47

Андриан

преди 3 години

Някой има ли представа колко е реалното население на София ? Има страшно много софиянци в чужбина. Говори се, че столицата е около милион. Не знам само защо лъжат най-нагло, че е 2 милиона.

46

Анонимен

преди 3 години

Цените на имотите ще падат в следващите 5 години. Кризата е неизбежна.

45

Анонимен

преди 3 години

Лозен е хубаво място

44

Tusk

преди 3 години

тия дето предсказват срив на имоттите да вземат да се гръмнат. Тоя срив го чакаме вече 30 год. По тая логика трябваше цените в сф да са хо две за лев ама не са. Един двустаен е 100 хил евро тристаен 150 хил ходи купи със спестявания и заплата да те видя. Вместо кредит и роб по - добре в чужбина за 5 год идваш и купуваш

43

1

преди 3 години

Повечето тук мислят като кокошки, но с претенциите за Ротшилдовци.Повечето хора които купуват жилища ги купуват, защото им ТРЯБВАТ, а не като инвестиция за печалба, тъй че няма значение какви са цените сега или какви ще са за в бъдеще. Докато градовете предлагат работа няма да има НИКАКВА промяна в темпа на развитие. Единствения начин е да се децентрализира държавния апарат, който сега е концентриран в София. Успех това да се случи с нашия манталитет.

42

Хах

преди 3 години

Нека банките пордължат да дават пари да се лее бетон, после да дават пари на балъците да купуват бетона на цени като в Сан Фанциско, такава Понци схема може да се свърши само ако се свършат парите или тАпаците, за което няма изгледи скоро да стане...

41

Анонимен

преди 3 години

До Ст***м***тСтроенето и поддържането на обществената инфраструктура е изцяло задължение на държавата и общините, докато задачата на бизнеса е да задоволява нуждата на обществото от жилища, другарю стаматчо. Проблема е че няма ясен регламент, което пък обслужва бюрократите и гравитиращите около тях строители, за едни хора е почти невъзможно да си построят и външна тоалетна, за други не е проблем да им разрешат да построят цял комплекс - имам един човек в общината, корупция, соц класика.

40

Анонимен

преди 3 години

Расте, но не старее. Още си спомням преди 10 години как започнах първата си работа млад и зелен за 1200лв.- изглеждаха ми огромна сума пари. Днес само удръжките ми са повече, смених няколко компании. Периодично си преглеждам старите ленти- израстнал съм на "Попа" и всичко толкова се промени. Сега сме в офис за чудо и приказ- масажи, тенис маси, джага, ПС и какво ли още не, а едно време офисите бяха из партерите на блоковете. Ех, колко се промени всичко за 2-3 десетилетия. Тръгнахме рязко нагоре.

39

Анонимен

преди 3 години

Северозападналите квартали след 10 г ще са гета, там ще останат по бедни хора, разни шофъори, бачкери и т.н. Голяма час от панелките също ги очаква лошо бъдеще. Хората с парите са по южна София и това вече се вижда, даже един обед е 2 пъти по скъп към Витоша

38

Саксофонов

преди 3 години

За всичко са виновни провинциалистите от провинцията. Кореняк-софиянците са рентиери, те реално само си вземат наема и си гледат кефа.

37

Рънърса

преди 3 години

Не е правилно да се строи милионен град в котловина, никъде по света го няма това, най-добре да се закрива държавата.

36

1

преди 3 години

До Анонимен 34"Виж сега, Лозенец не е това, което пробутват на съселяните ти -"Лозенец е бил кални улици с къщи тип "селска гордост" (малки с градинки и разкривени огради и кокошки по улиците) преди да стане голямото Доброутро, за което ти говориш. Отиди в музея на София и гледай. Аман от шопски сел*ци, които си спомнят София от сградите строени през 50те.

35

Ст@м@т

преди 3 години

Презастрояването не означава че расте. Вилните зони ги преименуваха на "квартали" застроени със скъпи къщи и без асфалтирани улиции щото "бизнесмените" чакат на държавата. За 30г. един нов квартал не е построен с прилежащата инфраструктора. На "Биснеса" му дай само да застроява градинки, м/у блоковото пространство и земеделски площи до които има изградена от инфраструктура още от преди 40-50 години.

34

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 37На теб прадядо ти откъде е? Щом "кой откъде е" заминавай директно там.

33

...

преди 3 години

бях студент и после на работа в София... слава богу, че се махнах и никога повече няма да се върна.. нещо до летището или за някой магазин за 1 ден и до там.

32

анонимен

преди 3 години

За столица на България преди 10 години беше предложен с проект град Луковит-малък град като административен център

31

Обективен

преди 3 години

Сигурен съм че времето на тоя пост турски крнеф като столица Сф изтича, и без това не изпълнява функциите заради която е била избрана за столица ( Сърбия няма да ни напада повече). Най-вероятно е Слави и Хр.Иванов да сменят и да се върне Търново за столичен град както и е редно според мен. Няма смисъл да се пробиват планини за да се крадат и усвояват едни пари София ще умре като тумора ЦСКА и другия агинизиращ тумор от Подуене 1914 .всеки балон се пука софийски , жилищен и т.н

30

Анонимен

преди 3 години

До Саксофонов 29Не ви щем нито парите, нито порядките. В нашата кооперация се настаниха едни старозагорски сeляци и почнаха проблемите - ние садим в градината цветя, тя картофи. Ние поддържаме входа красив (стара аристократична кооперация), те хвърлят просо на гълъбите... Не си плащат чл. внос, мьекат като шантави, хвърлят си фасовете по земята. Айде, кой откъде е!

29

Анонимен

преди 3 години

Само не бързайте да купувате. Строители и брокери в момента се опитват да удържат цените високи, банките вече не им помагат особено, щото са принудени от обстоятелствата да отлагат събирането на лоши кредити. Строителите ги разбирам. Брокерите - не, те искат да печелят от високи цени, а не от оборот и ще се прецакат, като вярват, че могат да прецакат купувачите в множеството им. Ще загубят купувачи опитвайки се да им измъкнат максимума

28

Саксофонов

преди 3 години

За всичко са виновни провинциалистите. Кореняците са по-висша раса, те не са като останалите българи. Затова трябва по-низшата каста да издържа столичани и да се пренасочват средства към София.