56

токомера

преди 3 години

На запад тока е по скъп, но доходите им са по високи и това компенсира скъпия ток на запад. В България ако стане цената на тока както на запад Енергото ще фалира.

55

Анонимен

преди 3 години

Само за ток ли?Съотнесено към доходите ние плащаме за всичко повече от европейците.Затова сме на това дередже.

54

праи сметка

преди 3 години

имам една роднина в холандия, която плаща /в евро/750 за ипотека, 200 лизинг/нова кола, стана на 3 години/ и до 160-180 в отоплителния сезон за газ и ток. работи за 550 на ден. здравната и застраховка е от най-високите 850 годишно. замина преди 6 години на работа за 200 на ден без вишо!

53

Барселона

преди 3 години

Нощната тарифа е от 10 до 06 сутринта.Не трябва да спиш за да си свършиш работа.В Испания нощната започва от 10 вечерта и е до 12 на обяд...Който е на смени може спокойно да направи ядене или да изпере...Ама у нас няма как да стане защото са свикнали да ни цакат постоянно...

52

Анонимен

преди 3 години

И тройно ще започнем да плащаме като затворят тецовете, а ти народе спи!

51

Анонимен

преди 3 години

Виновни са Путин от изток и Тръмп от запад! Българските депутатски лайнюювее от целия парламент - НИКОГА!!!

50

Анонимен

преди 3 години

Видими резултати

49

Анонимен

преди 3 години

Фотоволтаичния дупетатски грухтеж с 24 часа ослънчаване върви ли? Американските централи с безбожния ток печелят ли? Оная цайсатата обещала ли е да се затворят още блокове на Козлодуй? Белене няма ли да го спрат още 10-20 пъти?

48

1940 година

преди 3 години

Нямат юрган 36 % от тях. Нямат дюшеци 46,5 %, а 34 % нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53 % от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато. Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснелоста на българския живот.Стенографски дневник на Народното събрание 1940 г.

47

1940 година

преди 3 години

Мога да ви прочета данни, че 19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви. Нямат кладенци 57 % от домакинствата; нямат клозети 17,4 % от тях. Нямат кревати 20 % от домакинствата, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души. Нямат маса 28,5 % от домакинствата, а 36 % нямат стол. Нямат печка 28 % от домакинствата.

46

1940 година

преди 3 години

Знаеш ли соца откъде тръгна? Чети!А ето как описва в изказване пред Народното събрание на 12 март 1940 г. жизненото равнище на народа в България през 1939 г. един от тези депутати, подкрепящи режима, Серафим Георгиев: Това показва, че картината на българската мизерия е страшна Аз мога да ви припомня картини от Берковско, които видях с очите си: едно дете ядеше симид вместо сирене с царевичен хляб.

45

Анонимен

преди 3 години

Не е вярно Бойко каза,че е предизборна лъжа.

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 47ХохохохохСоциализЪма една магистрала до морето не можа да построи. Едно метро на София не можа да построи, а още кърпим мизериите от некадърното строителство на какво ли не от тогава.А ако ти си черноработник и *** то си е за тваоя сметка: явно социализъма толкова те е подготвил за реална конкуренция.

43

Анонимен

преди 3 години

Всичко което има днес България е построено през "фалиралия" соц - да си пуснеш ток (дето казват имало режим) да си пуснеш вода, да си пуснеш топло - електроцентрали, язовири, жилищата са 90% от соца, пътища, сега и 200 километра не могат да построят. Над 200 електроцентрали, десетки язовири. А днес при евроатлантизма България произвежда само черноработници и *** за запада и продукцията и се увеличава пропорционално със смъртността на населението.

42

Анонимен

преди 3 години

До Вуйчо Ваньо"Оффф това, че сме фалирали ми е любимата фраза.. "фалирали" сме с 10млрд$ дълг през 89та"Ц, 10те милиарда са след последния фалит и те са по-голямата част от сега съществуващия ни дълг (с лихви и пр). При предните пъти руснаците ни прибраха златния резерв и каквото още имахме.

41

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Оффф това, че сме фалирали ми е любимата фраза.. "фалирали" сме с 10млрд$ дълг през 89та, а колко е сегашния ни външен дълг?А тия 300млрд. евро дълг Гърция дали ще ги върне на ЕС?А щатите колко трилиона дължат на света? И щатите и рашките се командват от една нация ама няма да казвам коя, оти не "политкоректно" лека нощ.

40

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 43Къде го прочете това за 6 милиарда, или руската празна кратуна пак е препила с бояришник?

39

Анонимен

преди 3 години

6 милиарда да F-16 хартиени хвърчила които съществуват само на хартия а в същото време държавата е фалирала и взима заем 5 милиарда да плаща заплатите на държавните чиновници.

38

Anonymus

преди 3 години

Те ни бъркат в джоба от всякъде, та един ток ли да е проблем..

37

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 37Хайде да не смятаме кой колко милиарда е завлачил от България, щото Русия никой не може да я стигне. Само тая година завлачи 4 милиарда за да строим газопровод на Сърбия по заповед ва Путин. Да не говорим за атомните чайници на Росатом и ръждивите тръби на Газпром захвърлени по българските пристанища и платени от българските данъкоплатци.