взема някой и да го закарам и него. Но не заради пари а ей така от добро отношение. Така и така пътувам. Всичко останало е користно. За пари, за печалба. Като ще е така да плаща данък. Като се обогатяваш плащай данък. Като укриваш, аиде в пандиза. Отделно е че в България всички са користни.

42

Капитализъм

преди 3 години

и демокрация.Какво ви пречат.Аз споделям споделеното пътуване.На къра има работа ако не ви се работи далаверата.

41

Анонимен

преди 3 години

Такаааа... Я да видим сега могъщият български закон колко е справедлив:- вариш домашна ракия - 1 до 6 г. и 20 000 до 100 000 лв глоба;- возиш се споделено с двама трима души в колата си и си делите бензина - 10 г. и 15 000 лв глоба.Рецидивист с 30 присъди, крал, изнасилвал и убивал баби по селата по особено мъчителен начин - на свобода.Кво праим?

40

Анонимен

преди 3 години

Едно е 3-4 приятели да отидем с 1 кола до морето или няколко колеги с 1 едно кола до работа. Друго е нерагламентираните "таксита" и микробуси, които минават малко преди обществения транспорт и му обират клиентите на същата цена, но без застраховки и т.н. Или транспорт Германия - България, ако ви се случи нещо - катострофирате, закъсате, никой не носи отговорност и не можете да го съдите, докато официалнния превозвач - можете.

39

За незнаещите

преди 3 години

Аз пак не разбрах, ако гаджето ме качи в колата да ме води на море, ша го глобят ли?

38

Анонимен

преди 3 години

Първо бяха срещу Uber, сега срещу споделеното пътуване, обаче ако искаш да ги ползваш, била им кратка дестинацията и ти казвали да търсиш друг.Всичките бакшиши заслужавате да ви отнемат лицензите и да върнат Uber обратно.

37

Анонимен

преди 3 години

До Ко? Не?Точно! Да не говорим че към всяка ГО може да се сключи 'злополука на места' и тогава никой не може да ни пипне!

36

Да питам

преди 3 години

С приятели ще ходим на риболов. Та всеки такси ли да си поръча, или да пътуваме с някой от нашите автомобили, като заедно поемем разходите?Маршрута няма да издавам, за да не ни направят засада и арестуват!

35

Ко? Не?

преди 3 години

Значи, подскачат ми, че возя трима души от Русе до София срещу 20 лева на човек. Ама чакайте бе, возете ги вие на тази цена? И ги откарвайте до точен адрес! Ама какво? Нямал съм застраховка ли? Че ГО какво ми е? Да не е данък ?! Ама акциз не съм плащал ?! Айде бе! А горивото без акциз ли е? Данък на колата не плащам ли? Аре у лево! Русе-София е 20 лева на човек при мен! С осигурено безплатно кафе и безалкохолни!