56

Анонимен

преди 3 години

До Анонименмда мда..добре и всичките тия с 3-5к/месечно напускат странта, щото аз примерно това не бих го търпял - достатъчо мангета изхранвам и без това. И накрая си оставате с пръст в гъзъ точно вие дет ревете, че няма справедливост в тоя всят, тия дето нито ви се бачка, нито ви се учи, нито ви се развива и ***. *** ;)

55

анонимен

преди 3 години

Какви укрити доходи? Капиталистите не искат да плащат! Извън София всичко е на МРЗ, независимо от длъжност и образование, с редки изключения, там където има добри предприятия!

54

Анонимен

преди 3 години

В Европа ножицата между бедни и богати е най-много разтворена в България и продължава да се разтваря. Разликата между двете средни заплати (медианата и официалната) е показателна за това. Преди 1989 година медианата беше 98% от официалната. През 1994 година е вече 90%, през 2002 е 80%, през 2014 е 70%, сега е 60% от официалната, т.е. половината от хората са със заплати под 60% от официалната средна заплата. Тази разлика между двете средни заплати е следствие от голямата разлика в заплатите.

53

Анонимен

преди 3 години

Доходите до 1000 лева трябва да се облага двойно или тройно, примерно с 20% или 30%, а останалите както е сега с 10%. Това е нужно заради масовото укриване на доходи.

52

Анонимен

преди 3 години

Заплати до хиляда лева не трябва да бъдат облагане с данък,от хиляда до три хиляди данъкът трябва да е 30%,над три хиляди 50%

51

Анонимен

преди 3 години

eeeh, parva chastna banka...eeh, monika iosifova top bankerska exsapruga...eeh, sergei stanishev...eeh, vashite dobri pari v nashite dobri race...eeeh, elena ioncheva cok babait agent...vse po voini i po orajeini pari odi da snima...:-)))

50

.!.

преди 3 години

Бре парите са в София 80-90% и останалите 20-10% ги делят другите 3 големи града! Това е така понеже главно, да не кажа единствено, Софииски фирми печелят държавни и европеиски поръчки за направата на каквото и да било! А след като една поръчка се спечели от такава фирма то 40% от парите за поръчката отиват по неизвестни нам места и джобове! Та така!

49

Програмист

преди 3 години

Нали искахте демокрация и капитализъм? На ви сега, какво се оплаквате? Който иска да се квалифицира може да го направи само от интернет, пълен е с безплатни материали. А това за заварчиците е вярно - ако си направи труда да изкара една сертификация почват от три бона и отгоре. Преди години ми се наложи да намеря 50 заварчици с определен сертификат - едва ги направихме 20 след двумесечно обикаляне из села и паланки.Социално равенство е когато мързеливите искат да получат наравно с работещите

48

До 47

преди 3 години

ПРОБЛЕМЪТ НА БГ НЕ СА НИТО БЕДНИТЕ, НИТО БОГАТИТЕ. А ЛИПСВАЩАТА ЧЕСТНОСТ И ОБЕКТИВНОСТ ПРИ ИЗДИГАНЕТО НА РЪКОВОДНИ КАДРИ. ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОСРЕДСТВЕНИ, НЕКАДЪРНИ, НО АГРЕСИВНИ ХОРА от всички партии - ТАКА ЩЕ Е.

47

До 45

преди 3 години

КОНКУРСИТЕ В БГ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЧЕСТНИ. ПОВЕЧЕТО СА ДЕЦА НА ДРУГАРИ, НАШИ ДЕЦА. КАДЪРНИТЕ СА ЧУЖДИ ДЕЦА. Е ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА НАС НИ УПРАВЛЯВА ВИНАГИ ВОЙНСТВАЩАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ. ФАКТ.

46

Не разбирате нищо

преди 3 години

Проблемът на България не са бедните. Проблемът е че нямаме достатъчно богати хора. Дори и най богатите ни бизнесмени са бедни спрямо техните колеги в западните държави. А процента на милионерите е прекалено нисък. Трябват ни повече капиталисти които да създават повече високоплатени работни места и да се образува по голям процент средна класа за да се увеличи потреблението и да се задвижи колелото на икономиката.Всичко друго и приказките за някакви комунистически фантасмагории.

45

Анонимен

преди 3 години

""Трябва да има обективен критерий за оценяване на истинската подготвеност на хората на пазара на труда"Ами то го има и се нарича заетост.

44

Анонимен

преди 3 години

Хората още преди хиляди години са осъзнали простата и неизбежна истина че социалното равенство е невъзможно. Винаги ще има йерархия в обществото и винаги ще има много бедни и малко богати които да командват капитала и политиката. Само простацитее и наивниците които им вярват продължават да правят опити да наложат някакво измислено социално равенство и естествено всеки път се провалят с гръм и трясък.

43

Комунизмът не работи

преди 3 години

Нищо не може да направите. Така е устроен светът винаги да има много бедни малко богати които да ги командват и експлоатират. Дори и в Библията е написано че който има ще ми се даде още повече, а този който няма ще му се вземе и малко което има.Или казано на Български "Пари при пари отиват".

42

До 41

преди 3 години

НАЙ- БОГАТИ СА ТЕЗИ, КОИТО ГОВОРЯТ ЗА РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ. ГОВОРЯТ ЕДНО, ВЪРШАТ ДРУГО.

41

До 40

преди 3 години

КОМУНИЗМЪТ Е ИЗВРАТЕН КАПИТАЛИЗЪМ, ПРИКРИТ ЗАД ЛЪЖИ ЗА РАВЕНСТВО И ОБЩИ ПРИКАЗКИ. ДНЕС В РУСИЯ ИМА ПАРТИЕН КАПИТАЛИЗЪМ С НАЗНАЧЕНИ ОТ ПУТИН ОЛИГАРСИ. НЯМА НИТО СОЦИАЛИЗЪМ, НИТО КОМУНИЗЪМ.

40

анонимен

преди 3 години

Богатите нека да са богати, но не с такъв индекс 41% спрямо бедните, т.е. ножицата между богати и бедни да бъде малко отворена, а не както сега, почти наполовина! Хората искат достойни доходи, а не яхти, ферарита и палати! Ако богатите не прибираха 90% от печалбата си, заплатите щяха да бъдат прилични!

39

Анонимен

преди 3 години

Добре комунизма казва, че трябва да сме равни, защо тези които го казват са милионери. Например Радев, Нинова, Добрев и всички на Позитано 20 . Явно има прости и неграмотни хора, но защо ги лъжеш, че сме равни.

38

Ние сме прокълнати

преди 3 години

За 30 г американска евроатлантическа демокрация и ценности про стите българи не разбраха ли, че преди 89 стратегиите не бяха много, но се пишеха на правец 8ц и се изпълняваха предсрочно. Сега се пишат на таблета, и като се види че епълна глупост се пише следващата като ъпдейт на предходната с ново еврофинансиране, като грешката е в графата, грешка на растежа, на младата демокрация, неразвито гражданско общество и др НПО соросидни про сто тии ..

37

Анонимен

преди 3 години

Тези комунисти от край време се опитват да изравнят цената на тротинетката с тази на ферари ама нещо все не им се получава на горките...