35

Тиква с каскет

преди 3 години

Тиквата с каскет иска да остане в историята със своя Конституция. Както имаме Димитровска конституция, така ще имаме и Бацева конституция.

34

к.35

преди 3 години

До СКОРПИОН !Както се вижда от текста на коментара, ти не си юрист, а *** на БиБи и др. Не смятам, че всеки гербер , включително и пожарникар, който си няма понятие от конституционно право, може да реши да променя КРБ, а ако е премиер, председателят на НС и шефът на ПГ на ГЕРБ веднага да изпълняват тази прищевка.И всичко това се прави кабинетът да си осигури месеците до края на мандата. Да се надяваме, че в НС има и разумни хора, а не пешки.Това предложение е срам и за властта, и за държавата

33

СКОРПИОН !

преди 3 години

Другарката професор да отиде при палатките на жълтите павета и да легне за да протестира за новата конституция. Първо, това е проект за нова конституция, а не твърдо действаща конституция. Всяка партия, избрана демократично и влязла в парламента, може да внесе свой проект за създаване на новата българска конституция. Всичко това ще се обсъди от експерти по конситуционно право. Ще се погледнат и законите на други , водещи световни държави. На хунтата БКП-БСП не може да се угоди.

32

Анонимен

преди 3 години

Пак До ОбективноА да, научи се да пишеш без грешки като начало, пък след това се изказвай!

31

Анонимен

преди 3 години

До ОбективноИ кого да питаме ? Близ(н)ашки?Благодаря за такива "професори по конституционно право"!

30

Обективно

преди 3 години

БЕЗ ВНС НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНО САМОТО ВНС!!!! ТОВА Е ГЕНЕРАЛНА ПРОМЯНА В КОНСТИТУЦИЯТА И РЕШАВА ДОСТА ВЪПРОСИ ЗА В БЪДЕЩЕ!!!! ТАЗИ ДОЦ. Е ЧЛЕН НА БСП. ПО НАСЛЕДСТВЕНА ЛИНИЯ Е ДОЦ. И НИЩО НЕ РАЗБИРА!!!! ПИТАЙТЕ ПРОФЕСОРИ ПО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО, А НЕ ИЗМИСЛЕНИ ДОЦЕНТКИ С КУПЕНИ ДИПРОМИ!!!

29

Чукундур

преди 3 години

Казвах ли ви бре.И с новата и със старата коституция,РАЯ СТЕ БИЛИ И РАЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ!!!

28

Анонимен

преди 3 години

Това е "Тайната конституция на калинките и мисирките на ГЕРБ".Строго секретно! Автор - неизвестен!Преразказ на неграмотни и слабоуммни калинки и *** от ГЕРБ.Тайните автори на преразказа и преписвачите на ГЕРБ се срамуват да се обявят.

27

Хм

преди 3 години

Един закон няма написан като хората без да се наложи да бъде преправен поне 50 пъти още първите 1-2 год след обнародването му, а конституцията ще променят...Хайде няма нужда. Все ще има вариант да се направят нужните частични корекции и без ВНС! Ако беше чак толкова лоша за 30г все щеше да е станало ясно!А иначе част от промените са скандални: депутати от обикновено НС да приемат промени когато и както си пожелаят. Обикновено пленарната зала е почти празна. Незаинтересовани за народа хора!

26

Новата конституция

преди 3 години

също обръща много голямо внимание на независимостта на съдебната система. Обаче запазва испектората като контролен орган, макар и разделен за съдии и прокурори. Може би има някакъв дефицит в тази институция, защото, ако имаше работещ механизъм тя и сега би трябвало да върши някаква полезна работа, но не. Трябва да се мисли за изсветляване на финансовите зависимости в съда и прокуратурата, а не като сега съдия да отказва подаване на имотна декларация с мотив, че му се нарушават права.

25

Анонимен

преди 3 години

Най-голямата промяна която се предлага е да отпадне ВНС и в бъдеще промените в конституицията да се правят от обикновеното събрания. Това няма как да стане без приемане на нова конституция. Язък и за дипломата на тая дама. Изглежда не само управляващите а и съдиите са ниско грамотни.

24

Да

преди 3 години

Много кисело изказване на Киселова ! Сегашната конституция не се нуждае от тотална промяна , а от някои поправки и актуализации, така че напълно нормално е новата да се базира в голямата си част на старата !

23

до всички

преди 3 години

протестърите искат Живковската конституция, това ще да е смяна на системата

22

до Експерт-ката

преди 3 години

ти кога прочете новата Конституция, когато това е проект, като "експерт" в кавички би трябвало да подчертаеш, че се приема от 2/3 мнозинство, а не да ръсиш тъпотии

21

Настоящата

преди 3 години

Конституция е много удобна за БСП. Тя осигурява първоначалното ограбване на народа от олигарси и партийни секретари и тяхната безнаказаност. Като компромис и народа получава някакви права и най-вече отмяната на чл.1. Така или иначе очевиден е острия дефицит на справедливост.

20

Анонимен

преди 3 години

Тая Киселова и доцент са я направили, що е злобна.

19

Анонимен

преди 3 години

Боко Тиквата също е почти като бай Тошо, ама все пак има голяма разлика в качеството.

18

Ликвидация на ПАРТИИ

преди 3 години

Затвор за престъпниците на власт вкл от доказано престъпни групировки маскирани като партии начело с Борисов в момента.ЛИКВИДАЦИЯ НА ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИТЕ ГРУПИРОВКИ МАСКИРАНИ КАТО ПАРТИИ ВКЛ ГЕРБ ДПС <БСП И ДРУГИТЕДАНС да залови престъпниците начело с Боривов с цел блокиране ограбването на милиарди от народа и прането им през подставени фирми

17

Ода за протеста

преди 3 години

Отровно трио изправи се и изцвили и отрони със сетни сили:ОСТАВКА!На плажа Росенец наш хРистю се затече и изрече,че Маджо не е негово човече.Бандата на "Боец" на помощ се притече и отзад им го навлече!Кака Мая Костинбродска в унисон с тях рече:Иде време за гювече!пРЕЗИДЕНТА юмручето си вдигна-рече и отсече;"Ронт Фронт дрУгАрЕ!"В прокуратурата Гешев хитричко се подсмихна и каскета си повдигна.А Баце на мисирките троснато им рече:Време е за КЮТЕЧЕ и Конституцията отече!!!автор:ШЕФА ОТ ГОРЕ

16

Пян Гъ

преди 3 години

ВЪПРОС: ами след като новата конституция е като старата и след като всички са комунисти (от ББ до Маджо Вика Ристьо), нека да я приемат! Защо трябва едни комунисти да скачат с/у др. комунисти? Нали са едни и същи? (Само не ми обяснявайте, че левите на Костов, Рада и Ристьо са "сини" и "десни", щото ще се разплача от умиление!)