19

i kato gledam

преди 3 години

До безобразиеПовечето от прочелите милеят за неграмотността на учителите.... ми ужас направо....

18

Анонимен

преди 3 години

Е нищо не разбрах от статията! Кои са тия братя Мормареви? Сещам се за едни такива братя с такава фамилия дето са написали сценариите на няколко български филма, като "Деца на море", Васко да Гама.." и най-силният им филм "Двойникът" с великия Тодор Колев. За същите ли писатели става въпрос? И ако да- върху какъв техен текст е била матурата?

17

Нео-Либерал

преди 3 години

Учителите само си взимат заплатата...при Новия Световен Ред няма да имаме нужда от такива....Бизнесът иска КАДРИ! ОСОБЕНО В СЛУГИНАЖКАТА ИНДУСТРИЯ В БЪЛГАРИЯ!Трябват ни берачи на малини в Англия, на аспержи в Германия, или както каза едно време Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов:" Европа иска от нас да сме овчери- тези IT специалисти искат да ми стават!"

16

безобразие

преди 3 години

Въъъъй, искате деца на 13 години да знаят какво е трабант и какво е запорожец, а нащата директорка със специалност литература и български език не знае, откъде е словосъчетанието - "Радини вълнения".....

15

Анонимен

преди 3 години

Пълна каша е това Министерство. Министър, който е с образование финанси определя какво ще става с българските училища.

14

О, боже...

преди 3 години

До ИСТИНАТАСкоро те ще са мнозинството.

13

Мунчо

преди 3 години

До 9Хаха-целта на т.н. ОБРАЗОВАНИЕ в либералния свят не е да учи децата на нещо, а да ги дундурка докато родителите са на работа. Мого до дом стотици примери!

12

Анонимен

преди 3 години

До 9Населението намалява и няма работа и остават само роботи. Нали това искахме преди 30 г. демокрация и капитализъм или не знаем какво искаме.

11

Анонимен

преди 3 години

Текстът беше супер! Всеки, който е учил ще се справи! Всичко беше разбираемо, времето беше пре-достатъчно, пряката реч е лесна

10

ИСТИНАТА

преди 3 години

ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ, КОИТО СЕ МЪЧАТ С РОМ.СКОТО ПОТЕКЛО, СА ПОДЛОЖЕНИ НА РОБСКИ ТРУД!

9

Анонимен

преди 3 години

Това е мнение на министъра но не е доказано а е субективно защото електронното ще съкрати него и доста учители и чиновници. Но е много по-евтино от присъственото. Който не иска да учи и с фуния ако учителката му налива в мозъка нищо няма да излезе.

8

Анонимен

преди 3 години

Ами да махнат и извинителните бележки. Те за какво са? И без това няма смисъл от тях. Сега като не писаха отсъствия.

7

9

преди 3 години

Ще сложат учители роботи които ще преподават дистанционно нон-стоп по всяко време на денонощието.Дипломите ще се издават онлайн, учениците ще си ги вадят на принтера.Вече ще почиваме и онлайн, ще ходим на всякъде онлайн било то на почивки по магазини на лекар. Ще караме коли онлайн.Абе целия живот ще е онлайн. Даже и с коронавирус ще се заразяваме онлайн.Жените ще раждат онлайн може ли да си представите.И погребенията ще се правят онлайн. Целият ни живот ще е онлайн.Онлайна ще е за всички.

6

Анонимен

преди 3 години

И един тъпоъгълен триъгълник .........

5

Анонимен

преди 3 години

Тоя не е в ред. Ами ако някой учител е в двете смени-доста такива има. Как ще взема часове между 4 и 6 часа, като той тогава ще има часове в другата смяна.??! Е и какво е това онлайн обучение в училище??? Само глупости мислят тия!

4

Анонимен

преди 3 години

Текстът е хубав. Има и пряка реч, да се провери как учениците я превръщат в непряка. Достъпен е за децата. Функционална грамотност се доказва със задачите от първата част - четене с разбиране. Но функционално неграмотният не би могъл и да преразкаже.

3

Анонимен

преди 3 години

Преразказът наистина беше лесен.

2

Анонимен

преди 3 години

Функционална грамотност чрез преразкази и то на изпит след седми клас?!

1

Абе търсили сте вие

преди 3 години

Функционална грамотност...Затова учителките масово са соц лели над 60 г. вързарст Цялото образование е една пародия.Остарели учебници, 0-ва практика, децата учат неща, които никога няма да им потрябват и при наличието на компютри и таблети, учителксата мафия ги кара да купуват хартиени учебници и по 4 помагала за 1 предмет...Вашето министерство е символ на пълна демагогия, комунизъм и 0 работа!