23

Анонимен

преди 3 години

Беларус е Европа, Швеция е Афганистан и Сомалия

22

Анонимен

преди 3 години

Успешен е за навсякъде шведския и да не забравяме - белоруският, модели, но на никой не му стиска да сипризнае, че въведените мерки бяха тотално неадекватни и безсмислени.

21

Поручик Ржевски

преди 3 години

Всички хубави неща на този свят са измислени в Швеция - шведска маса, шведска тройка и шведско лечение на ковид.

20

Анонимен

преди 3 години

Ахахаха, измислиха го йезуитите. След години ковидиотията ще влезе във всички учебници по психология.

19

Кнудт Хамсунд

преди 3 години

"Шведският модел - успешен за Швеция, но опасен за Европа"Що бе? Каква е разликата? С какво Швеция е различна от другите европейски държави и съответно с какво един швед се различава от един белгиец примерно ? Това изявление може да го направисамо на меркантилен истерясал психопат. Няма друго обяснение. Веднага под съд за разпространение на расистка пропаганда.

18

Анонимен

преди 3 години

До до 8Ми ти що не отиваш в САЩ да миеш американски нужници за 1000 долара? Или в САЩ не може да се пътува свободно. Но можем да даваме милиарди за остарели самолети които за нищо не могат да послижат.

17

До: Мутафчийски

преди 3 години

Ало, другарю Мутафчийски! Сега дали има нужда да ходим доброволци в интензивните сектори на болниците да видим тежко болни от COVID-19 на респиратори, или да послушаме съветите на човек който Е БИЛ на респиратор в интензивен сектор?

16

Анонимен

преди 3 години

В Белорус няма гладни и студуващи хора, за всеки има работа, образованието и здравеопазването са на световно ниво и достъпни за всеки. Белорусите могат да пътуват праткически в цяла европа, но никой не е чувал за черноработници и *** от белорус, докато с такива българи е пълно навсякъде.

15

Анонимен

преди 3 години

При нас нищо не е успешно, така че, какъвто и модел да приложат тук - няма да се получи. Ние всички сме страшни умници, всеки има различно мнение, но най-вече цялата енергия ни отива в това как да намерим кусур на правилата и да ги заобикаляме винаги, когато е възможно! Дано ни се размине по-леко, защото всичко е на самотек и всеки ще се спасява поединично!

14

Анонимен

преди 3 години

Шведския модел е дрън дрън клишета. Всички мерки са известни на епидемиологията като наука, и се прилагат съобразно очакваната опасност да се срути организираното общество, или някой негови структури. И всяка държава има специфики.Нищо по различно не направиха шведите, но понеже нямат структури подобно нашето РЗИ, не бяха в състояние да предотвратят бума в старческите домове. И Италия нямат такива обособени РЗИ та. Беларус обаче точно те се борят с епидемията. Това е, другото е политика и мрънк

13

пепе

преди 3 години

Стотици години технически и научен прогрес и накрая - Covid го лекуваме както лекувахме чумата - като оставяме болните да измират и се надяваме да ни е силна имунната система...

12

Анонимен

преди 3 години

Повечето страни от консервативен тип няма да го усетят вируса така остро.

11

Анонимен

преди 3 години

Не мога да повярвам, че има толкова нагло-комично заглавие.

10

до 8

преди 3 години

Ми отивай в Беларус с минимална заплата буквално 200лв на месец и население изчезващо по-бързо и от нашето. Бонус е умопобъркания диктатор пръв приятел на другия изкуфял диктатор-олиграх Путнерката

9

м,да

преди 3 години

К19 си е вирус като всички останали до сега! Политиците се направиха на хуманисти, за да си присвоят от едни пари!Браво на некорумпирана Швеция и Беларус!

8

Анонимен

преди 3 години

Белорус увеличава населението си, всеки има работа, заводите работят. България се обезлюдява, работа няма, българите бягат от страната.

7

Анонимен

преди 3 години

И тук и в Швеция 2+2 = 2.

6

Анонимен

преди 3 години

Аааа, ама как, сакън да не се подведем по шведите и да решим да продължим да живеем нормално.

5

Анонимен

преди 3 години

При нас е успешен белоруския модел.

4

Анонимен

преди 3 години

Моделът на Швеция работи в България.