176

Анонимен

преди 3 години

Реално погледнато 70% от частта от БВП, която е генерирана от осигуровки, е получена от 5% от работещите. Защо? Защото една вече немалка група осигуряващи се над прага издържа всички дребни мошеници със заплати в плик, всички безделници, пенсионери, милиционери, държавни служители. Утре ЕС ще размаха метлата и 200 000 канцеларски плъхове отиват на борсата. Дано е по-скоро да се стегнете малко, че е смешно. Бедни били- заведенията се пръскат по шевовете.

175

Анонимен

преди 3 години

На тези цифри няма кой да вярва. Колко хора получават заплатата си "на ръка" и се осигуряват на 610лв., че даже има и наглеци, които се осигуряват на половин работен ден, демек на 305. Съответно и разходите за труд (официалните) са много по-ниски. Българинът си е дребен тарикат, моментално е готов да вземе на ръка, но не и да е честен. После крадяли депутатите. Той самият дребен тарикат краде всеки ден, но другите били еди какви си. ***, сам си си виновен, че работиш за 2000лв. в склада!

174

Анонимен

преди 3 години

Последните 20 години не съм чул и видял някой който да не е станал по-добре, освен ако не е мързел или се е пропил или му се е случило нещо лошо. Иначе какво се лъжете, единствената причини тук да идват фирми включително и ИТ такива са ниските заплати, евтини сме им и освен това с друго май не може да се хвалим не сме и от най-работливите. Абе БЕЛИ ИНДИЙЦИ ни направиха, това е.

173

Анонимен

преди 3 години

и това благодарение на недоразумението Мухобойко гербераста крадлив с чекмеджетата

172

Анонимен

преди 3 години

Съвсем изперкаха 6 евро, ако беше толкова нямаше да бягат навън.

171

Анонимен

преди 3 години

Аман от *** . Началното заплащане в ИКЕА е 850 , но лева , а не евро . Явно някои са толкова образовани , че не правят разлика .

170

Гладна кокошка

преди 3 години

КВИ 6? НА ЧАС ТИЯ ПАК ГО СТЪКМИХА. ПЪЛНО Е С ЛУДИ

169

Анонимен

преди 3 години

Разходи на работодателя от 6 евро/час, означават около 7,20 лева/час чиста сума за получаване след осигуровки и данък върху дохода. Това са 4 билета и половина за градския транспорт в София. Преди 1989 тези 4 билета и половина струваха 27 стотинки, брутната заплата беше 252,08 лева през 1988 година, чисто 237 лева или 1,40 лева/час, което е 23 и 1/3 билета. По тази сметка след тези над 30 години, получаваме над 5 пъти по-малко.

168

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 188Не, не знаехме, че тока излиза от ТЕЦа на 7 стотиник, а държавата го продавала за 0.2 стотинки ...

167

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДо 190 ако го сметнеш с нормалното, става над 1750 лева, което смехотворно.

166

Анонимен

преди 3 години

В тези 6 евро на час разходи на работодателя, влизат и осигуровките, които работодатвля плаща. Там, където работодателя плаща на 60% осигуровките, това прави брутна заплата от 5,04 евро на час, а където ги плаща на 100% е брутна заплата от 4,04 евро на час. Това прави над 1600 лева средна брутна заплата, а тя е доста по-малка.

165

Гочо Мелнишки

преди 3 години

До бай Тодор Правешки- Ама бананите от Венецуела с лепенките ли да ги ядем или само с корите?

164

Анонимен

преди 3 години

Как се просрочва сметка за ток? Нали го спират.Знаете ли, че плащате 2000 пъти по- скъп ток от цената на която държавата го продава на борсата? Държавата много мисли за вас, обича ви ...дори са ви приготвили безплатни ваксини ха-ха

163

до 183

преди 3 години

Икеа съм дал за пример. Синът ми помагаше в един склад към голям супермаркет хранителен. Ваучери за храна, допълнително здравно. Няма за какво да седя и да лъжа за нископлатения труд- от малък го уча колко ще взима, ако не завърши университет. А аз самият съм далеч от този труд, както и майка му. Имаше и някои празнични дни, които му се платиха по 2 и уикенди по 1.5, та затова детето си изкара прилични пари за море за няколко месеца. Не знам кое смяташ за лъжа.

162

Анонимен

преди 3 години

До: номер 178Абе бруто, нето, вари ги, печи ги, черно на бяло е записано, че в България бизнесът има най-малки разходи за труд от целия Европейски Съюз!!!А да се внасят работници от държави извън Европейския Съюз не е много законно - получава се кражба на работни места и подбиване на пазара на труда.Не че не го правят в други европейски държави, но там наемат работници в сектори в които никой европеец не иска да работи! Нещо, което не е така за България!

161

SS

преди 3 години

До до 181Браво!Пръщиш от знания...Отчаях се страшно....Като сваляш на западният ти шеф гащите другият път пиши малък или голям му е.Хахаах

160

Анонимен

преди 3 години

Труда на час в България е 6 евро , а труда при БКП-БСП е 6 евро на МЕСЕЦ. Е и другари кога ще протестирате

159

До178

преди 3 години

Недей да ЛЪЖЕШ, в Икеа заплащането на обикновен работник е не повече от 1000 лева бруто!

158

до 181

преди 3 години

Драги ми смехурко, в банковиЯ сектор. Няма пълен член. Седни си, слаб 2. Отиди отново на училище, пък после може и да стигнеш до някоя западна компания, където 1500 взима само чистачката. Даже в нашия офис и тя взима повече, ама да не те отчайвам.

157

SS

преди 3 години

До АнонименГлавен експерт в банковият сектор 1500 лева бруто в София.Какви са тия 6 евро на час и къде ги намерихте?