17

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСъвсем точно определение.Само,че се касае не за пари,а много м ого пари.А що се отнася до проф.Тасев аз съм го изключил от списъка на енергийните специалисти.Той е автор на доклада до царчето за АЕЦ Белене през 2005 г.Ако не построим Белене 2010-2015 г. Ще се осветяваме на свещи.

16

Читател

преди 3 години

И никакъв газ да не тръгне по тръбите руснаците вече са напред. Ни е плащаме, те строят и после го ползват да си продават газ.

15

Петров

преди 3 години

Пак ще сме на руски газ, само, че два пъти по-скъп и съответно по-демократичен, защото този път сащ ще го купят от Русия и ще ни го препродадат

14

Анонимен

преди 3 години

САЩ се грижат за Африка да няма руски и китайски проекти.

13

Анонимен

преди 3 години

Този евроатлантик с рушвет диплома много се размечтал по темата, виждам, почнал да се подмокря при мисълта за Ф-16, натовски морски бази и големи, твърди, дълги тръби за втечнен газ...

12

Анонимен

преди 3 години

БГ енергетиката се изчерпва само с 5 думи.И те са - Това е обир, дайте парите.

11

Анонимен

преди 3 години

Какво ще се случи с големите проекти в енергетиката?Руските ще отпаднат като крайно неизгодни и грабителски за България.

10

Анонимен

преди 3 години

Мале, мале, колкото повече се засилва "сътрдуничеството" със САЩ, толкова по-заприличваме на Мозамбик... Дали има корелация или е заради Рушия ?

9

Анонимен

преди 3 години

Ако пресметнем колко години ще са нужни за да се изплати т.н. Балканотурски поток струващ вече над 4 милиарда лв. на българските данъкоплатци подминаваме 120 години.

8

Анонимен

преди 3 години

А кой упълномощи Борисов и ГЕРБ да строят руски газопровод за доставка на газ в Сърбия с парите на българските данъкоплатци? Или това си е лептата наречена "Данък Русия".

7

Анонимен

преди 3 години

Благодарим за Мариците и евроатлантическия ток. Много евтино ни го продавате. Може и по-скъпо.

6

Анонимен

преди 3 години

Украински поток е продължение на Руски поток и трябва да бъде спрян.

5

Анонимен

преди 3 години

Защо когато се говори за енергетика казват "купихме F-16, ще купим още"?

4

Анонимен

преди 3 години

Всяко сътрудничество със САЩ означава, че просто ни ограбват. Ограбване, което обикновено се обяснява с разни идеологеми, като стратегическо сътрудничество, геополитическо решение, евроатлантизъм, партньорство, приятелство и какво ли още не, предназначено да прикрие, че ни употребяват и крадат.

3

Анонимен

преди 3 години

Стратегическо партньорство е начинът по който САЩ по съвременен начин определят отношенията си с колониите. Те имат съвсем модерен начин за източване на държави, като силово им налагат сделки, в които купуват от тях на два или три пъти по-големи цени стоки и продукти. Сега са решили да ни продават втечнен природен газ, разбира се на двойна цена спрямо международните цени на газа и ни натискат да направим интерконектора с Гърция, за да има техническа възможност за доставяне на газа.

2

Обективно

преди 3 години

Чудя се - ако тръбата не се захранва от Русия към Сърбия и Европа - тогава за красивите очи на Путин ли я строим?! И что делать??

1

V

преди 3 години

Русия използвала евтината газ за източник на влияние. Ами американците ако искат влияние да ни продават с 30 % по евтино тяхния шистов петрол от руския ;) САЩ свикнаха да не си плащат за политическото влияние .Безплатни бази безумноскъпи и стари ф16 ,а за България какво ? Не излизат сметките. От надупената поза на боко сме най бедни в Европа .Най бързо изчезващият народ .САЩ да си плащат иначе ще загинем.