35

Винар

преди 3 години

Хора,не се подлъгвайте.Суровините остават с 20 процента .Да стигне до ресторанта на виното му трябва от 6 месеца до б години.Това на практика е повишаване на данъчната тежест върху производителите ,защото разликата между 20 на суровини и консумативи и 9 на реализация остава за по дълъг период в държавата.

34

Жизненоважни неша

преди 3 години

Вино, бира, фитнес и екскурзийка. Пълен потрес.

33

Анонимен

преди 3 години

Ситуацията е, сваляме всичко за да видите какви пичове сме,и след нас потоп

32

3457

преди 3 години

Целят да изгонят и малкото млади хора с деца навън.Тука да останат мутрите и ро,мелите и тр да крадат от ЕС.Срам и позор,пир по време на чума.Да се махат от управлението на страната.Безпартиен съм ,но ми писна.Децата и внуците ми са в чужбина и съм им казал,че тука работа нямат,само за погребението ми да си дойдат.

31

Анонимен

преди 3 години

Кутията на Пандора е отворена. Вече или 9% ставка за всичко или размирици!

30

Анонимен

преди 3 години

Пълен смех. Да не очаквате цените в кръчмите да паднат? Просто повече ще остава в джоба на боса. Да има за новата кола, новата любовница ................

29

Анонимен

преди 3 години

Пи явно бирените и винени босове слагат повече в шкафчето, та те се явяват най-нужни на народа според ГЕРБ.

28

1

преди 3 години

До Анонимен-26 ,как не си разбрал,***,е остър,като тъпоъгълен триъгълник.

27

Анонимен

преди 3 години

Вместо да ходите да купувате бира от магазина,ще ходите да си я пиете по ресторантите.

26

Анонимен

преди 3 години

Германия: алкохол - по-високи данъци чрез акцизихраниш се в ресторант - 16% ддскупуваш храната в магазина - 5% ддсБългария:алкохол - 9% ДДСплодове и зеленчуци в магазина - 20% ДДСхраниш се в ресторанта - 9% ДДСкупуваш храна в магазина - 20% ДДСВъпрос - немците ли са т ъ п и или има нещо сбъркано в цялата тази ситуация?

25

1

преди 3 години

До тъй тъй,не знам,дали ще има поевтиняване,но знам че нашите правят точно обратното,в цивилизованите страни ДДС то за алкохолаи цигарите, винаги е по-високо,а за хранителните продукти е по-ниско,сега нашите ганьофци какво правят.

24

тъй тъй

преди 3 години

А в магазина ще поевтинее ли или просто производителите ще си напълнят джоба повече? Щото ДДС винаги е било скрит данък доход за обикновения човек. Няма общо с цената на производство. Ако не падне цената с 11% да знаете, че просто хазната ще е по-празна, а 5-6 фирми много по-богати. Пред очите ни се случва корпоративен социализъм. Всички работим, за да се делят парите на хората по-равно между избрани фирми. Я за суджуци, я за бири, а за обикновения човек ***!

23

Гост

преди 3 години

Пиянска нация. Това искат,за да не мисли мозъка какво става.Защо ще намаляте ддс за бира и вино ,а не за храни от първа необходимост.Ориз,захар,брашно,олио,сол,мляко и млечни продукти.Това ,което е от първа необходимост.Алкохола не е от тази група.

22

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТрябва да има хляб и зрелища за да върви играта по високите етажи. Бира, кебапчета и 15-годишни БМВ-та за плебса, за да уважават бащицата.

21

Анонимен

преди 3 години

Фитнесите падат заради мутрите, че нямат пари да тренират и да се бият.

20

Анонимен

преди 3 години

Колкото е по-евтина пиячката, ще се увеличат алкохолиците и ПТП жертвите по пътищата а също и рака.

19

Точно на алкохола ?

преди 3 години

Страстен любител съм.....,но да се смее ли човек, да плаче ли.....баси,шитхола става все по-широк и дълбок.

18

проЦент

преди 3 години

Когато някой бизнес е тотално фалирал и няма никакъв оборот, и да му намалиш данъците, пак не може и няма да ги плати.

17

Анонимен

преди 3 години

некаква подкрепа за компаньонките нема ли да има :))) ся верно там ДДС не начисляват, *** може да измислите некоя схема 60/40, ми к'во и техния бизнес пострада.ЦИРКАДЖИИ

16

Анонимен

преди 3 години

Аз лично така виждам нещата - тази мярка няма да спаси нито туристическия бранш, нито фитнесите. Дори и като премине кризата, нещата няма да са същите и няма да ги има повече големите печалби в туризма. Фитнесите са полезни за хора, които нямат време да спортуват, но пък прекаляването и изкуствените мускули, натрупани в закрити помещения, също ще излязат от мода. Затова - разходки сред природата, ако искате да сте здрави. Дано няма повече излишно застрояване.