59

Анонимен

преди 3 години

Вероятно има и недиагностицирани заразени, но колко са не се знае. На практика е и безмислено да се прави тест на представителна извадка от хора, а и този тест трябва да се повтаря през ден или всеки ден - нещата бързо се менят.

58

Анонимен

преди 3 години

Умножил по 8 и твърди математиката сочела, а защо точно по 8 не казва. Защо не по 1,2,3 и т.н.? Можеше и по 800 да умножи и да каже, че заразените са 5 милиона.

57

Я.Хашек

преди 3 години

-,,Спукана ни е работата,,, започна Швейк ободрителната си реч.

56

Поредна глупост - 3

преди 3 години

Интересно мие, този вирус като е "толкова заразен" и има постоянна дезинфекция на някои места, защо мили мои обеззаразители, децата (а и някои възрастни) пак си карат летните вируси????Пълно е с болни в района, където съм! Повръщане, диария, температура! Нали уж се дезинфекцира навсякъде, маски, шлемове, простотии!!!! Летния вирус явно е по-корав от ковид19 ... аааааам? Питам аз, защо така?????

55

Поредна глупост - 2

преди 3 години

Цялото интервю го има на сайта наука.бг.На този професор, колкото и да е учил и работил в тази посока, яко му бяга математиката. По-точно най-вероятно е прибрал крупна сума, за да каже тези т.ъ.п.и изчисления, дето и лапе ще ги направи вярно!От началото на месец юНи до днес, средният процент положителни се върти около 3%!!!!! При все, че се тестват САМО контактни от първи и втори ред. Интересно мие, този вирус като е "толкова заразен" и има постоянна дезинфекция на някои места,

54

Поредна глупост

преди 3 години

Откъс от интервю с проф. Николай Витанов:"Завърших физика, след което се захванах с механика на флуидите в чужбина. У нас това се оказа дял от математиката, та се преквалифицирах на математик (и теореми доказвам). След това започнах изследвания в областта на популационната динамика и трябваше да науча доста за биологията и генетиката. След това съдбата реши, че трябва да правя изследвания в областта на социалната динамика и ето как започнах да се занимавам с икономика и социална динамика

53

Анонимен

преди 3 години

след Белград сме ние ! ставай българино защото барниръбълците те унищожават скоро децата ни няма да има къде да живеят

52

Анонимен

преди 3 години

Кой е този водещ математик, прилича ми да е някой роднина на проф.Константинов?

51

ТАКА ДЕ,

преди 3 години

ХОРАТА ВИ ВИНОВНИ...ТЕ И СДС ТАКА ВИКАХА СЛЕД ИЗБОРИТЕ 2001....

50

Анонимен

преди 3 години

До до математика 50Не го ли разбрахте вече?Не е нужно да си болен за да заразиш някой друг!Това, че ти нямаш симптоми когато си заразен е ок за теб.Но можеш да заразиш друг, който да го изкара много тежко.

49

огнян

преди 3 години

Ол иго френ,и на тоя плащат да гадае колко ще са заразените и умрелите,е колко господине ще измрат,или трябва да усвоявате европари за да вдигате бройките,е есента идва ,и ще се убедите че глада е по-страшен от 300 умрели за 5 месеца, от грип,Но тогава Вас ще ви забравят,и ще РИВЕТЕ че сте гладни,Хайде бъдете щастливи дават ви по Телевизора...

48

Lan

преди 3 години

И макар страшно да го уважавам като икономист (като политик не се справи, щото не може да подлизурства така добре като други), смятам, че в прогнозата си е бил оптимист! Най-лошата криза ИЗОБЩО, даже и следвоенните няма да могат да се сравнят.

47

Lan

преди 3 години

Много ми е интересно какво точно значи "справяне със заразата", що журналистите не запитахте този въпрос? Заразата може да се спре само при тотална и абсолютна блокада за неопределен период от време - докато го има в световен мащаб вируса. Само че никоя европейска икономика не е устроена да издържи подобно нещо. Що нито дума за интервюто на Симеон Дянков?! А?!

46

до математика

преди 3 години

Да си с положителен тест не означава диагноза "болен". Едно е да си заразен, едно е да си болен. Нещата не са правопропорционални. Затова, за да не се стресират хората, а и правителствата на другите страни следят информацията, е по-добре да се дава бройката на болните. А дали си болен, ще го определи лекар, а не тест.

45

Анонимен

преди 3 години

Парадоксът е, че тези, които не искат мерки направиха така, че мерки трябват и то строги. Да бяха мислили вместо да си крият главата като щрауси.

44

ха-ха

преди 3 години

До Нещо доброЧе кой има морал на тази територия???

43

Анон

преди 3 години

50 хил. заразени?! Ама все пак няма "камиони, натоварени с чували с трупове".

42

ПроСоТо

преди 3 години

и какво означава ПОТЕНЦИАЛНО заразен?!..ако "корифеите" са имали предвид ВЕРОЯТНО заразените,то защо не са използвали подходящата дума?!па и друго:-От кога проблемите на МЕДИЦИНАТА станаха "проблеми" на..АРИТМЕТИЦИТЕ?!"Здравен министър"-СЧЕТОВОДИТЕЛ,правещите прогнози за развитие на заразата-МАТЕМАТИЦИ.....какво става в сферата на "здравеопазването" у нас?!...Нема специалисти,нема вирусолози,нема лекари и епидемиолози...ЕГА ТИ ЦИРКУСА!!!!

41

Minuva42

преди 3 години

Стига сте приказвали глупости!Ще ми прецаката почивката в Гърция!

40

Аз

преди 3 години

Ало, професорите все народа ви е виновен ! Кой отвори кръчмите и стадионите ? Ама, щото не ви стиска да се озъбите на властимащите - хората били виновни ! Олеквате с тия приказки, после :" Хората не ни вярват..."