83

Щирлиц

преди 3 години

Националната религия на България е Светото Православие.На териоторията на България са разрешени следните вероизповедания:..............Това трябва да пише в конституцията.

82

AБВ

преди 3 години

Не е българска , а е македонска както и Луната.

81

До Турчалята

преди 3 години

На Баязид "Светкавицата" нашите братовчеди са му резнали кратуната в битката при Анкара. По-надалеп от закавказието неса стъпвали това овчарско племе.

80

Скептик

преди 3 години

Идат избори. ВМРО им трябват добре звучащи безмислени лозунги. Кирилицата е писмен стандарт отговарящ на определени фонетични особености наезика. От кого е измислена и от кого се използва е съвсем друго. Очевидно при езикови сходства ще си я ползват всички, на които върши рсбота. Мечтата на ВМРО-КАРАКАЧАНИ е хем да си дадат газа на САЩ, за да ги тантуркат, хем да се пишат национално отговорни. Ами да приемат че Кирилицата ни е подарена от Америка за България и толкоз.

79

Nikos Petros

преди 3 години

ДО ТУРСКИЯ БОТ ''ЮАР''Слушай сега синко, ти и твоето недоучило племе туркос , не МОЖЕ НИКОГА ДА СЕ СРЯВНЯВАТЕ с ВИЗАНТИЯ И ГЪРЦИЯ !!..НИКОГА , българо-турчино .1.ОСМАН Е АРАБСКО ИМЕ, НЕ ТУРСКО .2. ИСЛЯМА Е АРАБСКА РЕЛИГИЯ , А НЕ ТУРСКА .3. АЗБУКАТА С КОЯТО СА ПИСАЛИ В ТАЗИ ''ДЪРЖАВА'' -- Е АРАБСКИЯ АБДЖАД .4. САМИЯТ ГОВОР + И САМИТЕ ДУМИ НА '''ОСМАНЦИТЕ''', КОИТО СА ГОВОРИИ ТЕ САМИТЕ = Е 75 ПРОЦЕНТА АРАБО-ПЕРСИИСКА ЛЕКСИКА И ЛЕКСЕМИ (ДУМИ) !! + 20 ПРОЦЕНТА ГРЪЦКА ЛЕКСИКА !..ДРУГИТЕ 5--

78

До повечето

преди 3 години

коментиращи по-долу:Из.празнихте ли се най-накрая? Получихте ли ор.газъм от това, че о.плюхте още нещо българско и родно? Дали живеете или не живеете в България няма значение. Нали сте родени тук? П.П. - Ако не ви харесва българската азбука, можете да пишете на латиница, но в сайта на Дойче Веле, например. Там можете свободно да плю.ете България.

77

Анонимен

преди 3 години

Кирилос и методиос били гърци от Тесаллоники и направили кирилицата по заповед на византийския император.това е историята, всичко друго са измислилици

76

от ЮАР

преди 3 години

До Анонимен 91 НЯМА такова понятие Османо-Арабска. Има Османска Империя, също се нарича Турска Империя и драги мой пишман-Грък, държавотворчеството на Тюрките е извън всяко съмнение от 2500 години насам. И да знаеш още нещо - династиите в Европа са почти изцяло с Германска кръв. В Азия - почти изцяло Тюрки - поне 3 Пекински династии, повечето Индийски и Персийски, да не споменавам Османите, които са приемник, наследник и продължител на Ромейската Империя. Срещу Турция сте гОла вОда.

75

Анонимен

преди 3 години

с това ли се занимават в парламента?чешат си мъдитe и чакат да им свърши мандата

74

Анонимен

преди 3 години

Както си тръгнал/а да изреждаш, можеше и да кажеш, че монголите, които доскоро пишеха на кирилица, са имали своя "монголска азбука - кирилица". Няма "българска кирилица", драги ми господине / госпожо, има кирилица, която е българската азбука и други народи я ползват. А пък ние я официално я наричахме "славянска писменост". Ти даже топлата вода не си открил/а. Къпеш ли се изобщо?

73

имам питане

преди 3 години

А 3 март кога ще стане ден на присъствието?

72

Анонимен

преди 3 години

Путин рече мале било па вий си гласувАите кото щете!

71

Анонимен

преди 3 години

стетсвено, че българската азбука си е българска азбука, френската азбука си е френска азбука. Това е оксиморон. Френската азбука (и испанската) са създадени на базата на латиницата. По същия начин българската азбука е българска кирилица, заащото има и украинска кирилица и т.н. В параламента откриха топлата вода, да им е честито, може и да се поокъпят по съвета на Чърчил , ха ха ха

70

Анонимен

преди 3 години

Извинете, грешка - не "азбека", а АЗБУКА

69

Анонимен

преди 3 години

24 май не може да бъде национален празник, защото не е свързан с политичесто събитие. Това е общоприет принцип.Но недоумявам как част от коментиращите успяха да вкарат толкова много злоба и отрицание в коментирането на факта, че у нас НАЙ-НАКРАЯ БЪЛГАРСКАТА АЗБЕКА Е ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНА ЗА БЪЛГАРСКА.

68

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

преди 3 години

24-МАЙ--НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!ДОЛУ 3-тиМАРТ---ДЕНЯТ НА РУСКИЯ БОТУШ В БЪЛГАРИЯ И ДОНЕСЕНАТА ОТ. ТЯХ "АВТОНОМИЯ", А, НЕ ОСВОБОЖДЕНИЕ.!!! ДА ЖИВЕЕ "СЪЕДИНЕНИЕТО"!!!!

67

Анонимен

преди 3 години

Кирилицата не е българска, но после българите от Македония ползват кирилицата, за да направят климентицата и така сега се ползва в Русия, Сърбия и Монголия не кирилицата, а българицата. За съжаление бг езика губи от английския и турския и намалява броя на ползващите бългацата а расте латиницата заради ЕС и НАТО.

66

Анонимен

преди 3 години

продълж.....Та Раковски се бие 6 години в Крит и Пеллопонес , срещу Османо-Арабската държава .Той е Герой на три села в остров Крит .Самият Той = Георгиос Саввас Раковски, роден в малкия гръцко-говорещ тогава градец около Сливен = Котел --- умира много млад - само на 42 години , през 1863 година -- от Туберкулоза .

65

Анонимен

преди 3 години

До Истинатада знаем,че раковски е поддържал тезата за тюркския произход на българите и затова е искал българия да остане под турска власт.

64

Анонимен

преди 3 години

ВМРО,ако са истински радетели на българщината, да се позанимаят с езика на Българската национална телевизия и всякакви уж културни институции, които гъмжат ат абсолютно ненужни англицизми. Точно хората, които биват слагани в групата на културата, са прокарващи антибългарщина.