34

Анонимен

преди 3 години

САЩ е световният лидер и всички фирми произвеждащи компоненти са техни. Техни са дори проектантите на тези компоненти. И съответно могат за си позволят проследимост от производството на всеки отделен компонент! Да не говорим за експертния персонала, с кжшйто разполагат

33

Анонимен

преди 3 години

В САЩ от много години се гласува най вече с машини. И там се оплакват от лесно манипулиране на машините и се чудят как да ги разкарат.Това с машините в секциите е глупаво!Трябва да се направи уеб сайт и да се гласува дистанционно онлайн. Мисля Прибалтика е въвела такъв род гласуване и са най близо до пряката демокрация. Бг да се получи и следва тях вместо да повторя чужди грешки

32

Анонимен

преди 3 години

Отбележиш ли час, минута и секунда, чао чао тайна на вота. А това е противоконституционно. Да не говорим, че същата машина може да издаде бележка с какъвто си иска час и колкото пъти и е зададено.

31

до 30

преди 3 години

Бележката. за да се фалшифицира, първо трябва да се унищожи, след това да се издаде друга. При издаването на бележка трябва на нея да се отбелязва час, минута, секунда, за да не може след приключване на избора някой от комисията да си добави бройки. А сгрешените и върнати бележки трябва да се скъсват пред избирателя, за да се вижда, че няма да се зачитат, и да се събират евентуално. При липса на стаичка писане по бележката няма.При добро желание всичко може да се обмисли и организира еднозначно

30

Анонимен

преди 3 години

Значи отменяме гласуването с бюлетини, че можело уж да се фалшифицира, заменяме го с машинно, а за да е сигурно машинното, запазваме и гласуването с бележки вместо бюлетини. Тия бележки не могат ли да се фалшифицират, като бюлетините? Гениално!

29

Тодар Правешки

преди 3 години

"Да отпадне принципът на уседналост и агитация на майчин език"!Това искат ефендитата и това ще им бъде обещано от вечния им партньор БСП!За да дойдат отново на власт, цоциалистите ще извършат национално предателство!!!Нищо ново под слънцето!

28

Анонимен

преди 3 години

отворко, машината може да бъде манипулирана и затова при избора си човек трябва да получава бележка с вота си, която да пусне в урна. После, ако излезе разминаване, ще са виновни машинаджиите.

27

Отворко от джунглата

преди 3 години

До ЗатворкоНаивноста ти е изумителна . Всяка машина която работи с помоща на софтуерна програма МОЖЕ ДА БЪДЕ МАНИПУЛИРАНА . не те карам да вярваш на мен. Попитай който и да е от твоите приятели със дори минимално познание по програмиране за да ти обясни. Такава машина може да записва всеки 3ти глас за някоя друга партия, например ... може да пропуска гласове на други ... да дава произволен изборен резултат и какво ли още не .... ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е АДМИНИСТРАТОРА на машината.

26

Анонимен

преди 3 години

До затворкоРезултатът от вота ще е, какъвто е програмиран. Може да правят милиони тестове, включва се една подпрограма само в деня на вота и прави какъвто си иска резултат. Паралелно преброяване, няма как. И преди края на вота се самоунищожава. Я виж колко време им отне да намерят на VW софтуера за емисиите, а там никой дори не го е крил.ДАНС вече се измъкна, че няма как да валидира машините за гласуване и софтуера и.

25

Затворко

преди 3 години

До Анонимен Само човек хванат от джунглата може да твърди подобна глупост. Машините не работят в интернет мрежата, така че не могат да бъдат манипулирани и резултата от вота ще бъде такъв какъвто го е гласувал народа.

24

Веселяка

преди 3 години

Явно *** от ГЕРБ и Патриотите се правят че не са разбрали че народа няма доверие в тях.

23

ха ха

преди 3 години

До 999 Разбира се че само си лафим. Да не мислиш че някой от властващата партия или опозицията си прави труда да проверява кой какво пише по медиите ? Само като видиш всички тези ентЕлектуални напъни и професорски умораздавания и закани и експертни мнения и ти става ясно че коментарите под статиите са единствено за "олабване" на напрежението и за да могат форумните юначета след поредното "изказване" да почувстват някакво успокоение и чувство за изпълнен дълг към родината и партията ....

22

Анонимен

преди 3 години

До Красимира ВасилеваЗащото при машинното гласуване вотът се контролира още по лесно.При него резултатът от гласуването ще се решава извън България. Зависи откъде са доставени машините.

21

Анонимен

преди 3 години

Естествено ,че БСП и ДПС ще са против. С машини вота се контролира много по лесно ав случая няма да ги копуват те.

20

999

преди 3 години

НЯКОЙ ЩЕ ЧУЕ ЛИ ПО- ДОЛУ НАПРАВЕНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ??? ИЛИ САМО СИ ЛАФИМ??

19

Обективно

преди 3 години

Трябва да има наказателна отговорност за комисиите. При установена грешка - глоба!!!! При две грешки - двойна глоба. При сгрешена цяла секция - затвор до 6 мес. Примерно!!!

18

О хо хо

преди 3 години

Еее, оттук до края на света БСП И ДПС ЩЕ СА ВИНАГИ ПРОТИВ ГЕРБ КАКВОТО И ДА СТАВА. ВАЖНОТО Е ДА СЕ НАГНЕТЯВА НАПРЕЖЕНИЕ СРЕД ТИЯ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ САМОСТОЯТЕЛНО. А ТЕ СА МНОГО. ДПС е просто турският филиал на БСП, ПРОИЗВОДНИ НА ДС.

17

Гуфу

преди 3 години

До 16,Машинно искат само по площадите. Когато дойде истинската работа и трябва да се гласува не искаме машинно. После може и цвета или формата на машините да не харесат. Пък ще и чуем това, що са китайски а не японски, що са с такъв софтуер а не с онакъв.Нищо не искат, никакво виждане за нещата нямат. Просто искат да се докопат до властта.

16

Красимира Василева

преди 3 години

Защо не спазват закона -само машинно гласуване?С машини и на хартия се цели пак да е мазало и преправяне на протоколите.

15

Анонимен

преди 3 години

ДПС и БСП са против?!Я пак!Нали бесепарите крещяхте по площадите че задължително трябва да има машинно гласуване! Вие и за това ли лъгахте бе?!Бе я си признайте, че единственото което искате е да се признаят гейбраковете и стига вече с тия цирк!