72

ще дойде време

преди 3 години

Ще дойде време за да разберат, че тази война е инспирирана и подклаждана от Русия. Само тази путинска държавица има интерес да има войни и смърт. Русия се храни със смъртта на всички съседни на нея народи---и това не е от днес.....

71

Krom

преди 3 години

А относно турските дронове - дрона е малка цел с малка сигнатура. Лесно е да мине "под радара". Руския Панцир С би работил добре като част от комплексна ПВО система. С добре обучени оператори. По света дронове се "трепят" с хеликоптери и/или витлови самолети като Супер Тукано на Ембрайър въоръжени с контейнери с 12.7 мм скорострелни картечници. Нищо от това арабите които похарчиха руските установки нямаха. Така че, изводите са доста прибързани. Армения обаче също няма противодействие.

70

бг

преди 3 години

Войната е резултат от политическото инженерство , произволните граници и измислени държаби кизвършени от рускатсъветската империя водени от принципа " Разделяй и владей" с цел да има повод за безкрайни противопоставяния и войни .По тази причина дадоха българската северна добруджа на румъния ,а взеха от тях Молдова , като създадоха измислена държава, по същия начин дадоха на сърбите Македонияа и измислиха език , история и държава.

69

Krom

преди 3 години

Практически арменците воюват с Турция. Азерите - шиити по вяра не стават за войници. С това турците са наясно. Ако не е техниката и наемниците, азерите биха отстъпили отдавна. Проблема е, че руснаците ще ги предадат - поне за момента така изглежда. Но това не е особено чудно. Те постъпиха така и със сърбите. За руснака е важен интереса.

68

Az

преди 3 години

До 106През 1989 г. населението на Нагорни Карабах е било 190 000. Пита се как от 190 000 души се гонят 1 000 000 ? Клонирали ли са ги или са ги гонили 10 пъти ? Това турците мярка си нямате в лъжите ! Никаква !

67

Krom

преди 3 години

До Анонимен 107 - с първия ти извод, ще се съглася. Руснаците са нация с "имперски" амбиции, т.е. няма как да са надежден съюзник. Всичко се определя от интересите. За военното изоставане, ами имам особено мнение. Турците много се възгордяха с дроновете си и ударите по "Панцир С". Но .. това е зенитен комплекс за борба основно с хеликоптери. Освен това, операторите на загубените са главно слабо подготвени араби. И не последно - ПВО е комплексна система. В случая, установките бяха сами.

66

Az

преди 3 години

До 107Резолюцията на ООН за Косово е основополагаща за правото на самоопределение на народите - време е да дойдете в реалността. ООН не дава избирателно права - за шиптърите може, за арменците не може. Щом а казал за едно, значи е за всички. И не лъжете- в Косово никакъв геноцид не е имало, шиптърите само се товареха на влаковете за Скопие и Тирана. Има си прекрасни видео документи от тогава. Отидоха си и се върнаха живи и здрави. Геноцид бе проведен над арменците в Азербайджан !

65

Анонимен

преди 3 години

Ако се бият решава ли ви проблема? Щот ако не се бият синовете ви за собствената си дръжава за коя тогава?

64

Анонимен

преди 3 години

Армения води една изгубена от преди 30 години война и дава хиляди безсмислени жертви. Изводите от тази война са:1. Русия е ненадежден партньор2. Русия изостава сериозно от Турция във военно отношение.

63

Анонимен

преди 3 години

До AzПроблема на Нагорни Карабах е че арменците изгониха 1 милион азери от домовете им и заселиха в тях арменци. Номерът със "самоопределението" щеше да мине ако бяха минали още 30 години и вече нямаше да има живи изгонени. В Косово сърбите сами се прецакаха защото продаваха изгодно къщите си и с парите купуваха къщи в Сърбиа и накрая Косово стана само албанци.

62

Az

преди 3 години

До 106Четирите резолюции на ООН за Нагорни Карабах от коя година са ? Дали случайно не са всичките от 1993 ?А от коя година е резолюцията на ООН за Косово и какво казва тя ?Пробемът и в двата случая е един - правото на самоопределение на народите - и какво казва ООН за това ! Не Турция, не Армения, не Азербайджан, а ООН какво казва ?

61

Шкембе Воевода

преди 3 години

Стига сте вайкали. И в БГ трябва казарма, няма ние да мрем. Раждайте пушечно месо.

60

Анонимен

преди 3 години

Помага, но не се намесва решително и затова арменците са пред разгром в Карабах.

59

retro

преди 3 години

Целият разказ е дрън-дрън ярина,не става за четене!

58

Анонимен

преди 3 години

За тези, които ме знаят сега Русия няма да помогне на Армения, въпреки че имат договор с тях. След протести на власт преди 3 години дойде антируската опозиция. Затвориха всички руски училища в страната и забраниха да се говори руски език.Сега Азербайджан е превзел с турска помощ вече една трета от Карабах но Русия няма д асе намеси, защото Армения я предаде на Запада.Мислете с главите до какво водят протетстите срещу едно законно правителство!

57

Az

преди 3 години

До 98Много избирателно четеш, ефенди. Хайде отвори си сайта на ООН и провери резолюцията му за Косово какво казва ! Локуми са вашите турски лъжи - каквото е позволено на мюсюлманина, на християнина не е. Хайде Ердоган като върне Северен Кипър на гърците, да се правиш на умен, става ли ?

56

Осман

преди 3 години

Арменците понесоха огромни загуби както в жива сила така и в техника. Дроновете ги трепят като ***. В Ереван вече не са в състояние да намерят хора които да се бият. Мобилизират възрастни и жени насила и ги пращат в месомелачката. Въпрос на много кратко време е сепаратистите да капитулират. Опитите на Пашинян да вкара Русия във войната се провалиха. Путин заяви че за да се спре войната Армения трябва да върне на Азербайджан 7 района окупирани от тях.

55

no name

преди 3 години

А децата на Пашинян бият ли се ?Върнете окупираните територии и всичко ще бъде наред.

54

Az

преди 3 години

До 93Не ми се прави на умен, а отговори, кога Карабах напуска Азербайджан - преди или след като Азербайджан провъзгласява независимост от СССР ???Както виждаш съм подготвен !

53

Осман

преди 3 години

Арменците просто нямат шанс. Единственото което правят в момента е да удължават агонията си. Бият се по стар съветски тип,докато азерите водят модерна война с високоточни удари с дронове и артилерия. За пехотата остава работа единствено да влезе в района и да го разчисти. През последните няколко дена азерите правиха заблуждаващи атаки по посока Лачин за да могат арменците да прехвърлят по главния път колкото се може повече пушечно месо за дроновете. Истинската офанзива е към Шуша .