14

Iordan Ivanov Geolog

преди 3 години

В България по време на тестове в поликлиники засякохме опасни мутанти COVID в поликлиники обемно обгазени с хлор токсични газове след миене с хлор токсични водни разтвори.Заразите се трупаха на границите на дестrуктурирана биосферна охрана с хлор токсичния облак.След писмено предупреждение в тази поликлиника няма заразни мутанти от месеци.

13

Паметлив

преди 3 години

Точно преди 40 години при посещение в консервен завод ни показаха лабораторията,която се дезинфекцираше с ултравиолетова лампа.Естествено казаха,че всички излизат и тогава се пуска УВ-то.Естествено не всички повърхности се дезифекцират идеално,но въздухът-определено!

12

До 7/8

преди 3 години

Всъщност, ти си единственият, който ме е разбрал... и то погрешно!Като избегнем детайлите сила, приложна точка, закони на Нютон, принцип на суперпозицията и други разни устоболи, всеки удар с чук върху наковалня генерира достатъчно енергия да деформира някаква метална заготовка. Един вирус може да е много опасен и вреден, но за негово голямо съжаление, приложената енергия в точката на удар ще сложи край на физическото му присъствие.Е, аз бях дотук. За разни други идеи нямам заслуга...

11

Доко

преди 3 години

До инженерТова са новини! Под "убиват" разбирай "обезвреждат"! Няма как UV лъчите да "убият" и хората, тъй като лампите се пускат само в отсъствието на такива. Някои доктори суъщо не ги разбират тия неща, така че - споко, не се срамувай от себе си. Но не си и гордост за инженерите с това си изказване.

10

Vandim

преди 3 години

До инженерИнженерчето, влизал ли си в истинска микробиологична лаборатория?

9

Ммм

преди 3 години

Премахва дори петната от лютеница по седалките.

8

Анонимен

преди 3 години

До :3 Така ще бъде Пирова победа. Един от тях, един от нас.

7

Анонимен

преди 3 години

До :3 Така ще бъде Пирова победа. Един от тях, един от нас.

6

инженер

преди 3 години

До: номер 2Така е! Абсолютно вярно!Само да внеса уточнение: Ставс въпрос за йонизираща радиация.Щото и микровълновата фурна излъчва електромагнитна радиация, ама пусто не е йонизираща. Нас пак може да ни убие - като ни свари, ама вирусите ще оцелеят! Не се подлъгвайте по съветите на пишман-доктора Тошо Кантарджиев!

5

инженер

преди 3 години

Уфффф... краткия или дългия отговор да дам?Значи накратко, убиват ли UV лъчите коронавируса? Ами не, не ги убиват. Защото как можеш да убиеш нещо, което не е живо?Вирусите са просто молекула РНК или ДНК обвита в протеинова обвивка.После, UV лъчите с дължина на вълната 250nm унищожават вирусите, но те убиват и хората.Ще ни изпържат. Буквално.Затова го правят преди да качат пътниците.Тези кифли, които ходят на солариум си мислят, че се дезинфекцират, са в жестока заблуда.

4

Анонимен

преди 3 години

Да пробват с ДДТ

3

Анонимен

преди 3 години

то и удар с чук със сигурност ще ликвидира вируса, само дето трябва пряко попадение...

2

Анонимен

преди 3 години

Радиация трепе короната но трепе и човека.

1

Анонимен

преди 3 години

kambanata bie...niakoi e gushnal chemshira