235

Буратино

преди 3 години

Не бързайте да казвате дали е лоша или добра ваксината. Нека първо да се види какво ще е състоянието на ваксинираните през зимата, ако заразените са под 1% от всички ваксинирани, значи е отлична. Руснаците ще започнат да ваксинират много свои граждани през октомври. Най-вероятно това ще отслаби силата на коронавируса, независимо дали другите ги плюят или не. Ако ваксинирането е доброволно, нека се ваксинират всички, които желаят, всеки сам си поема риска!

234

Лично мнение

преди 3 години

Тия от БАН като все бяха на крачка,що нищо не откриха? Плюят Путин,че накрая до България никаква ваксина от никъде няма да дойде. Ако САЩ открият нещо,кой знае за колко ще ни я продадат. Нов заем ли ще теглим? Братушките без пари биха ни я дали. Ще изчакаме и ще видим как действа. Дано дотогава не се заразят още много българи.

233

Бойко го каза:

преди 3 години

Аз Бойко Слънцето,който огрея е имунизиран завинаги срещу всички болести. Ако някой ми тропа пред прозорците да ми протестира,се скривам и не мога да ваксинирам с поглед.

232

До 237ми

преди 3 години

Никой не те кара насила. Тебе Тръмп ще те ваксинира

231

Някой си

преди 3 години

А пък аз си мислих че светът е почти спасен и Путин и Тръмп за общото благо на човечеството, ще си стиснат ръцете и ще тестват с общи усилия както руската ваксина,така и откритото до тоя момент от САЩ. Уж сме цивилизовано общество и би трябвало в такъв важен момент да няма конфликт.

230

Туршиеф

преди 3 години

Учените скептични към руската ваксина срещу COVID-19? Да ги е. Ба. И ученте

229

Анонимен

преди 3 години

До КББВсички освен българските русофили са наясно, че руска ваксина няма и скоро няма и да има, ако трябва да се спазват стандартите за безопасност.

228

КББ

преди 3 години

Американците в момента произвеждат ваксини в огромни количества но нищо не се пуска на пазара преди приключване на Фаза 3 от клиничните изследвания. Имам приятел доктор в С. Петербург който миказа, че руската ваксина е все още във Фаза 2 която е започнала вчера (няколко стотин доброволеца). Едва ли ще приключат Фаза 3 преди края на годината. Руснаците не са прости едва ли ще пуснат нетествана ваксина в обръщение ни сигурно чак през първото тримесечие на 2021 както и американците.

227

Честно

преди 3 години

То бива,бива злоба,ама докато стигнат до консенсус тия учени,ще са се заразили още 2 млрд. по света.

226

пияница мистик

преди 3 години

А, те съветските крепостници и хиперзвукови ракети имат, лично видях анимацията на Мосфилм :)))

225

До 247

преди 3 години

Ок благодаря ви. Ясно е, че е безмислено да, се обсъжда във форум. Тъй като вие се измъквате с псевдо философски въпрос, позволете ми да ви задам и аз един - еднакво ли ви е дали ще ви го турят, или ще ви го сложат? Преди модерарорът да го изтрие да погледне чл. 349, ал. 1 от НК. Това е анекдот приписван на проф. Михайлов.Бъдете здрави!

224

леле

преди 3 години

Какво очаквате да каже нащият вирусолог, като прогнозира изработване на ваксива за Ковид-19 най рано средата на следващата година ?

223

Анонимен

преди 3 години

До До 232"Последно - кое е повече - вредите или ползите от ваксините като цяло?"Зависи какво считаш като вреда и полза.

222

Обективно

преди 3 години

До 239. Я си направи справка в гегъл, умнико, пр. Напиши вирус на едра шарка или аденовируси. Чакам извинение.

221

Анонимен

преди 3 години

Нашишете името на този мном учен и четете какви ги говори от Май месец ... нямало да има втора вълна защащто нямало първа, да сложиш бикини вместо маска че предпазвали повече и други подобни

220

питам

преди 3 години

Руската ваксина ваксина ли е или е бактериологично - вирусно оръжие.

219

Стоте км.

преди 3 години

От медицина вдявам умерено. Доста над нивото на бг мама. Многознайко? Може би. Знанието никога не е достатъчно. Панацея? Не знам дали ще се намери някога. Котката дали е черна или бяла - важно е да хваща мишки. До пред ваксинната и антибиотъчната епоха доста по-малко мишки са хванати. Не забравяйте - практикуването на медицината има две страни - Вие богоизбраните, които я практикувате и ние върху които я практикувате. Благодарение на непанацейните неща може би съм доживял до толкова.

218

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 226Оленце, ваксинирането с новата ваксина в Русия няма да е задължително! Так, что не пизди, ***!

217

до 239

преди 3 години

Има и вируси с ДНК.

216

за учените и света

преди 3 години

Никой учен не каза преди 2020,че инфекцията дето се разраства в Китай,ще засегне целият свят.Наслушахме се на противоречиви мнения.Лечение с хидроксихлорохин и какво ли друго не!Щяло да има ваксина или нямало да има! Е,дотук има 2 ваксини с които са ваксинирани към 80 човека.Резултатите от изпитанията на американската са публикувани в списание New England Journal of Medicine.За руската има интервю в Росийская газета със създателите на ваксината.И за двете има добри отзиви.