27

Колев Тодор

преди 3 години

В белите държави , с основно образование взимат 3 пъти колкото нашите вишисти .Въпросът е Кога ще ги стигнем .......албанците ?

26

до 22

преди 3 години

Много добре казано, но ще получиш доста минуси, именно от хората, работещи нископлатен труд, които се смятат за недооценени (разбирай необразовани без никаква реална самооценка). На какви ли не витаещи из облаците съм попадал... Без образование, със селфи на CV-то си, неграмотно написано, говори на диалект, не знае език, ходи с къси *** и потник на работа. Абе, трагедия.

25

До 24

преди 3 години

Да, ама не. Международната компания е само едноличен собственик или фирмата е нейн клон в България. C level мениджмънта си гледа KPI-ите и ако всичко е точно, майката е щастлива. Изобщо не я интересува дали се назначават некадърници, мързелвци и връзкари. Затова работната среда под C level е тотално побългарена.

24

До 23

преди 3 години

Пълни глупости.

23

до 23

преди 3 години

Какви глупости говориш, бе?! Това е по ЗАКОН няма зачитам не зачитам. Извинявай, ама съм работил точно в 3 такива компании и всяка го зачита.

22

до 21

преди 3 години

Няма как да се съглася. В бизнеса с интелектуален труд няма човек на някого, особено в международните компании, където се искат резултати и всичко се следи стриктно. Факт е, че качествените кадри от сектора ги знаят всички и всички се натискат да ги имат и биха ги взели без интервю дори, но това не са връзки, това е изграден с много труд професионален профил на можещ човек. По цял свят е така. Гонят CTO-то на някоя компания заради провал, моментално друга го "лaпва".

21

Анонимен

преди 3 години

До до 15 - никоя западна компания не знае и зачита такова нещо като 'клас прослужено време'!

20

1

преди 3 години

Цялата статия показва две неща:1) В България все повече нещата си идват на мястото, и хората с образование и читави професии отиват в горните слоеве на обществото, докато необразованите, и неможещите или заетите в предлагането на нискоквалифициран и нискотърсен труд слизат надолу в обществото2)България започва да следва здравата логика и професиите с висока добавена стойност започват да се оценяват много по-добреАко запазим тази посока ни очакват много добри неща като народ и като държава

19

До Анонимен 18

преди 3 години

Е като, 9 от 10 наистина са връзкари, човек на някого, мошеници, крадци, как да не сме мнителни?

18

Анонимен

преди 3 години

До До ха-ха!!! - питай в някоя болница не в НСИ! Още по добре би било и да полежиш, или твой близък. Тогава ми цитирай НСИСтатистика - Стъкмистика!

17

До 16 от Работодател

преди 3 години

Влизал ли си в металургичен цех? Технолог инженер как се разправя с нощната смяна виждал ли си. Не, светлината отразяваща се в лицата им не е от екрана на лаптопа от дистанционно, от от обърканата рецепта на стопилката в пеща. Остави технологията, ама комуникацията няма как да я тренираш само зад екрана. Щото тия с бъркалките, не са виждали компютър. С тях не комуникираш по вайбър, а псуваш като хамалин. Има и реален материален свят, който създава техниката на която бачкате програмистите.

16

Анонимен

преди 3 години

Българинът (неукият, мързеливият, мрънкачът) не обича успелите. За него те са връзкари, човек на някого, мошеници, крадци. Нископлатените по цял свят си знаят мястото и знае защо е такава- търси вината в себе си, гледа какво да подобри, гледа как да се развие. А у нас само се бие в гърдите колко много може, как лошата държава я спирала. Отиде в ЕС, вземат го за берач на малили, защото е много можещ. Развивайте се, квалифицирайте се. Това е начинът да излезете от тинята.

15

до 15

преди 3 години

Празни приказки. Най-малкото за 12 години ще имаш клас прослужено време. А да не говорим с какъв капацитет трябва да си 12 години да стоиш на едно място като пари. Бягай да си играеш, много те моля!

14

Анонимен

преди 3 години

Стига сте се вайкали за това дистанционно образование бе. Изостанало и ретроградно мислене. Къв е тоя зор студентите обезателно да ходят да търкат банките само и да кесят по кафенетата покрай университетите. Нещата отдавна се случват онлайн. Deal with it!

13

До 12

преди 3 години

Е ти си късметлия. Аз започнах с толкова 2008 година - леле - още по добре и от тебе беше това за 2008. Сцепване от работа. Познай колко взимам сега - 2020 - същото с един лев няма отгоре. Мноого зле. Нищо вече не става, минималка, ама съм си *** и мързелив. И реално работя пък на 1/10 от 2008 :). Нищо, че не ми стигат парите - кеф цена нема. В случая мързела и почивката.

12

До ха-ха!!!

преди 3 години

Да, ама не. Според НСИ медицнския персонал се увеличава. Хайде бягай да си играеш.

11

nekoj

преди 3 години

До Работодател - а бъдещите доктори дето учат дистанционно? И дистанционно ще ни лекуват, а ние дистанционно ще мрем...

10

Анонимен

преди 3 години

Ех, спомням си 2010-та година започнах работа в една израелска компания за 1450лв.. Казвах си "леле, колко много пари са това, ще си купувам всичко", защото до момента бях живял с 300лв. месечно при родителите си. Хубаво де, ама тези пари ми се видяха малко. И от година на година научавах нови неща, смених 2 компании и ето ме днес- само удръжките ми са колкото заплатата тогава. Така че и у нас има начин, стига да има желание за развитие и квалификация. Учете се, докато сте живи и ще успеете!

9

Ха ха!!!

преди 3 години

Гатанка - студентите по медицина (и подобни) се увеличават - а лекарите и медицинския персонал намалява? Що е то?Кадърно управление на Калинки от ......?

8

Анонимен

преди 3 години

Всеки се натиска да идва в ИТ сектора, ама ц- не става за всеки тук. При нас началните базови заплати за студент 3-ти курс са от 2500лв. за съпорт (не препоръчвам) и стигат до 3200 за дев позиции. До 3-4-5 години сумите стават двойни и тройни. От идващи на интервю 20 души стават максимум трима. Затова и заплатите при нас са огромни, защото има огромно търсене и малко качествено предлагане. Казвам го като човек от 14 години в сферата и сменил няколко компании, вкл. имащ собствена такава.