63

Анонимен

преди 3 години

До Моделът е ясенА колко хора останаха без работа? Колко бизнеси фалираха? Цели браншове са сринати. Стига само сте броили починалите. Имаше едно изследване, че на 50% от хората са намаляли доходите. Ако на вас ви намалят пенсийките, защото има Карантина ще опищите света, но когато ние сме недоволни, че губим пари ни наричате егоисти и какви ли не. Хайде като сте такива нематериалисти пенсиите, да намалим и вашите доходи, ще забравите за ковид на мига!

62

Моделът е ясен

преди 3 години

Пенсиите да ***. Това е социално отговорното поведение.

61

Анонимен

преди 3 години

От коха да оставиш да измрат възрастните хора е "успешен модел"?!? Що за идиотия! Тези имаха 10 ПЪТИ по- висока смъртност от съседните си държави! Успешен, след като им умряха повечето уязвими!

60

Анонимен

преди 3 години

Швеция в края на август имаше по около 160 новозаразени, а сега са 420. Шведски модел...

59

Читател

преди 3 години

Властите в целият свят, не участват в заговор, а са в капан. Този капан е свръх информираността на ствременното общество. Днес всеки камион с трупове, всяка препълнена болница, всеки починал младеж, стига мигновенно до милиарди хора и предизвиква паника сред населението. Същевременно обикновеннуят човек не може да осмисли и разбере иформацията и най-лесният начин са конспиративните теории

58

Анонимен

преди 3 години

До Дойче ДезинформелеЧовекът е имал предвид "едночленни домакинства", явно. Ха сега ти да дефинираш с високия си IQ "НПО грантитут". Подобен термин може да роди само арогантен самовлюбен мозък, опиващ се от собствената си значимост.

57

Анонимен

преди 3 години

Аз много обичам шведските модели. А ако са супермодели ги обичам още повече. Само да са руси.

56

ВГЗ

преди 3 години

"Швеция вече има отчетени 90 000 заразени..."Поименно, ако обичаш. Така всеки може да плаши. Муфтаджийски е по-добър от теб понеже говори мащабно и глобално, яко някакси, а ти кво - сухи числа.Не си интересен.

55

Анонимен

преди 3 години

Швеция вече има отчетени 90 000 заразени...Много са "успешни"... Последните няколко хиляди са предимно млади хора и именно затова има по-ниска смъртност през лятото. През зимата отново ще поставят негативни рекорди.

54

Дойче Дезинформеле

преди 3 години

"едноличностни семейства"Само този оксиморон е достатъчен за да стане ясно на аудиторията че си папагалстващ НПО грантитут. Кой те светна на този "гениален" термин?

53

Анонимен

преди 3 години

Аз не разбирам какво толкова се въздига този така наречен шведски модел... Хората са северняци, друг манталитет, в пъти по-малък социален контакт, най голям процент едноличностни семейства за Европа. Да не говорим, че избиха за отрицателно време една четвърт от възрастното си население... Какъв модел може да бъде това? Скоростен геноцид в мека форма, би го нарекъл някой.

52

Швед

преди 3 години

Тегнел дори говори за въвеждане на маски на затворените места в цъфналата Швеция? Това нищо ли не казва на всичките ***, които се прехласват по "шведския модел", за който пък сами не знаят почти нищо?

51

аман от куманяги

преди 3 години

През далечната 1989-та година гестаповците от ДС на БКП инсценираха кражби по фабриките за да вземат отпечатъци от робите на труда,но това не им попречи да си назначат милиционери гестаповци и мутри под прикритие да ограбят банките и народа.Сега е същото,но с нови технологии.

50

Булшит

преди 3 години

Почти всички политици в света участват в някакъв заговор за ковида или всички са притиснати от някаква могъща на която не могат да се противопоставят. На 99% от хората им е ясно че ковида е измама, дори на по-голямата част от политиците, но никой не смее да излезе по националната телевизия и да каже - това е измама.

49

аман от куманяги

преди 3 години

да се залива с новини за нови огнища на заразени, яко ще измрем, чували с трупове и т.н10. Себастиян Курц в австрийския парламент каза: Трябва да всяваме още повече страх и паника по медиите, защото австрийците не вярват в корона-вируса.11. Когато измамата К-вид се разкрие, всички участници в това престъпление срещу човечеството ще бъдат съдени.

48

аман от куманяги

преди 3 години

Във всички страни, в които са взети 100% от ДНК пробите на населението, вече не е необходимо да ги лъжат, че има опасен вирус и че трябва да ги тестват. Затова в Швеция, Исландия и др. (където са взети 100% от ДНК пробите), не се прилагат строги мерки срещу вируса и няма брифинги на НОЩ. В Китай също вече не ги лъжат, че има вирус, направо им казват да си дават ДНК пробите.9. А в страни, в които все още не е завършил процесът на МАСОВО ДНК ТЕСТИРАНЕ, се налага да се всява страх и паника в населението, ежедневно да се излъчват снимки с епруветки с кръв, да се

47

Видими резултати

преди 3 години

"Да приложиш шведския модел в страна с друга система и друга култура би било опасно"Е ние тогава защо прилагаме евроатлантическите ценности и либералния модел. Те не само са опасни но и доказано вредни за България.

46

Анонимен

преди 3 години

Браво на шведите! Показаха се почти единствените разумни и адекватни хора, които не се вързаха на приказките за "най-страшната заплаха в историята на човечеството". Според мен всички, които ни облъчваха с "чували с трупове" и "ще се мре яко" трябва да бъдат съдени за тероризъм. Истината вече не може да се скрие: Има просто един силен грип, нищо апокалиптично и страховито. Смъртността от Ковид19 е много по-близка до Свинския грип, отколкото до Чумата!

45

Handel

преди 3 години

До Анонимен 22Вие все още не разбрахте че на никой управник в България не му пукаше за коронавируса. Той просто се появи в много удобно време да се въведе извънредното положение, за да може да се краде по много и по лесно, тъй като издват избори и след тях зеленчуците се очертава да не са повече на власт.

44

Handel

преди 3 години

До вчера DW ни разправяше коко зле били шведите и как политиците и посипвали главите с пепел, а днес изведнъж смени плочата - да, шведският модел бил успешен, ама вие не ги гледайте тях, щото значи ми таковата...