15

Анонимен

преди 3 години

В природата, за да започне да зрее и да спре да расте на динята и трябва суша. Като се усуче 1 - 2 пъти на дръжката се имитира суша. Така динята полуестествено спира да раасте и започва да зрее.

14

Анонимен

преди 3 години

На полето, когато динята достигне определен размер, се усуква дръжката и. Така спира да расте и започва да зрее. Така се назряват дините днес. Останалото са легенди.

13

Професор Тюхчеф

преди 3 години

Като малък знам че чичака им правеше един триъгълник с ножката .

12

Хубава статия

преди 3 години

Браво на автора

11

атв

преди 3 години

Диф Селянин казва истината. Имайте го предвид за българските дини. Затова се купуват дини в края на сезона.

10

атв

преди 3 години

Колкото и да се блъска динята, не може да се разбере дали е зряла.Има обаче очевидни неща: колкото по суха е дръжката, толкова е по-одавна скъсана динята. Купуват се дини със зелени свежи дръжки. Колкото е по-голяма динята след определен размер, толкова е по-изкуствена. Хубавата диня е до 5 кг., освен ако не сте си я отгледали лично. Дините с кърваво червен цвят са с вкус на месо. Вкусната диня е по-скоро тъмно розова.

9

Диф Селянин

преди 3 години

Да ви кажа как узряваме дините бързо за да ги изкараме по-рано на пазара, когато са скъпи - инжектираме им кравешка пиkня, така узряват по-бързо.

8

тТт

преди 3 години

Тупате по динята с цяла длан, не със пръст. Все едно и биете лек шамар. Трябва да чуете кънтене, ако е узряла. Друго, страната, на която е лежала върху земята, трябва да е леко жълтеникава или направо жълта. Ако е светла или зелениката - значи не е узряла. И трето - напратив, узрялата диня е с лъщяша и гладка ***.

7

А.М.Салакис

преди 3 години

Тези "трикове" са, меко казано, наивни. А това за дръжката на динята направо ме разсмя - сякаш дините ги превозват веднага от полето в магазина !А това с почукването не става само с обяснение , и то с две думи , а трябва да си опитал на практика .

6

до 5

преди 3 години

благодаря, разсмя ме :)

5

Анонимен

преди 3 години

Като пазарувате диня си водете член на ГЕРБ, почукването по динята и главата на гербаджията издават един и същи звук - кънти на кухо в дълбочина. И двете са узрели, динята за ядене, тиквата за съд.

4

Анонимен

преди 3 години

По времето на бай Тошо имаше дуни с черни семки имаше жълти дини с жълти семки. Дините ги пробеаха родителите ни като ги натиснеха а те пукаха. Сега всички дини са внос и са като месо. Няма да пукат няма да мукат. Берат ги зелени и докато ги докарат те узреят и станат на месо. Това не са дини това е отрова.

3

Анонимен

преди 3 години

едно е да береш дини от бостана - там може да се прецени - зряла ли е , зелена ли е... в магазина изобщо не знае човек кога е била откъсната , колко време е стояла по складове , камиони и т.н. па ако са ги брали некои аджамии гражданчета - ще е зряла ама друг път....колкото е зле да е неузряла , толкова е и да е презряла ...въпрос на късмет си е в магазина да се уцели оптимално зряла ...

2

глас от тъдява

преди 3 години

Оглеждате и на която пише ГЕРБ - нея избирате, и без да я похлопате, може да сте сигурни че ще кънти на kyх0 .

1

Иванчо шарлатанина

преди 3 години

аз знам, че катро срежеш динята трябва даПръцка ако е узряла и сладка. е да, ама една продавачка така ме заблуди, режи диня иПърдия, аз си мисля че от динята, а тя сиПръцка. беше с много дълбоко деколте и големиГърди, колко съм гледал динята е ясно. е така се продават дини