77

Анонимен

преди 3 години

В нашия край имаме и чернозем. Но черноземът е на равното, близо до пътища и вместо домати ражда индустриален парк. От кумова срама уж изнасяха горния почвен слой, за да не отиде зян , и го донасяха града за зелени площи. Сега върху чернозема паркират коли, а домати се произвеждат в промишлени количества върху талаш.Не знам дали на централно ниво черноземът е остойностен на тон. Ако решат да го остойностят, трябва да се знае, че се образува хиляди години и е раждащ богатство.

76

Павелчо

преди 3 години

От колеги от селата си купувам невероятни домати на 1.50 лв. килограма. Топят ти сев устата докато си хапваш. Лъжа е , че българина е спрял да прави зимнина!И я прави не от недоимък, а защото домашно направеното е хиляди пъти по вкусно от ***, които се предлагат по магазините ни.Та така, които не го мързи, яде хубава храна.

75

Петърчо

преди 3 години

Розови домати на едро за 60 стотинки на килограм. Зелен пипер на едро за същата цена на килограм (това не е всичко *** това са посочили в статията). А на въпроса "Къде това?" един от правилните отговори е "Със сигурност не в България.". Другия правилен отговор е съседна Македония. Е сега можем каквото искаме да говорим за съседите си и можем колкото искаме да се бием в гърдите че сме нещо повече *** пред фактите и боговете мълчат. А кой и да е на власт нещата ще стават още по-трагични. Добро утро!

74

Комунистите ограбиха

преди 3 години

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

73

Демокрацията

преди 3 години

- закрити над 1200 училища в последните 25 години- последната една година над 100 хил. българи са емигрирали- раждаемост по-ниска от времето на Втората Световна- най-бедната страна в ЕС - 2.4 милиона живеят под прага за бедността- най-корумпираната и най-обезлюдената страна в Европа- първо място по смъртност в в света- над 2,7 милиона работещи бедни- над 2 милиона пенсионери, едва оцеляващи с пенсия от 200 лева

72

Анонимен

преди 3 години

Незнам за вас,но аз от глад няма да умра.

71

Спомен от социализма

преди 3 години

Спомнeте си липсата на тоалетна хартия, опашките за всичко, невъзможността да излизеш зад граница, жителството, чакането 20-25 г. за жигули, москвич или трабант, панелката-отмъщението на социализма, "модерните" заводи със скапана съветска техника и технология, ДС, МВР, партийните секретари, комсомол,профсъюзи,15 милиарда долара дълг, замърсяването на околната среда, регулярното спиране на тока въпреки, че работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козодуй, лагерите, Белене, капачките за буркани, бедност, мизерия и безперспективност, и т.н. и т.н.

70

Анонимен

преди 3 години

Приготвяне за морето.селяни

69

Анонимен

преди 3 години

Аз замразявам праскови,печен пипер и сливи, зимнина не правя.Даже и хляб слагам у фризера и до магазина не ходя особено зимата.Както е тръгнало с тая водна криза май и вода ще почна да замразявам.Вие на запад имате бол вода ама ние на изток нямаме много много явно и към това ще премина.

68

Анонимен

преди 3 години

Пропорционално на населението, продължителността на живот:село-голям град е в полза на града! Разходете се в центъра на София и ще видите непременно бабите с червените устни, изскубани вежди и капели около 90 годишни, с бели кожи. Изглеждат добре, защото никога не са копали на нивата и отгоре парещо слънце! От април до октомври, капела и разходка след 18ч.Предполагам,че си купуват лютеница от магазина.

67

Анонимен

преди 3 години

До АнонименГлупости,натриев бензоат никога не ползвам,аспирин,много рядко,почти никога,за първи път чувам,че се слага сода в суджука,това е някаква нова измишльотина,храната се консервира от вакуума(бурканите) или от солта,а не от химикали и се държи на тъмно и проветриво в избите.

66

Анонимен

преди 3 години

Коментар 70,пишеш глупости! Не мога да забравя никога мазния зелен фасул и грах в стола на образцовата ми Столична гимназия! И в столовете на почивните станции-пилешко крилце, полусурово със сос "паприкаш" от буркан посред лято!

65

Анонимен

преди 3 години

Понеже имам и виличка на село, ще споделя:тази година хората масово си изскубаха доматите - почерняха, а и онези хубави сортове бълг.домат-изчезнаха.Чушки горе долу има, ама да купуваш продукти, за да консервираш си е лудост.Относно здравето, въпроса е спорен-аспирин, натр.бензоат,които масово се използват за туршии, дали са толкова полезни? Содата и др компоненти за суджука? Във всяка втора селска къща има болен или починал от рак. Защо? От полезната зимнина? От около 1000човека,няма 90 годишни

64

Анонимен

преди 3 години

До АнонименГлупости пишеш,традицията на българина винаги е била свързана с консервацията на храни за зимата,дори и преди 100 години,пролетта и лятото са работели,а есента са консервирали,моята баба не е била родена през соца,но знаеше как да консервира храни по стара българска традиция към това и редовно сушеше плодове на слънце и билки на сянка,освен зимнината.Опитвате се да зачеркнете всичко,което не ви е удобно със социализма,но този път грешите

63

Анонимен

преди 3 години

В миналото,когато имаше столови в училище или на работа,а и в детските градини и студентските столови,каква храна и какви калории,витамини и т.н. да влизат в менюто са се изчислявали,не са я приготвяли прости хора,а специалисти по храната,на които това им е специалността и работата,затова българските ястия са добри и не са сухи.

62

noFreeman

преди 3 години

от 6 години съм в земеделието... снощи на борсата (няма да цитирам коя) доматите са от 0.30 до 1.80........ краставицата е 1.80-2.20.... двойно ги продават по магазините... от 0.30 до 0.70 са доматите за консерва, да уточня...

61

Анонимен

преди 3 години

До Ха, ха,ха,хаааааааааС удоволствие ще ти изхвърля Нутелата,ако искаш и се окъпи с мазната Нутела,пет пари не давам,че ще си унищожиш здравето,яж си я: - захар - ВРЕДНО - палмово масло - ВРЕДНО- соев лецитин ВРЕДНО- ароматизатори ВРЕДНО - лактоза ВРЕДНО за хора с непоносимост към лактозаПредпочитам си полезните за организма зеленчуци на лютеницата.

60

Анонимен

преди 3 години

Купешките консерви са само имитиращи продукти и консерванти.Яжте до насита и рака на дебелото чЕрво ви е в кърпа вързан!

59

Анонимен

преди 3 години

Винаги ще ви обясняват колко са им полезни вносните продукти пълни с химия,захар,палмово масло и други вредни вещества,не ги слушайте!Българските готвени ястия са най-полезни,защото съдържат зеленчуци или зеленчуци с месо и не дразнят стомаха,защото не са сухи,а варени или задушени,сухата храна е вредна!Домашно приготвения сок или компот също е по-добър,защото няма консерванти и друга химия!

58

Анонимен

преди 3 години

У БЪЛГАРИЯ , ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА 80% ...ОТ ВНОС!КОНСЕРВИРАНЕТО ИЗЛИЗА СКЪПО И ...ПРЕСКЪПО!А И Е БЕЗМИСЛЕНО---ЦЕЛОГОДИШНО ИМА ЗЕЛЕНЧУЦИ ВЕЧЕ...НЕ Е , КАТО ПРИ СОЦ-а!