74

Манолов

преди 3 години

"Ниски добиви от зърно, провал на реколтата ... Причината - сухите есен и зима и поройната пролет" Евалла, бе, драскачите от Dnes.bg, прави са сърбите, които от 50 г. ни се подиграват, че на нашата реколта все нещо и пречи - ту суша, то киша!

73

коректив

преди 3 години

До ...Пшеницата може да се съхранява до 3 години,в силозно стопанство с активна вентилация и термодатчици....естествено при добър технолог или силозник разбиращ от работата си...

72

Анонимен

преди 3 години

Ама тя и миналата година беше същата.Някъде другаде е проблема.Помощи ще искат.

71

Joko

преди 3 години

Мариелче, т.н. зърнопроизводители толкова са се ОЯЛИ, че и 3 год. да бъдат на загуба, пакще са на печалба.....

70

МНЕНИЕ

преди 3 години

В Цяла България има Добра Реколта на Зърно . Това е Фалшива Новина .Милонерите Зърнопроизводители се опитват да изкарат Пари от Нашите Данъци .Ще се получи като с Тока - Вместо КЕВР да намали цената на ел.енергията се вдига , вместо да се намали цената на Газта , се вдига .България в момента се намира в Тъмни Времена - Всеки който взима Пари от Бюджета КРАДЕ . Всеки който плаща Данъци на Бюджета Кълне .Краде се ЯКО , МНОГО ЯКО . Няма Прокуратура , Няма Полиция , Няма ДАНС .

69

Просто е

преди 3 години

Като няма хляб - яжте мръвки.

68

Бай Иван

преди 3 години

Е как миналата седмица висок добив, тази нисък?

67

Gute Zeiten, schlech

преди 3 години

Що в немските бакалии на софия как са цените на симида(имотите) нагоре или надоле панелни тролчета или цената зависи от ретроградния меркурий и периодите на грета тунберг ...... Кът е на кеф....

66

Анонимен

преди 3 години

Брей, брей ! Как през социализма имаше добиви а сега при рвросубдидираните от мойте данъци частници все няма или все нещо не им изниса ?

65

напротив

преди 3 години

До земеделецНе е от много тор. Посевите изгоряха, именно защото нямаше дъждове. Амониева силитра, без вода, става много силна и гори всичко. Тор е хвърлена в нормални количества, но без дъжд - тогава изгори всичко а не че е преторено.

64

...

преди 3 години

До АнонименЗа една година. Няма как да съхраниш пшеница повече от година. Т.е. сега, би трябвало да има пшеница в резерва до следващата реколта. :) Всяка година, след жътва, се изкарва предходната и се вкарва нова пшеница. Всяка година се сменя :) Дори и без добив (както сега) в държавния резерв трябва да има пшеница до следващата жътва, т.е. до догодина. От този момент нататък :)

63

напротив

преди 3 години

Между другото - не е постановка. Пшеницата в Шуменско е под 220 кг. на декар. Миналата година беше 550 кг. По-миналата беше 650 кг. Тази година е трагедия. Суша, нямаше сняг който да затрупа пшеницата, с това дойде още една суша, когато трябваше да кълни, после суша, когато трябваше да се напълни класа. Всичко стана много мъчно и когато дойде време да се жъне, започнаха проливни дъждове. Което докара чeрнилка по класа и пшеницата вече не става за нищо. Много слаб добив и лоша реколта.

62

Анонимен

преди 3 години

До ...И точно затова по-долу питат за колко години ще стигне храната, която понастоящем се съхранява в държавния резерв?Редно е постоянно да ни уведомяват за това.

61

Анонимен

преди 3 години

Тези да не искат да ни кажат, че като не ни харесва хлябът или ни е скъп, да ядем торти? Щото една кралица беше казала такова нещо навремето ....

60

...

преди 3 години

Въпреки че добива е слаб, не би трябвало да се притесняваме че няма да има хляб. Или ако има, ще е много скъп. Нали имаме държавен резерв, от там ще вземем пшеница, ще я мелим на брашно и ще имаме хляб? Все пак - за какво е тогава тоя държавен резерв. Или вече и него го няма, изнесоха го без да се усетим и прибраха парата?Точно затова е този държавен резерв. Ако има лоша година, да се вземе от там, за да има хляб за населението.

59

бл.134 в Зап. парк

преди 3 години

10 лева за хляб не е проблем.Пари ,има .Най - евтиното но са парите.Нека печатниците на ФЕД И ЕЦБ да не спират.Дървета има на Витоша .Ще пратим , да не спират с печатенето....а ние ще харчим, харчим, харчим...

58

Анонимен

преди 3 години

Ако годината е добра, зърнопроизводителите вдигат цените.Ако годината е лоша, зърнопроизводителите вдигат цените.

57

Анонимен

преди 3 години

Ами получавайте и вие субсидии към заплатите за да не сте на загуба като вдигнат цените, кой ви пречи?

56

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТази постановка не я ли играят всяка годинаЗащо си мислиш, че някой ти играе постановка. Търговците и производителите могат да вдигнат цените и без никаква причина, просто ей така защото им е хрумнало, и никой не ти е длъжен да ти дава обяснения и да ти прави постановки. Пазарът регулира цените.

55

Анонимен

преди 3 години

от кога пък хляба, който се продава се прави от българско жито? Всички ползват вносно, фуражно, избелено, произведеното тук се изнася, плюс това зърнопроизводителите получават субсидии и няма как да са на загуба, дори и с по-нисък добив