Българина си прави зимнина , но статистиката не го хваща , защото си бере продукцията от двора и си затваря бурканите вкъщи
без значение евтино или от най-скъпото, няма нищо общо с домашно отгледаното и приготвено. От опит знам и никой не може да ме убеди в обратното. Няма място за сравнение даже.
Не са по-скъпи зеленчуците. Проблемът е доколко са зеленчуци и какъв е делът на химията. Защото продукти, яко торени с амониеви торове, може и да са големи, но не са добри. Чушки, камби, домати, зеле ...., преди да се консервират, се оставят да постоят поне 5-6 дена да се види кое е здраво наистина и кое ще гние. Един зеленчук или плод е хубав, ако смлян е вкусен, не ако е голям и лъскав.
За какво да си правят буркани хората като целогодишно има пресни зеленчуци и плодове?Веригите промотират ежеседмично. Домашните консерви може да са отровни. В тях се развива опасен токсин, който причинява ботулизъм. Само за сладката не е опасно. Другите буркани с пат.аджани или зеленчуци, с риба и месо са много опасни защото отровния токсин се отделя само в а анаеробни условия. По никакъв начин не можем да установим, че един буркан е опасен, защото външният вид не е променен. След 12ч става ясно
когато отидеш на пазара и видиш "български" домати по 4лв кг лятно време да ти се отще да ядеше, колкото и да ти е заплатата. Нека да си ги ядат наглите търговци, те искат с двама клиента да забогатеят. В Германия същото качество по турските магазини е 35 цента в момента, ако минеш час преди да са затворили ще ти дадат за 2,50 евро торба с плодове и зеленчуци която носейки ще стоиш на една страна. Качеството започва все повече да се размива, остава само разликата в цената.
цяло лято цените не паднаха вносните по евтини от българските за качествотои на двете производства да не говорим отврат и на едните и на другите лукътслед престои на стаина темп тече през пръстите чушките и те доматите с бял корентиквичките на петна прасковите гният на 2 ден гроздето зелено и кисело
Когато преди 1989 г варяхме буркани,и западняците си правеха домашни консерви.Но като не си видял,и най-важното,не си живял тогава,нямаш представа,а само си чел глупости,така ще разсъждаваш.При една криза с ел.енергията,и ще ви видя аристокритичния начин на живот.а
българина нямал какво да яде......а все с наднормено теглоКак става тая работа не знам..?Тая шия не е от туршия
Щом не управлява Радев Фигуранта за какво му плащаме 12 000 лв. президентска заплата? Той президент ли е или лукова глава?
Че кой се оплаква, ние си купуваме бутилирана минерална вода. Оплаквате се вие дето обичате соца и да варите буркани.
Абе като ти гледам акъла сигурно работиш като чистач а те вашите заплати по принцип са ниски. Ако се квалифицираш, ще ти е по лесно, ама за това трябва сам да си помогнеш.
До демократаСамо да си ревнал че от чешмата ти тече кална вода. Има вода, целогодишно. Нищо че е кална, има - пий и мълчи. Аз това разбрах от писаното ти. Че е важно да има, но какво точно има не е от значение. ИМА и толкоз. Само да си ревнал, тиня пий и мълчи.
Предлагам на 9ти Септември да организираме масово варене на буркани за да отбележим празника и да си спомним за светлото минало.
Доматите, чушките - по-скъпи, българинът вече не прави зимнина