46

Наглост

преди 3 години

Ние чакахме в началото на септември да внасят второто четене на Закона за абсолютната давност...така казаха Патриотите,а те какво внасят.за избиране на кметове..Кога в тази държава ще започнат реалните меркш за борба с бедността,неграмотността,корупцията..нищо реално не се прави за народа,който е зле,най-зле от всички народи в ЕС

45

безпартиен

преди 3 години

Ще взема да гласувам за тях.Идеята им е добра-не трябва неграмотни хора да определят кой да ни управлява.Дори трябва и имената на партиите да са на различни места-не на същите като в образците !

44

искат да прекарат

преди 3 години

На ДПС-то избирателите ,щото половината не могат да четат , ама няма да мине ,а те на следващия парламент ще изгледат задния номер и то напълно заслужено !

43

Има и по-прост начин

преди 3 години

Да си напише трите имена при влизане в секцията.

42

Л.Иванов

преди 3 години

Тия не разбраха ли най - сетне, че поддържането на онзи , най- големия мафиот им носи само негативи!

41

Добра идея

преди 3 години

Но надали ще се приеме! Не съм с един от коментарите, който казва, че квадратчето не подкрепям никого трябва да се махне! Реално, посочвайки тази опция, гласът ти се разпределя пропорционално към всички, които ще минат бариерата от 4 %. Един вид гласуваш по малко за всеки един от статуквото. НО ако си дал този избор, тогава ще се вдигне избирателната активност и по-трудно ще се премине бариерата от 4 %. Така, че има някакъв смисъл! По-добре е да гласуваш така, отколкото хич да не гласуваш.

40

Анонимен

преди 3 години

Вие бройтели се още за живи,псевдо-патриоти.

39

Мда

преди 3 години

Да управляваш държава не е като да продаваш паспорти и да блъскаш бабички на границата!Впрочем и гласуването в Турция е решим проблем,при това не много трудно и минаващо в Страсбург-просто се приема закон забраняващ гласуването на български граждани живеещи в чужбина над 20г(допустимо е над 12г) примерно.Ама кой да го внесе"патриотите" са заети с други (доходни) неща...

38

от 40

преди 3 години

Така ако това се приложи селекцията може да се окаже двойна , по трудно ще гласуват тези които не могат да четат , просто на тях ще им отнема много време да намерят това което искат и само по търпеливите от тях ще успеят.И вторите които ще бъдат селекционирани нетърпеливите българи, отиват да гласуват има 10 човека пред тях дават си сметка че най малко половин час трябва да чакат и решават, че не си заслужава да губят толкоз време за това.Така ще има селекция само на търпеливите.

37

Анонимен

преди 3 години

Идеята е ясна селекция на тези които могат да четат, естествено има и недостатък за тези които може да четат загуба на време, по лесно е предварително да прочетеш информацията по номер да се ориентираш къде да четеш и да прочетеш това което те интересува, отколкото да прочетеш целия лист за да намериш това което те интересува.Така от няколко секунди време ти се удължава около минута нужното времето.Което не е проблем за избирателя но проблем може да възникне от чакането което вече става дълго

36

Анонимен

преди 3 години

Поредната порция глупости.Тръгнали да мислят за изборите за кметове - до следващите такива, тея пишман патриоти ще са в историята.А за номерата - пак пълна глупост - изобщо не трябва да има хартиени бюлетини - няма какво да го увъртате. Хартиени бюлетини = фалшификация.

35

Факт

преди 3 години

Отпадането на номерата е стара идея,добра е,но недостатъчна.Защото и сега неграмотните гласуват с клечка-слагат я на горния ръб и докъдето стигне,там зачертават.Истински ефект ще има,ако гласуването е машинно,няма номера и подредбата на партиите/кандидатите се разбърква преди всяко гласуване.Така може да се постигне косвено образователен ценз.Иначе пряк избирателен ценз НЕ може да се въведе под НИКАКВА форма поради множество причини и не си струва да се обсъжда.

34

Анонимен

преди 3 години

Стига с тия партии. Стана ясно че няма да дойдат по-добри, ами да дойде армията да управляват. Да станем като в южноамериканска държава. Поне ще се действа с твърда ръка.

33

Анонимен

преди 3 години

Всеки ги е чувал, но никой не ги е виждал - Обединени Патриоти

32

До 27

преди 3 години

А най-неграмотни са *** на ГЕРБ. Те познават само 50лв.

31

Анонимен

преди 3 години

На тези им вярвам по-малко и от на гърбавите

30

Анонимен

преди 3 години

ГЕРБ, БСП и ДПС никога няма да допуснат да отпаднат номерата на партииите, защото тогава няма да могат да си купят гласовете на неграмотните.

29

Анонимен

преди 3 години

Качака първо продава паспорти на пришълци, после им забранява да гласуват. Хитрец!

28

Анонимен

преди 3 години

Кои бяха тея бе? Звучи ми малко познато - патриоти?

27

Анонимен

преди 3 години

Идеи много,желание никакво. И това се отнася за абсолютно всички парии.