50

Анонимен

преди 3 години

До До 141584 взимат 15 годишните на някоя книжарница, които не правят нищо друго. Работници във фабрика, дето се въртят ина нощни смени, с 9 евро на час няма. Но в България има работници на миниална заплата, с много тежка работа.

49

Анонимен

преди 3 години

За работонаемателите 650 лева са много, а за работника 650 лева са малко. Затова да се плаща на работонаемателя заплата 650 лева, а на работника да се плаща много.Така и двете страни ще са доволни.

48

Протестиращ

преди 3 години

Па разбира се че требва да се вдигат заплатите нема значение как се работи !Па ако ни докарат и некоя сгодна женица пей сърце ! Като го свалим Боко и ще потекат реки от мед и масло ! Вервайте ми

47

Баи

преди 3 години

Направо асоциацията на работодателите да предложи заради кризата ние да плащаме на фирмите , че имаме честта да работим в тях За мен в -бг при сегашните цени под -1000 лв е неоправдана ще повроря израза на един коментиращ преди мен - по добре гладен и отпочинал отколкото - гладен и скапан

46

Анонимен

преди 3 години

Първо всеки шеф на психолог задължително, причината е да виждат човека в работника а не да го смятат като пачка пари за обиране.Второ под 600 евро заплата да е подсьдно.Трето на часова ставка да се плаща и минимално по 6 евро на час.Режийните се дигнаха отдавна ,под 400 евро няма жилище ,200 евро ядене ток транспорт деца даньци и живеем на вьждух.30 години бизнеса все аха да фалира.ДА ФАЛИРА БЕ .БАСТА.

45

До Батко ви

преди 3 години

Ама имаш 2 апартамента и колата от магазина, нали? Ама все ревете пишман бизнесмените бе, тц, тц.Все нямате, а сменяте колите по 2 пъти на година.

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 32И като тази под 1000 лева (предполагам месечно), не се облага с данъи, откъде ще дойдат парите за пенсии, безработица и прочие? Аз съм с възнаграждение от почти 8000 лева, след таксите. Ако остана без работа, ще ми изплащате ли 90% от него за до 14 месеца?Ще инвестирате ли правилно парите или ще ги попилеете в обратен ред - ще запонете първо да правите детски площадки, паркове и тротоари, а не изндустрия, която ще връща десетократно повече?

43

До 14

преди 3 години

Стига сте лъгали бе, папагали. В Германия минималната била 2500--2800 евро. Точно 1584 евро е.И цените на УСЛУГИТЕ хич, ама хич не са като тук. Както на наемите и имотите.Категорично ние сме и ще си останем най-голямото ДЪНО, но не пишете пълни лъжи.

42

XXX

преди 3 години

Абе, хора.Коментарите са ви пълна глупост.Осигуровките и данъците са отделни неща. Данъците от друга страна са различни видове.37 - не можеш да изключиш група хора от ДДС - това е данък върху потреблението и като си купиш един кибрит от 6 ст. плащаш 5 ст. данъчна основа и 1ст. ДДС36 - Дори и да премахнат тавана на пенсиите, плоския данък 10% остава, той не влиза директно в НОИ. Не стига, че тези 10% са нищо, ами ти питаш защо ги плащаш.

41

Батко ви

преди 3 години

Аз съм и от двете страни- хем смятам, 650 са изключително малко за нормален живот, хем като работодател виждам как те мачкат и свалят по 10 кожи от гърба с осигуровки, ДДС-та, преки и косвени данъчета, таксички за тук и там, застраховчички, сметки. Направо не се издържа. Той народа не протестира от хубаво. Взимат ни луди пари за всичко, а накрая не получаваме нищо. Парите се разпределят между няколко силови ведомства, бялата мафия и здрави хора без трудов стаж- разбирай КНСБ и муpгавите

40

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 38Дори и така да е, то тярбва да са внасяли осигуровки на поне 55 000 лева заплата с десетилетия. Тогава, ще са се събрали доста пари за пенсия.Но иначе - таванът не съотвества на максималният осигурителен праг! Човек с осигуровки на 1900 лева, ще взима колкото и този с 3000 лева, с разлиакта, че този с 3000 лева, ще плаща 35% повече.

39

Народна

преди 3 години

Задължително вдигане на мин раб заплата и без това и с вдигането ще е безумно ниска на фона на цените А те работодателите никога няма да са съгласни ако може да им се работи без пари най добре

38

истина

преди 3 години

За кризата не е виновен вирусът. От 1944 година България е постоянно в криза. Все някой друг е виновен, а не комунистите. Сега социалисти. Вижте им палатите, колите, стотиците фирми на които даже не им знаят имената. Сега правителството подпомага пладнешките ай дуци за да не им се намалява печалбата. Те обаче искат работника да преживява на ръба, и никакво увеличаване на МРЗ. Не с 40 лева а със 200 лева трябва да се увеличи МРД, а средната с 500 лева. Която фирма не може да издържи, да фалира

37

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"МИН ЗАПЛАТА В РУСИЯ 2020Г-250 лева (125 ЕВРО. )"----Ми ходи си при роднините в Русия, що коментираш под статия за заплатите в България?

36

Анонимен

преди 3 години

Тавана на пенсиите е другата глупост - да го махат веднъж завинаги и да се знае че всичко е справедливо. Но нали се сещате, че като падне тавана някои хора ще имат пенсии по 30 000 лева? Този който има заплата по 50 000 може да си позволи да внасята половината за пенсия.

35

Анонимен

преди 3 години

33 - предложението ти е безумно. Като вдигнат максималния облагаем доход, богатите ще избягат от страната и данъците ще трябва да се вземат от по-бедните.не, по-добре е да се създаде необлагаем минимум - 1000 или 1500 лева и който е под този праг да не се облага с данък добавена стойност. А на тези който имат пари им е все едно, защото данъкът е един и същ процент . подоходният данък Ако имат 100 лева ти взима 20 лева, ако имаш 100 000 ти взима 20 000. Проблемът, е че за бедн. 20 лева са мног

34

до 33

преди 3 години

Ами, към днешен момент има един плосък данък 10%, от който на държавата аз давам точно 12500лв. годишно за тоя дето духа... За какво го плащам тоя плосък данък, като има таван на пенсиите? Защото в нашия сектор сме честни хора и плащаме до стотинка всичко. И какво се случва? Храним тарикатите със заплати в плик, които взимат 3-4000лв. под масата в сивия сектор (сервитьори, строители итн) и се осигуряват на 610... После за пенсии нямало. Е откъде да има, всеки втори е тарикат под масата...

33

Анонимен

преди 3 години

Оригиналният автомобил Zastava 750 e създаден в Крагуевац, бивша Юогславия. Може в основата да е фиат, но тогаав трябав да се потопим в сферата на промишления шпионаж, да расъждаваме не е ли Мазда вариация на Опел и пр.

32

Анонимен

преди 3 години

Разбира се, че трябва да се вдигне. Първо, на минимална заплата никой не работи, а само се осигурява. Заплатката под масата в плик- взимаме 2000лв., ама по данни на НСИ се осигуряваме на 610. После защо уж сме нямали пари. В София по данни на НСИ средната заплата е 1950лв., а реално е около 3000лв.. Е, извинете, ама на чистачката в офиса плащаме 1300... Работи жената на още едно място, та да си докара нормални пари на месец. Касиерка в Била с образование детска градина втора група взима 1500...

31

Анонимен

преди 3 години

Това, което трябва да се вдигне, е максималния облагаем доход. Иначе богатите стават все по-богати. А заплата под 1000, да не се облага с данъци. Иначе бедните стават още по-бедни.