24

У

преди 3 години

Уж правят акция, а днес след Аспарухов мост един се беше превил да не се вижда между мантинелата и един бор. Сложили радара точно зад мантинелата и щракат снимки наред. Този катаджийски манталитет няма да се промени, освен с чудо някакво! Там е интересно място, защото не е ясно обозначено ограничението. Последният знак е 80км/ч от магистралата, но пък си в града-би трябвало да е 50км/ч. Има и един знак 40-хлъзгав път +дъжд/сняг. Ако караш с 50, 100% ще те блъсне някой отзад и хоп-хранииилка!!

23

Анонимен

преди 3 години

От 15 ноември до 1 март или с гуми за зимни условия с поне 1,6 мм грайфер или с друг вид гуми с поне 4 мм грайфер. През останалото време на годината гуми с поне 1,6 мм грайфер. Основното при зимните и летните гуми е температурата на пътя, а не дали има или няма сняг.

22

Анонимен

преди 3 години

Значи нещата са малко по сложни: летните се ползват над 20 С градуса, те са твърди и при над 30 не се стапят. Зимните обратно меки но при високи темп. и висока скорост се топят и не спират. За къси разстояния и ниски скорости всесезонки, но при високи скорости или планински терени си трябват съответните гуми.

21

Коментар

преди 3 години

Какви зимни гуми в гьолищата и сланите бе?Малоумната гербераска шайка иска съвсем да се изпотрепем по пътищата!Зимните гуми с грайфер за сняг са си за сняг и тогава от тях има ефект и сцепление! Тикварски шапкарски рекетьорски малоумщини!Зимните гуми са за страните дето има сняг!

20

Анонимен

преди 3 години

Ако не си със зимни, а например летни то тогава важи правилото за 4мм. Тоест, ако си със зимни/всесезонни, може и да си с 3мм. примерно.

19

Док

преди 3 години

Ас з пък от 15 години съм шофьор и колите ми все са били със задно предаване и над 130кс. По тази причина не съм си и помислял да карам със "хубави летни/всесезонни гуми". Яка и нова зимна гума и съм спокоен. Белята може да стане точно 5 метра след като си тръгнал от паркинга.

18

Анонимен

преди 3 години

Шофьор съм от 15г. никога не съм карал със зимни гуми. Не карам колата две седмици и толкова. Годината е 2020 а не 1970г. сняг вече няма под 700-800 м. надм. височина.

17

Анонимен

преди 3 години

Задължителни са гуми, предназначени за зимни условия ИЛИ гуми с дълбочина на протектора поне 4 милиметра. Иначе казано за проверката стават кални и летни с дълбок грайфер. Ама все пак през зимата е по-добре със зимни, опитайте.

16

Анонимен

преди 3 години

Миналата година имаше сняг само но 5-ти февруари и той нямаше и 1см. Не си смених гумите. Тая година може да няма и 1см. сняг.

15

Сахар

преди 3 години

Всесезонни гуми от реномирана марка и си свиркаш, и не се занимаваш с гумаджии.Ако караш по хижите и горските пътеки си трябват сериозни гуми, но за в града с всесезонните няма грижи.

14

FF

преди 3 години

Ако като в математика,предполжим.. като дойде зима и почват всички и журналисти и сайтове да ЛЪЖАТ..за задължителните зимни гуми ..какво да мислим за съществуващия ковид проблем..там колко са лъжите.. ?

13

Анонимен

преди 3 години

Не е точно така, лятната гума при 0 и надолу град дуса става на пластмаса и няма никакво сцепление

12

Анонимен

преди 3 години

Щом е за пари тълкуват законите и правилника, всякак фаровете за мъгла трябвало да се ползват само за мъгла а в закона пише при намалена видимост ае 50лв за зимни гими че са задължителни но ще вземат да глобяват и за тях още 50лв и от всеки така ий как се правят бюджети а един беше осъдил България в Страсбург защото го глобили че пуснал фарове за мъгла при дъжд

11

Анонимен

преди 3 години

Не лъжете хората зимните гуми не са задължителни а препоръчителни така пише в закона за грайфер, е ясно 4мм мин

10

Анонимен

преди 3 години

Те т. ъпанарите не се упоменати никъде в закона че гумите трябва да са зимни, егати плитките мозъци

9

да знаеш

преди 3 години

До Анонимен 8Достатъчни са и 2 секунди да сътвориш ПТП.

8

xdsds

преди 3 години

До Анонимен 8Гумите са зимни, а не снежни, умник.

7

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 6Според климатичният закон.Ако не им се сменят гуми, да се изнасят към Малдивите.

6

Анонимен

преди 3 години

И защо да сменям гумите? Според кой закон?

5

ДДРОнег

преди 3 години

Който не си смени гумите със зимни или поне всесезонни, рискува себе си и околните !!!И аз съм правил подобни магарии , добре, че нямаше пострадали ...Глупавият се учи от собствените грешки, умният се учи от грешките на другите !Та, бъдете умни :):):)