17

Анонимен

преди 3 години

Мидите поне се варят, пекат, а стридите се ядат сурови.В голяма заблуда относно стридите си! Могат да се ядът сърови, но могат и да се готвят. Аз лично като малък съм ял сурови миди, но сега не ям и готвени.

16

ля ля

преди 3 години

звучи страхотно. успех на инвеститора и късмет!искрено се наядявам да се случи плана.

15

наблюдател

преди 3 години

"..успоредно разположени носещи въжета, прикрепени към дъното с бетонни котви, за да се осигури висока устойчивост на щурм."Местните индианци ако решат да берат джилезу няма значение как са разположени носещите въжета и котвите, няма да издържат на щурма.

14

Анонимен

преди 3 години

Браво. Там се очертава като регион за миди и стриди. Все повече се увеличава производството им, което е добре за България, турисма и бизнеса. Миденага ферма примерно цяла пролет злято и есен е пълна с румънски туристи. Уикендите буквално тълпи чакат за маса.

13

Анонимен

преди 3 години

Мидите поне се варят, пекат, а стридите се ядат сурови. При положение че в Черно море се вливат европейските и азиатските(частично) канали, има ли кандидати за тези химии

12

Анисийо, Анисийо!

преди 3 години

Отивай да щурмуваш българската лексика!успоредно разположени носещи въжета, прикрепени към дъното с бетонни котви, за да се осигури висока устойчивост на щурм.???????От Басейнова дирекция са имали предвид устойчивост на щОрм, т.е. на бури, ама мисирко-калитковата журналистика в България с купените дипломи щурмува интернет като изоглавена!

11

Анонимен

преди 3 години

Някак си съм чувал в морето да има ЩОРМ а при военни действия ЩУРМ. Малка разлика пък и кой ли ще я забележи.Браво на хората за идеята и бъдещата реализация. От доста време насам мидите и мидените ферми задоволяват голяма част от търсенето на такива продукти у нас. В Каварна преди години направиха и фабрика за преработка на рапани (мисля, че отиват за износ) Има развитие в тези ниши на отрасъла. Ако и рибата се лови когато трябва и колкото трябва по квоти примерно нещата може и да се оправят.

10

Браво

преди 3 години

ще хапваме български стриди, както досега прекрасните черноморски миди !!!

9

123

преди 3 години

Това вече може да се нарече бизнес. Супер, а не само кръчми и празни хотели.

8

Анонимен

преди 3 години

кой ще я яде тази гадостТе може би ще са предназначени за износ. Японците обожават подобни гадости. Надявам се да има търсене както при фермата за миди в дълбока. Стридите са по-търсени от мидите.

7

Истината

преди 3 години

Най смотаните стриди с САЩ струват 1$ за брой, а не тежат повече от 20г. Така че 5т сметнете сами. Браво!

6

Анонимен

преди 3 години

Миди нудисти.

5

Анонимен

преди 3 години

кой ще я яде тази гадост

4

Влах

преди 3 години

С безплатната храна от цяла Европа,идваща по Думава,едри,сочни,баш как си трЕбе.

3

Атанас Велмазов

преди 3 години

Чест и поздравления ! Пореден успех на легитимно избраното правителство !

2

Ти да видиш..

преди 3 години

Много малко. Само 5 тона.Да няма грешка ?

1

Анонимен

преди 3 години

Браво! Стриди, миди Балчик има нужда от раздвижване на икономическото положение. Стига само с тези хотели!