23

Анонимен

преди 3 години

Патриархът е един от малцината, които не ни срАмят.

22

от читател

преди 3 години

До гражданинСъвременния човек живее 80-85г., *** по 35-40, родените там *** като мухи, детската смъртност е огромна, въпреки нон-стоп раждания, хигената е на ниво неадерталци и т.н. , много е жалък коментара, на първобитен човек.

21

Мхм

преди 3 години

Не е изпитание,а наказание. На индианското население по цял свят бяха откраднати земите. Избиха *** и се настаниха на техните земи. Вдигнаха "мравуняци" от по 15-20 милиона на заграбена земя. Размножиха се, нагъчкаха се там, натровиха се с всякаква химия, лекарства, пестициди и какво ли не. Сатаната ги води за носа и така ги "развива", така добре ги "еволюира",че един ден ще се чудят къде да бягат от мрежите на Лукавия. Само чипове в главата и ваксините им трябват за да ги доразвият до критично ниво. Сега е модерно грешките да се наричат предизвикателства. Така спестяват покаяние.

20

гражданин

преди 3 години

До ЧИТАТЕЛСъвременният човек е наблъскан с отрови, консерванти, химии. Живее в стрес. Цивилизацията е болна. Всичко това съвременния човек е постигнал с развитие. Туземните племена са: здрави и щастливи.Нямат болници, аптеки и психолози. Нямат рак. Дишат чист въздух, който съвременният човек не може да си позволи. Живеят в хармонията с природата и не са чували за коронавируса.

19

ЧИТАТЕЛ

преди 3 години

"и Кухотокато се съобразим с всички препоръки, които изискват от нас здравните властлл",Нали в църква не можеше да се заразиш, а даже заразен, щеше да се излекува??Бавно, сред като в Русия поизмряха монаси и митрополити, и м влиза в главата.Кухото словоизлияние и средновековният език на православния елит все повече го отдалечава от българите. Капсулована и замръзнала в развитието си общност не може да бъде съветник на съвременния човек.

18

Винаги

преди 3 години

когато излизам от дома, след като затворя пътната врата си казвам "Господ напреде и аз след него", прекръствам се и тръгвам.

17

до така

преди 3 години

До такаГоспод не е в църквата и в алчните попове, а в твоето сърце. Можеш да се помолиш на Твореца и в градината и в автобуса, и в самолета. "Църква" със свещи НЕ ТИ Е НЕОБХОДИМА. Моли се без посредници, защото те крадат от твоята надежда и енергия.

16

така

преди 3 години

щом Патриарх Неофит казва, значи има нещичко вярно. Аз вярвам на църквата, тя е мястото където можем искрено да се помолим на дядо Господ, да прости грешките ни. Но това няма да помогне, ще трябва да си изтърпим това, което ни е отредено.Всеки хули, но рано ил икъсно стига до там, че да се моли на Господ да му помогне. И той му помага, но когато се срещне с Него. Тук, на земята, можем само да вярваме, че пътят ни до Него ще бъде чист. Амин и Господ да ни пази.

15

мирянин

преди 3 години

Да бъде волята на Бога, създателят на небето и земята, Този който сътвори ручеите и планините, океаните и горите, птичките и тревичките всичко неръкотворно. Амин.

14

Анонимен

преди 3 години

Нека Господ Бог отново прости нам грешните.Блажени са вярващите(верующите)Това е пътят към истината.

13

гражданин

преди 3 години

За благополучие на цялото човечество няма да се моля. Цивилизацията в сегашния вариант е унищожителна за Природата, Планетата и неръкотворното Божие творение и Неговия първоначален план. Сатаната не е нещо друго, а човечеството като цивилизация. Затова се казва: Аз победих света (Йоан 16:33). Това не е нищо ново и се знае отдавна. Да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята. Така е молитвата.

12

Анонимен

преди 3 години

Не вярвам на крадливите руски агенти, дето се правят на попове!

11

Иронимус

преди 3 години

До БесенБесен, прав си, но всеки си носи кръста и си плаща един ден.

10

Иронимус

преди 3 години

До ТерсенетоАми гредата в окото ти не опровергава ли твоята декларация за "чиста душа"?

9

Анонимен

преди 3 години

До Светозарс това да спазваме препоръките на властите. църквата и държавата са структури за контрол. исус е бил противник на държавата и на диктатурата. църквата няма нищо общо с учението на исус вече. по скоро обратното - върви ръка за ръка със сатанизма на масонските властолюбци.

8

ГосТ

преди 3 години

Хора, бъдете Дзен и преди всичко хора с чест, които живеят тук и сега. А тук и сега има проблем, който ще бъде решен в близката половин година.

7

Анонимен

преди 3 години

В зимата маската е доста удобна предвид времето.А поста може да ти навреди на организма.Само тренирани хора го могат това нещо.И не е необходим никак.Поредното изкелиферчено и взето от будисткия изток ,мероприятие.Там бленуват за Нирвана,а тука откажеш ли се от храна и напитки отлиташ Бог знае къде.Не препоръчвам пост изобщо,но пък вярвайте в Бог.

6

Анонимен

преди 3 години

Никога не схванах тоя пост.Има ли го в Библията?

5

Анонимен

преди 3 години

Който не се уповава на Бога ще гори в ада. А той ще дойде скоро.Всички, който се надяват власт, доктори и маски да ги спасят ще са там. Никой не може да ибяга от Божията воля. Криенето зад маски е просто смешно.

4

Светозар

преди 3 години

В коментарите плюят атеисти и мюсюлмани, и активисти на Български Хелзинкски Комитет. Засрамете се.Много хубава реч на Патриарх Неофит. С кое не сте съгласни ?