8

Анонимен

преди 3 години

до 2 Какви "ниските данъци в родните им населени местенца" те гонят.Данък сгради, такса смет - са общински на база имот, той не се телепортира. Ако са под наем, го плаща наемодателя. Винетки - държавни. Всичко друго е държавно, на база адресна регистрация. Един автомобил да се води в друг град, ама и там данъците са почти равни.Освен това, всеки гледа първо да смени адреса по лична карта в София, за да има шанс за градина там.Та я кажи пак - кои данъци остават по "родните им населени местенца"

7

Анонимен

преди 3 години

до 5Като е за европата да кажеш цялата картинка, а?В Англия примерно, целодневните градини са рядкост. Децата седят по 3-4ч. на ден, а и майчинството не е 24месеца. Та големите корпорации са принудени да се правят с това вместо държавата. Или да предлагат достатъчно пари, за да се наемат бавачки или да мислят как да идват родителите на работа заедно с децата.

6

До 5

преди 3 години

У нас никой нищо не схваща. Детски кът предполага нещо различно от детска градина. Да не изброявам изискванията на МОН и Здравното министерство за целодневен престой и обучение. Ако фирмата е заинтересована за персонала, нека направи със собствени средства детски кът, където децата могат да постоят час-два, докато родителят приключи работа. Но някой да се заблуждава, че може 8ч.детето да стои в няколко квадратчета с аниматор, няма как да стане.Държавата не може да поема инициативи в частни фирми

5

Анонимен

преди 3 години

Много от фирмите не могат да си позволят да направят детски кът на работното място.

4

Анонимен

преди 3 години

ГОСПОДИНЪТ НЕ Е СХВАНАЛ ИДЕЯТА. В ЦЯЛА ЕВРОПА ИМА ПОДОБНИ ИЗГРАДЕНИ КЪТОВЕ. ВЧЕРА ЧУХ ОТ ЕКСПЕРТ, ЧЕ 29 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА БГ ЗА ПЕРИОДА 2021/2027Г- СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ И ЩЕ РАЗСТРОЯТ БГ ИКОНОМИКА, ЩЕ Я ДОВЕДАТ ДО КОЛАПС- ЯВНО ЩЕ ЧУВАМЕ МНОГО СТРАННИ НЕЩА.

3

ани

преди 3 години

До ПредложениеВ кръчмата, кой ще ти носи мастиката, кой ще мие чашите, кой ще докарва пиенето?Всепак някой трябва да работи, м?

2

Анонимен

преди 3 години

В големите градове не достигат градини и ясли, защото приижда огромна маса от хора и то много бързо, които очакват, че хоп идват в големия град и той им е длъжен за всичко, а те продължават да си плащат ниските данъци в родните им населени местенца. Да не говорим тъпите общинари, които въобще не ги е еня, че нямало градини, ами дай да се краде наред и от къде пари питам аз?

1

Предложение

преди 3 години

Изобщо идеята за работно място не е хубава. Най-добре хората да не работят, а кой каквото иска да прави. Ако на някой му се разхождат деца, нека да има детски кътове, да разхожда. На който пък му се пие мастика, нека да има кръчми, и да си пие.