29

Анонимен

преди 3 години

32- А СЕГА СИ ПОМОГНИ С ПРЕВОДАЧ И ВЛЕЗ В НОРМАТИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ НА КОЯТО И ДА Е ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА- В ГРУПА ДЕЦАТА СА 7/10, КОГАТО СЕ СЪБЕРАТ 35/38 ДЕЦА Е ВЕЧЕ ДЕТСКА ГРАДИНА С ДИРЕКТОР, ДГ ЗАПОЧВА СУТРИН ОТ 8 ЧАСА ДО 16/16.30Ч, РОДИТЕЛИТЕ НОСЯТ ХРАНА НА ДЕЦАТА СИ, А ДЕЦАТА ПОМАГАТ ЗА СЕРВИРАНЕ И ОТСЕРВИРАНЕ, СПЯТ ВЪРХУ ПОДА НА ПОСТЕЛКИ. НЯМА ДР КАТО НАС В ЕВРОПА- НИЕ ПОВТАРЯМЕ РУСКИЯТ КОМБИНАТЕН ОБРАЗЕЦ- 35/40 ДЕЦА В ГРУПА- В МИНАЛИЯ ВЕК БЯХА ПО 50 НА СПИСЪК ПО 12 ЧАСА ИМАШЕ И СЕДМИЧНИ ГРАДИНИ.

28

до 30

преди 3 години

нарочно не се решават проблемите из корен, за да има недоволни, за да има какво да се обещава.Реално къде ще се строи блок, колко души ще живеят и колко детски трябва и в кой квартал се знае. Нарочно не се прави нищо, защото ако са нужни 50 детски в цялата страна, то можем на година по 2 да откриваме, да има фанфари, оркестър, лентички, да се тупаме в гърдите....

27

Анонимен

преди 3 години

Вчера или онзи ден някой написа тук нещо разумно - толкова ли е трудно да се намери начин да бъдат изискани финансови средства по някоя европейска програма, за да бъдат построени недостигащите детски ясли и градини? Ако има пари за това, в рамките само на една година може да бъде решен проблемът!

26

Продължението

преди 3 години

2. Майките на деца със СОП взимат близо по 1 000 лв месечно и не ходят на работа, но децата им са с предимство при настаняване в детски заведения. Понастоящем в София останаха незаети 1 500 места, предвидени за такива деца.Толкова ум ли се иска, за да се досети някой, че държавата ни ще я бъде само при условие, че пред градивните граждани не се поставят препятствия на всяка крачка и животът им не се затруднява по изкуствен начин до такава степен, че да пожелаят да се изселят от България?

25

Толкова ли е сложно?

преди 3 години

Ако детето има поне един родител, който е трайно безработен и не страда от тежко заболяване, това дете да има право да се класира за детска ясла или градина само при условие, че за мястото не кандидатства друго дете, чиито родители и двамата работят или учат.А сега на какво сме свидетели?1. Значителен брой от местата са запазени за децата на хора, които нито учат, нито работят, нито имат намерение някога да работят. При това, за тях е безплатно!2. Майките на деца-СОП взимат близо 1 000 лв и

24

Анонимен

преди 3 години

Условия за децата няма, защото дейността не носи пряка печалба. Държавата профука милиарди за опаковане на панелни блокове с обитатели, които не си поддържат собствеността. Дават се терени за търговки обекти, но за децата в София е трудно. Аргументът "няма база" е неуместен. Има и други задължителни меша в страната, които умишлено не се прилагат. Като задължителното образование до 16-годишна възраст, ранните бракове, пушенето в затворени помещения... Да ги отменят ли?!

23

Анонимен

преди 3 години

МОЛЯ УЧАСТНИЦИТЕ В ДИАЛОГА ДА ОБМИСЛЯТ КАК СЕ ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА ПО 12 Ч ИЗВЪН СЕМЕЙСТВОТО/НЯМА ТАКОВА НЕЩО В ЕВРОПА/КАК СЕ ОТГЛЕЖДАТ 20/30/40 ДЕЦА НА ЕДНО МЯСТО ОТ ЕДНА УЧИТЕЛКА/КОЯТО НЕ ПРЕПОДАВА/ И ЕДНА ЛЕЛЯ- САМО ДА НАПОМНЯ, ЧЕ КОГАТО ИМА ТОЛКОВА МНОГО ДЕЦА НА ЕДНО МЯСТО ТЕ ИЗПАДАТ В СТРЕС, А НАДБЪБРЕЧНАТА ЖЛЕЗА ОТДЕЛЯ КОРТИЗОЛ, КОЙТО СРИВА ИМУННАТА СИСТЕМА. КОГА В БГ ДЕЦАТА ЩЕ СЕ ОТГЛЕЖДАТ ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ- В ЕВРОПА ДЕЦА ЧИИТО РОДИТЕЛИ РАБОТЯТ В ГОЛЕМИ ФИРМИ СЕ ОТГЛЕЖДАТ ДО РОДИТЕЛИТЕ..

22

Абе

преди 3 години

Опитват се да цивилизоват едно племе, което дори не говори български език вече да не говорим да познава буквите и да може да смята в първи клас.От една страна е добре да има такова обучение за тях но не за сметка на българските деца. Да им направят детски градини в махалите и да ходят да сричат там и да се учат да говорят без да хъxpят.

21

Анонимен

преди 3 години

Въпросът е на едни кyкyндpeли да им се намери работа на държавна хранилка. Има достатъчно материал и трябва да се отвори фабриката за лесни пари до пенсиониране. Още с раждането си всяко новородено бебе става инструмент за печалба първо на системата на здравеопазването, после и на системата на образованието. На първата система нещастникът дръзнал да се появи на този свят ще е роб дор до гроба!

20

Анонимен

преди 3 години

На 4 г как ще ги делим по джендърство

19

Честно

преди 3 години

България има условия само един човек да пълни чекмеджета.

18

Анонимен

преди 3 години

С този разлика, че ако влезнете в класна стая в Германия, ще видите топла, тип домашна обстановка. Чинове, кът където децатаэ сядат в кръг и учат, диван и матрак и всичко това за да се чувстват децата добри. В България под строй, чин зад мен, 30 мин. никакво мърдане, никакво въртене. Обясни на една дете, че когато някой говори от задния чин, никакво обръщане. И да още от 4 задължително, защото нивото на българите става все по-ниско и образованието е изхода от тинята, особено за масовото ром. нас

17

Истината е

преди 3 години

Тя държавата ни за нищо няма условия: нито за малки деца, нито за ученици, нито за студенти, нито за завършили университет. Трябва само да си близък с някой от партията да се набуташ в администрацията.

16

Някой си

преди 3 години

Като помня колко ги гледат? Затова онова дете от столичнат градина остана почти без пръсти като някакъв шкаф го затисна. Май бяха два такива случаи даже.

15

Анонимен

преди 3 години

На четири годинки е късно. Пуснете дечицата на годинка и половина на училище. На пет години да завършат средно образувание. За да могат след това законно да са роби и да пълнят чекмеджетатата на някои хора с милиарди евро .Нашите деца нямат право на детство. Каква е тази наглост,ще си играят вместо да работят за хунтата.

14

До 4

преди 3 години

Ти написа най-разумния коментар.Наистина, децата на една и съща възраст не са на едно и също умствено равнище.Аман от старания да се осигурят места за дауните и за малцинството, чиито деца на 4 г. в повечето случаи все още не говорят членоразделно. Майките им не работят и не мислят някога да започнат работа, но за техните деца места има и за тях е безплатно. Тоест платено от нашия джоб.За нашите деца обаче местата не достигат, а ако успеят да се доредят,нивото на занимания ще е като за онези

13

Старата песен,

преди 3 години

на нов глас.Отпускат се пари за да бъде безплатна детската градина за онези, които не са си дали труда да научат децата сина български език, нито пък имат намерение да ги пращат на училище, ако от това не зависеше изплащането на детските надбавки и на някои други бонуси.Вместо да има достатъчно места в яслите и градините за децата на онези родители, които работят или учат, зорът е да бъдат подсигурени места за онези, които пара.зи.тират на гърба ни и за чиито деца там е безплатно.ДОКОГА ???

12

Анонимен

преди 3 години

До РепичкаНе е необходимо. ТъПичките и без това ще си отпаднат впоследствие.

11

Анонимен

преди 3 години

Докторите ходят до един без маска къдее рзи по болниците друг път минете в болниците рзи няма и после зараза товар ще сия търпим оня копа коси доктора аз се мятам на терасата е що щото рзи не съм видял маски на ни един

10

Анонимен

преди 3 години

В детската градина на сина една руса кака пушеше на прозореца "крак върху крак" и им пускаше "Радка пиратка". Порастнаха децата... И още помнят колко руса е била "гуспужътъ"