46

долу Альоша

преди 3 години

преди това съборете паметниците на съветската армия в София!

45

Софиянец

преди 3 години

Възраженията на районния кмет, г-н Трайков, са напълно основателни и аргументирани. Интересното е, че в статията не се посочва КОЙ е представил проекта? Пише, че "е постъпил проект", но той едва ли е постъпил сам. Очевадно, тук отново става дума за интервенцията на голям строителен олигарх, подобен на Ваклин и др. като него. Дано и кметът Трайков не го сполети съдбата на Иванчева...

44

Koko

преди 3 години

Рила има грозна соц визия. Добре би било да се събори, но там трябва да изникне нещо вписващо се в градската среда на древна София а не стъкклен железобетон. Нещо като 4 seasons в Рим

43

Анонимен

преди 3 години

Мафията не се отказва да съсипва София.За тях само парите и пачките в Чекмеджето на Тулупа са важни.Погледнете, че в ГЕРБ няма нито един софиянец.Включително кмета и главният архитект на София.

42

Мммдааа

преди 3 години

Абе да ви кажа, започвате да ставате скучни с едни и същи лафчета - олигарси, мутри и Шиши. Исмислете нещо ново вече - нали сте млади и умни. То вярно, че във Фейсбук не се обогатява много речника, ама все пак. А хотел Рила не е някакво архитектурно бижу - прилича на блок в Зона Б5. Какво ще се промени в битието ни като нация ако един собственик на сграда си я събори и издигне на нейно място нова? Или ви харесва в ансамбъл със скелета на магазин Бонжур и неподдържаната градинка?

41

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 38Чакай бе, приятелю, "съборетините" в центъра обикновено са паметници на културата. Това, че собствениците им по едни или други причини не се грижат за тях е друга работа. Но напоследък гледам, че са се навъдили много као теб, дето обясняват как нямало да позволят нещо. Като какви точно да го позволявате? В анархичните ви представи може би народовластието вече е взело връх. Но все още има някакви правила за астната собственост. Ако собственикът иска да го събаря, негова си работа

40

Maks

преди 3 години

Шиши, пак ли ти?

39

идетрибунал

преди 3 години

ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ!Всичко се върти от една кохорта алчни юдеи,които от години водят дела срещу държавата и общината въз основа на измислени права!Същото беше и измисленото писателско кафене до руската църква.Тогава Софиянски напълни гушите на придобилите терена с измама,като на юдеите бе даден терена за мол на Стамбилийски и Опълченска!Сега е същото с услугата на подкупните магистрати с техните антизаконни решения!Някой помни ли загиналите жени на Алабинска,а

38

Анонимен

преди 3 години

Бати и бетона на Витоша. Нали долу в градът има друга кула .

37

Гост

преди 3 години

Ама никой не иска да строи , а само да облагородява. Ще се махне сградата и всичко наоколо. Ще се образува една голяма красива полянка с дървени пейки, дървета наоколо и ще стане един чудесен парк за разходки сред природата. Такива са искрените намерения.

36

Анонимен

преди 3 години

Такива сгради има в цяла Европа.Ама що ли те не си ги събарят?

35

Анонимен

преди 3 години

Абе да не стане ние първо тех да събориме?!!!!Ненаядоха се еййй!!!!

34

Анонимен

преди 3 години

А телевизионната кула на Витоша . Кога?

33

Анонимен

преди 3 години

Ами като така са тръгнали да карат наред.Например да започнат от министерски съвет,ЦУМ,партийния дом,президентството,хотел "Балкан"/това име ми харесва повече/,понеже били построени по време на соца.БЕЗУМЦИИИИИИ,ВЪН!!!

32

Анонимен

преди 3 години

Другите държави съхраняват това,което е построено,независимо кой го е строил.От 30 години ние само рушим.Центъра на София е осеян със стари,рушащи се сгради.Защо не пипат тях,а ще събарят хотел "Рила"?Явно на мутрите пак някой е напълнил чекмеджето,щом до там са я докарали.

31

Анонимен

преди 3 години

Кой олигарх този път се е вгледал в хотел "Рила".Какво му е на хотела,та искат да го събарят?Колко съборетини има в центъра на София,които могат да се съборят и да се построи каквото и да било.Няма да позволим поредното безумие.

30

Валерия

преди 3 години

Нека го съборят, и тогава да се сетят да питат как е приватиэиран!!!:-)))???

29

Анонимен

преди 3 години

на бул.Цар Освободител, където сега е банка, направиха основен ремонт, като оставиха само фасадата. Не се усети кой знае какво неудобство, това си е точно в центъра. Ако така се направи и за х-л Рила, ще е добре. Естествено да не се запази сградата, че не става, но поне строителството някак да е по-прибрано.

28

Оффф

преди 3 години

Сега ако и за тоя хотел някой излезе и каже, че това е паметник на културата и трябва да се запази, а не да се излива бетон, вече ще се преминат някакви граници. Както преди няколко години реваха като събориха останките от кино "Сердика" (половината не бяха влизали в него докато работеше, а другата половина имаха жалба по младежките си години). Същите тези хора нямаха проблем когато имаше билборд с Азис по гол за.дник. Сега на мястото има една прекрасна сграда и идеално си се вписва архитектурно

27

Анонимен

преди 3 години

До Ти да видиш..Ама ти сигурен ли си? Аз, признавам си, не разбирам от архитектура и не съм строителен инженер. Не мога да кажа кое е по-удачно - да ремонтираш едно соц. *** или да построиш някаква поне по-прилична откъм материали сграда. Това докато го климатизираш, докато му смениш ВиК, ел. инсталация. Отделно ако се събори може да се изкопае доста по-дълбок подземен паркинг. Най-ценното от Антична Сердика е безвъзвратно унищожено по времето на Вълко Червенков. Дано спасят останалото.