Снимка: Pixabay

След като ДДС за храната и безалкохолните напитки в заведенията и за книгите падна от 20 на 9%, със същата намалена ставка се очаква да бъдат облагани бирата и виното, които се предлагат в ресторантите и баровете, фитнесите, екскурзиите със т.нар. случаен превоз.

Още по темата
Предложението идва от групата на Обединените патриоти от парламента. Премиерът Бойко Борисов обясни вчера, че за това са настоявали от туристическия бранш, които търпи големи загуби в условията на пандемията от коронавируса.

Поправката на намаленото ДДС е внесена между първо и второ четене на промените в Закона за местните данъци и такси, с които се изменя Закона за Данък добавена стойност и ще бъде обсъдена утре от бюджетната комисия в НС.

Предложението на Обединените патриоти предвижда по-ниската ставка да е временна и да важи за периода от 1 август до 31 декември 2021 г.

Същото се отнася и до по-ниското ДДС за случайните превози при екскузионни пътувания, организирани от туроператори и туристически агенти, както и за предоставянето на услуги, свързани със спортни съоръжения във фитнес залите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase