90

Ники

преди 3 години

Значи когато се вдига с 30%заплатата на държавната администрация няма дебати.А когато се вдига минималната заплата с 7-8% частния бизнес оревава орталъка.I причина- тук е големият % миниманлни заплати.II причина ще им се бръкне в джобчето на работодателите.А тях ако ги питаш,винаги са на загуба.

89

Анонимен

преди 3 години

Що да не трябва нали сега се раздават някакви милиони от шкафчета

88

Анонимен

преди 3 години

Бизнесът изненадан,----ТУКА НЯМА БИЗНЕС ТОВА Е МАФИЯ КОЯТО ИМА ДОГОВОРКА ДА ДЪРЖИ НИСКИ ЗАПЛАТИ

87

Анонимен

преди 3 години

Аз отдавна го повтарям това, че "бизнес" е въпрос от коя партия си, не че го има :) Сега гледам че по стария разтяга локуми, че сме били непроизводителни...хахаха :) Младия настоява за минимална 800 БРУТО, по стария се дърпа, сега кажете че не сме африканска държава :)))

86

Анонимен

преди 3 години

ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА СТАНЕ 3000 ЛВ

85

Анонимен

преди 3 години

Никакви заплати, докато Бацо не напълни няколко гардероба с пачки!

84

Щирлиц

преди 3 години

Не,само печалбата трябва да расте,работниците кучета ги яли.

83

Ужас

преди 3 години

А трябва ли дасе увиличавате заплатите на чиновниците търтей с 30% по време на криза.Само и само да подкрепят хунтата?!

82

Анонимен

преди 3 години

610 лева минимална заплата е чисто 473,35 лева. Колко е минималната заплата има огромно значение за нивото на заплатите в България понеже повечето хора са на минимална заплата или на заплата близка до минималната.

81

Анонимен

преди 3 години

До анонимен 65Да, може би в Софето е малко по добре, но тъй като познавам софиянци, мога да ти кажа че е същата работа, както в другите 2 големи града :) Измамно е че ще получиш кой знае колко повече в София.

80

Факт

преди 3 години

Е, ако при ГЕРБ се беше запазил темпът на увеличение на заплатите, който го имаше в осемте години преди ГЕРБ, през 2021 година минималната заплата щеше да е 1140 лева, а 650 лева щеше да е през 2015 година.*Осемте години преди ГЕРБ това е управлението на ДПС и НДСВ през 2001-2005 и на ДПС, НДСВ и БСП през 2005-2009.

79

Анонимен

преди 3 години

Размерът на МРЗ има значение само за социалните плащания. Дори и за тях обаче не тя е решаващата. Изобщо. Само ви залъгват отново с несъществени въпроси.

78

Анонимен

преди 3 години

Да в ЕС сне другари ама влязохме със 180лева в ЕС,СТО И ОСЕМДЕСЕТ ЛЕВА.Тогава за късметпак дойде криза,а Борисов под влияние на Дянков направи грешка.У нас нямаше никаква финансова криза,с 3% да увеличаваше заплатите за 4 години с натрупване са си 15-тина%!Политиката на желязна финансова дисциплина и висок бюджете излишъкза сметка на доходи е грешка,дано се откажат от тая политика вече.Чрез по-висока мин,зплата се бие и по сивия сектор ДРУГАРИ!Абизнесменитеса от вашата боя.

77

Анонимен

преди 3 години

Бат Крадльо

76

Анонимен

преди 3 години

РАЗБИРА СЕ ЧЕ ТРЯБВА.Който не може да плаща 332 евро поне да Оди да бЕре праскови в Швеция,айде сиктир вече.Освен това какво ги касае частниците ДЪРЖАВНАТА МИНИМАЛНА ЗАПАЛТА??ИЛи ми трябва да ги осигуряваме на по-високи заплати,да не говорим ЧЕ ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА БРАНШОВИ МИН ЗАПЛАТИ!Айде МАРШ КОМУНЯРСКА ПАС,,МИНА!!На всичкото отгоре икономиката си върви за условията направо перфектно.

75

Анонимен

преди 3 години

Нали всичко беше цветя и рози, що тъй "бизнеса" нямал продуктивност :)) Младия иначе ме накефи, стария може би е прав, но в крайна сметка, нали сме в ЕС от 2007 г., тази брутна минимална от 610 лв, по ми изглежда като някоя африканска държава...:))))

74

Анонимен

преди 3 години

*** за епохално разграбване на бостана

73

manwithnoname

преди 3 години

Боко, баце глей "безработните" и българи и роми...че хем бачкат на черно, хем и помощи взимат за безработни...Не е честно така спрямо нас работещите и осигуряващите се на пълна заплата...

72

Анонимен

преди 3 години

Мутробойко каквото и да прави е свършен. Много прекали със скандалите и с кражбите и с покровителството си към оргонизираната престъпност. Да ми се развява Доган и Пеевски и да ги пази години наред НСО с парите на данъкоплатците, сбогом мyтро.

71

значи закриваме синд

преди 3 години

Минималната нетна заплата в България е 242 евро - почти два пъти по-ниска от румънската, която е предпоследна в ЕС.Нов обществен договор и нови синдикати а тия продажни синдикати национализираме.