82

За протокола.

преди 3 години

В 21 век, в държава от ЕС хората масово се тревожат са отоплението на жилищата си през зимата.

81

Кармен Младенова

преди 3 години

Имам един въпрос? Някой да е имал трудности при плащане на парно,ток,наем и вода по време на Соца или да е гладувал?

80

Целолето Топло

преди 3 години

С Топлофикацията цело лето плащаш железни сметки щото са пуснали на 6 парното да ви е топло. Нищо че Топлофикацията не и е сезона. Климатика няма никакви позитиви пред парно.Просто една изсушаваща духалка,която акумулира микроби и постоянно си болен понеже не ти стигат парите за самопочистващ с вграден uv филтър и с контрол на влажност и вкарващ чист въздух климатик.

79

Св

преди 3 години

Аз съм някаква дива комбинация ток-парно. Топла вода и нощно време - 1 конвекторна печка в едната стая, в която отгледахме детето от бебе. През деня не се пуска. Иначе кухньо-хола, друга спалня - от комшиите, отстрани и отдолу - около 22-24 град. държи. В банята от тръбите - 24-25 гр. Къпехме бебето без проблем. Плащам на сезон парно, такси счетоводител и т.н. 110-120 лв. Ток - средно - 80 лв. Бойлера от 5 год., откак съм го сменил не е изключван от таблото. А не сме от най - пестеливите.

78

Порното

преди 3 години

П0рното не изсушава въздуха не създава суха топлина и върти пpъднята ви вътре цяла зима. Компрендо ? За да имаш някаква окономия от климатик трябва да е некой от 3500лв нагоре и да има куп екстри. Как ще отоплиш цял апартамент с един климатик. Трябват поне 2бр. и врати постоянно отворени. Тука ли сте климатолози и сенилни нег рамотии тип Сенил Кантарджиев. Слагайте маските и марш в изолация вашта семка простоватичка мозъчно окосмена .Ще ми сравняват климатик с парно с прокарани тръби.

77

Анонимен

преди 3 години

Не знам колко е по-евтино с климатик, но със сигурност е многократно по-вредно. Особено в дyха на респираторните проблеми, които са така актуални напоследък.

76

аз-ът

преди 3 години

Прочетете коментар 79 на РусенецЪВ 10 реда човека го е описал съвсем ясно за какво става въпрос.

75

аз-ът

преди 3 години

до пранолюбците из форума. Да климатика няма да работи на -20, макар че има и които работят, но има доста добри радиатори вече с изключителна ниска консумация на ток. Това че вие сте останали едни от малкото във входа, които си топлят г*зовете на парно и врякат като изоглавени на тази новина да не би някой от съседите да прочете и да спре - си е лично ваш проблем. от години Топлофикация София се подиграва на абонатите: цената все нагоре, неясни сметки, "уж" връщане на пари, а реално нищо...

74

Анонимен

преди 3 години

Поредната реклама на климатици и "електро"!Кой климатик ще ви стопли при минус 10-15 градуса на улицата? Дори инверторните "издъхват" при ниски температури! Трябва голяма мощност, но това също струва пари!"Kюмюр" и одяло - това ни съветват нашите избранници;)

73

РусенецЪ

преди 3 години

Абсолютен факт! Подтвърждавам! Имам приблизително еднакви по квадратура жилища, едното е топлофицирано, другото е с два климатици /девятки/. Точно два пъти по скъпо ми излиза парното от тока за климатиците! Ама някой бил крал топло, ама не знам си какво! Това изобщо не ме интересува! Нито съм полицай, нито следовател! За мен проблема е, че не мога да се махна от топлофикацията! С жена си мога да се разведа, ама с парното не ! Това е гротеска!

72

Явор

преди 3 години

Топлофикация дере с изкуствено завишаване на сметки и няма кой да я осъди. Мая Манолова и сегашната Диана Ковачева са безпомощни да направят нещо, макар че от гражданите има куп жалби. Диана Ковачева е посредствена и некадърна, а Мая Манолова беше само бъбрива.

71

до Ужас

преди 3 години

За тия 60кв с 2 климатика ще плащаш двойно по-евтино !

70

Jon

преди 3 години

Което следва да покаже, че има нещо много гнило в топлофикациите. Парното по принцип е едно от най-евтините! За да е на 8 място - единственото обяснение е, че разликата отива в нечие чекмедже!

69

Ужас

преди 3 години

Прочетох повечето коментари. Има доста забавни :)Хайде да говорим с конкретни цифри. Пак повтарям - за 60м2 тухла за парно плащам 500лв за 5 месеца, това е последните 4г. А общо на топлофикация плащам 1000лв на сезон, 500лв ми е топлата вода за 12м, това за двама човека!Тея дето спестявали двойно с климатици, дайте детайли! Да не излезе, че топлата вода от топлофикация я смятате към парното отопление.

68

селяндур

преди 3 години

Парното у Софето има ли нощна тарифа ?!Ако да, да идваме тогава.

67

Георги Г.

преди 3 години

До Георги Г.P.S. Топла вода в блока няма, така че горепосочените цифри са само и единствено за отопление.

66

Ужас

преди 3 години

Много мои познати също са на топлофикация. С по 2 деца и по-големи жилиша, зимните месеци не плащат повече от 130-150лв в за парно и 50-60лв за топла вода макс. Т.е. не повече от 200лв, и то с топлата вода. Половината година се плаща само топлата вода по 40-50-60лв, зависи колко човека сте. А аз, за двама човека само, плащам по 40лв на месец топла вода и по 80-90лв за парно в студени месеци.Доволен съм. Така тока ми е 30-40лв на месец само.Тук се цитират някакви безумия, не знам как става?

65

Анонимен

преди 3 години

Най голяма икономия има от изолацията. Плащаш я веднъж а топли цял живот. Иначе наливаш пари в каца без дъно. В Германия изолацията е 20 см каменна вата. Топля през зимата 90 м2 апартамент с топлината от телевизора. Винаги е 22-23 градуса. Жената като включи сушилнята за дрехи или като готви на печката и става баня, трябва да отваряме прозорците за да се охлади.

64

Георги Г.

преди 3 години

След поредната безумна сметка за парно преди 3-4 години сложих климатици - що годе висок клас мицубишита. Инсвестицията беше около 3300 за 2 климатика в 2 - те по - големи стаи. На пръв поглед голяма сума. Само, че от годишни сметки за парно 1000-1200 лева преди увеличенията преди 2 години, паднах на 350 - за инсталация и една малка стая, където не си заслужава климатик. Консумирания ток от климатиците на сезон е около 200-250 лева при температура вкъщи 23-24 градуса постоянно. Сметката е ясна..

63

Ужас

преди 3 години

Живея в стара тухла, 60м2 чисто, София, парно. Двама човека сме. За 12 месеца харчим около 1000лв, 500лв топла вода цялата година и 500лв парно за 5 месеца. Супер доволен съм. Това е последните 3-4 години. То и зимите са меки де. Но е топло и приятно навсякъде. 1лв инвестиция не съм дал. Как с климатик ще ми излезе два пъти по-евтино? Как ще си топля банята и тоалетната? За 5г. съм дал 5000 и то половината е за топплата вода. Та само два климатика висок клас са почти толкова.