149

Чичо

преди 3 години

Не са включили най-важната информация за доходите в посочените страни.Тази статия можете да си я заврете-знаете къде.

148

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 156Специялно жилищата в ДЕ са нереално скъпи. В момента има точно балон, който би трябвало да се спука от короната кризата.София е също много скъпа като жилища. Като цяло големите градове са трудни за покупка на имот.Най-евтино излиза къща в село или в малък град в България.Друг е въпроса какво ще работиш там? Вариянт е ако имаш онлайн бизнес или работа.

147

Анонимен

преди 3 години

В България като отидеш в една долнопробнa верига (уж позната в целия свят) където продават пържено пиле... и си поръчаш т.нар. "чикън бокс" (в превод за Ганчовците - "пилешка кутия"), в тая кутия има едно пилешко гръбче (пържено) и 2 стрипсчета (2 малки филенца големи колкото показалец, хайде малко по-големи да са) и едно парченце варена царевичка 5 см дълга и 20-тина бланширани картофчета продавани като пържени... И това струва приблизитено 9-10 лв! Честито!

146

Анонимен

преди 3 години

До 161Продължавай да лъжеш, верваме ти ***.Моите познати даже си строят къщи в покрайнините на Варна, те си правят канализацията, те си строят къщите, никаква помощ от държавата, само че не мога да ги видя щото постоянно са навънка и бачкат.Ти си стои в сайта и се мисли за голямата работа, но нали знаеш, спонсора все някога ще се отдръпне и тогава ще те видя колко си "образован" и платен.....ха ха ха

145

Анонимен

преди 3 години

Дойче Веле се превърна в част от пропагандната машина на Запада, която постоянно сее лъжи и инсинуации.Каквото пишат, все е поръчково и в повечето случаи е лъжа.

144

Хаахх

преди 3 години

Демокрацията дава на човек едно изключително право .Да работиш за себе си и почти навсякъде по света.Ако си мислите ча с приказки само за ядене и пиенеида ви издържат маика ми и баща ви няма как да стене.А най-недоволни и най-компетентни са тези който ги издържа жена им.

143

Анонимен

преди 3 години

"Защо просто не отвориш Lidl.bg и Lidl.de, Billa, Kaufland и не сравниш цените."И какви са цените бе шмaтка? Цената на месото в Германия е по-ниска от тази в България! Цената на храната като цяло е по-ниска или почти като цените в България. Само единствено цигари и алкохол са по-скъпи в Европа, а по-евтини в България. В Мюнхен ядеш СУПЕР обяд, вкусен, огромен, качествен, с литър прясна бира, всичко за 10 евро. В София излиза човек в обедна почивка и обядва за 10 лева. А коефициента в заплата?

142

Анонимен

преди 3 години

какво ни будалкате, колко било евтино???Я да сметнем цените спрямо заплатите и тогава ни гъделичкайте с тези глупости.

141

до 157

преди 3 години

Всъщност, цели квартали на София, Пловдив, Варна, Бургас, населявани от стотици хиляди хора, имат доста добър стандарт на живот. Нови автомобили, нови жилища. Дали това става със заплати от рода на 2000лв.? Ами, не, не става. Аз първата си нова кола купих, когато с жена ми сумарно взимахме 8000лв. преди сума години още млади и зелени. И около нас всички са така- цял випуск от гимназията, цели специалности около университета. Просто общуваме със средна класа хора. Това е. Среда на живот.

140

Анонимен

преди 3 години

До лъжеца Анонимен 152"Шоколад в DE: 19 евро цента" Къде го има това? Кажи и аз да купя?Лъжеш безогледно!

139

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 153Продължавайте тролчета на ГЕРБ, българите ей сега ще ви се вържат....ха ха ха.Квалифициран труд в Джобса а....ха ха ха.Гарантирам че вие квалифицираните ***, грам не разбирате от Линукс, е може да знаете туй онуй, дето и най долния "неквалифициран" про фан може да ви разбие, но продължавайте да лиж ете и копаете дъното.

138

Анонимен

преди 3 години

България е 50 години наза от Европа, отделно 1997 ни върнаха в първи клас. Всички сме били в Европа и сме видели...да, нормално е да живеят по добре, всичко им е по уредено.и се краде по-малко.Но, някой в БГ преувеличават нещата.От 2 мил. пенсионери, 1,5 мил. взимали 200 лв пенсия, което не е точно така.... Има един сайт numbeo....не е български. Четете и сравнявайте сами

137

До: 153

преди 3 години

Да си живееш във вакума и да разсъждаваш през личната призма е "ЛЕСНО". България не са петте човека, с които общуваш :)))Казва ти го човек, на който също може да му е "ЛЕСНО" :)))

136

Анонимен

преди 3 години

Цена на квадратен метър покупка на имот в Германия:В Кьолн: 4000 евра/мВ Мюнхен: 7.5-8000 евра/мАко си купиш малко жилище (изключително добро качество, а не от преди 40 години, макар, че техните от преди 40 години са супер), да кажем едно средно 35 квадрата... това прави цена на имота 280 000 евра. С тамошната заплата (средна) и нормален живот (без лишения) се изплаща за 140 месеца. Това прави приблизително 11 години и половина. А в БГ ще живееш като скот за да изплатиш панелка 30 години.

135

Вярна...

преди 3 години

...статия! Но с уговорката, че заключението е правено, погледнато от камбанарията на някой германец, сравнявайки своята работна заплата с цените в България. Я да дойде да работи за 500 лева на месец и да го питам пак колко му е евтино.

134

до 152

преди 3 години

Добре де, защо да си говорим глупости. Защо просто не отвориш Lidl.bg и Lidl.de, Billa, Kaufland и не сравниш цените. Всеки може да го направи и ще се види що за глупости говориш. Забравяме и факта какви са данъците в Германия и какви са тук. Разбира се, със средна заплата в Германия се живее по-добре от официална средна тук. Но нека и не забравяме, че официалната СРЗ у нас е много по-ниска от реалната заради сивата икономика. В Германия се живее по-добре, но дяволът изобщо не е толкова черен.

133

Анонимен

преди 3 години

Ех, любимите ми спорове за заплати. Само си плямпат за ***.bg, а как никой не спомена в LinkedIn колко отворени позиции за КВАЛИФИЦИРАН труд има в София от международни компании, където със сигурност средните заплати са над 5000лв.. Ама какво да го правиш- масовката не знае език, неконкурентноспособна, неслучайно в ЕС мие чинии и сменя ***, защото друго не може, ама после държавата виновна, че взимали мижави заплати. В НСИ пишело глупости, заплати над 1000лв. нямало. Божее, мъка и простотия

132

Анонимен

преди 3 години

Ще обясня нещата с прости думи. За да не изброявам много неща, ще спомена един обикновен шоколад и една обикновена газирана напитка, каквито се срещат както в България, така и в Европа.Започваме:В Германия средна работна заплата за 2018 година: 3280 EURВ България за същия период: 1140 BGN според данни на НСИ (които са лъжа поръчана от властта).Шоколад в DE: 19 евро центаСъщия шоколад в BG: 1.50 BGNГазирана напитка в DE (със захар): 2 л - 1.73 EURСъщата в BG (подсладител!): 2 л - 3.00 BGN

131

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 149Не съм много наясно с индексите за живот, но разбирам от стандарт на живот.Бях се запил с един немец на Златните преди години, та имах около 100 лева, естествено се правих на баровец.Свършиха парите и се чудех как да му кажа, че вече нема пари, плати цялата сметка човека и каза че съм голямата работа, щото е рядкост да види че си признава бългериън тупаник.

130

бай х

преди 3 години

разходите за живот са с почти 50% под средните за Европейския съюз заплатите са с почти 70% под средните за Европейския съюз