79

78,

преди 3 години

Есетата напръв поглед са добре. При толкова много и различни оценяващи /не е като в АК - няколко души по едни и същи критерии/ не се знае кой какво разбира под есе и как оценява. Преразказът е просто една компромисна форма, която дава възможност за по-уеднаквена база за сравнение. Затова е приет за деца на 13 - 14 години като начин за проверка. Тестовете имат същата цел- по-стандартизирани са и личното отношение е минимизирано до крайност.

78

Анонимен

преди 3 години

По- добре е да пишат есе или свободно съчинение както в Американския. Преразказ е много елементарно и техническо. Размисъл трябва да покажат, е не само грамотност. Тук от край време не се дава есе.

77

Геро

преди 3 години

Министре глупав, какво зубрене .. искал да ги накара да четат.Те не четат, а били зубрили ... и как става това ?Ти си поредният пълен некадърник.Те не четат, но зубрят .. изватен ***.

76

49,

преди 3 години

Не знам към кого се обръщаш, но това, за което спориш, никой не го твърди тук.Както и следващите спорещи - пишат не особено грамотно, но за сметка на това пък - напористо. Оня 50 се изляз по нещо, което също никой не е писал преди него. А после плюете по децата. Че вие сте същите като тези, от които се възмущавате.

75

50,

преди 3 години

Много си се разгорещил. Не знам защо обиждаш хората, но това издава липси твои. Образователни и възпитателни. Дали ще пишеш назубрени теми или преразказ - все едно. Който може да пише и е грамотен, това ще се види. Който не умее - нищо не го спасява. И двата вида писмена работа не са лесни. А преразкази за изпит си се правеха за ЕГ преди 30 години също. Плюс изпит по математика. С това влизахме тогава също.

74

72,

преди 3 години

Само да те допълня, че Мориц е професор по биохимия, а Марко дори е пострадал от соц.-режима, като подкрепил Пражката пролет.Но това на илитерати няма как да се обясни. Те не четат нищо. Само пишат. Като същински чукчи.

73

Анонимен

преди 3 години

Аси, сигурно предлагаш журналистките от този сайт та не те изтриват. тук ме трия, но това ще *** пусна във весниците пък да видим тогава къде ще се скриват

72

Анонимен

преди 3 години

Братя Мормареви не са братя,а талантливи приятели,създали най-хубавите детски филми ,които не са "комунистически",за ваше успокоение.А съпругата на Мориц Йомтов-Людмила Стефанова беше най-талантливия преподавател по Антична и западноевропейска литература в СУ.Идваха на лекциите и студенти от всички специалности,само да чуят интересните и лекции..

71

Анонимен

преди 3 години

Допълвам съкращениятаГЦОУДООПФУЧ - ДП/ДрУПРП/УП-А

70

Господин Министър

преди 3 години

На трети поглед става ясно, че трите споменати лица са извършили престъпна небрежност в ущърб на българската държава и данъкоплатец в резултат на което тези продукти (аз не казвам нищо за продуктите - с тех си работя от 12 години откакто подписаха таза сделка тези три маймуни) , продукта си е добре - проблемът е, че по мой сметки сме ги платили около девет пъти по-скъпо от пазарната им цена! Което е недопустимо и е донесло щети за около 500 милиона лева. Третия коментар прочетете:

69

Гадняр

преди 3 години

Днес текст на братя Мормареви, утре на Иванка Гръбчева. После върви убеждавай, че комунизма по нашите земи никога не си в отивал.

68

Господин Министър

преди 3 години

Аз много пъти споменавах, че вие сте добър човек и съм много убеден, че това е така. И на господин Премиера му го казах ще го кажа и на Вас: Сделката подписана от Симеон Дянков, Милен Велчев, Даниел Вълчев от позициите им на МОН и Българската държава и Майкрософт на пръв поглед изглежда добре - доставка на Уиндоус ОС и Офис за българското образование и администрация - но на втори поглед - сделката нарушава три търговски конвенции - за развиващите се страни, за търговия на ИТ продукти и фейрплей

67

Анонимен

преди 3 години

Всяка година търсим функциалната грамотност, искаме да накараме учениците да четат, не да зубрятЦялата ви скаана програма изисква колосално зубрене, ама на изпитите решавате, че ще попромените нещата и давате текстове, за Кото не сте подготвели децата. И какво тествата? Все дни, да ме учите да рисувам, а на финалния изпит, да КИ тръшнете един акордьон и ако не мога д асвиря - Тююююх тюх къф *** ученик...

66

Анонимен

преди 3 години

Кви с тия братя Мормареви ?

65

Седмокласничка

преди 3 години

Няма нужда да се ядосвате. Текстът беше лесен и разбираем. Подробностите бяха лесни за запомняне. Обаче много ме озадачиха някои неща на първи модул - форматът беше различен, нямаше превръщане на пряка реч в непряка, нямаше определяне на сферата в текста, наклонения и т.н. Все пак не беше труден.Приятен ден и успех на всички седмокласици, които четат!

64

Маринов

преди 3 години

Министърът послъгва яко вече 3 месеца за това електронно обучение. Не повече от 1/3 от училищата в България учиха електронно, а останалите? На всичко отгоре едната ми дъщеря учи по една платформа, която забива на всеки 5 минути, а другата плаче и ме моли да бъда до нея, защото не разбира какво й изпращат! Някаква какафония, която продължава и до днес. Дори не искам да го слушам този, който лъже и си вярва.

63

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен1995, ... О, ЗНАЧИ МИНАВАШ 40Г. ЗА ДЪРТАК ТРУДНО Е ДА РАЗБЕРЕШ ... 1:!!

62

Анонимен

преди 3 години

До и такаОПРЛ

61

До 18

преди 3 години

Точно така. Това са авторите. А текстът, който дадоха днес за преразказ от името на един от героите, наистина е достъпен.

60

и така

преди 3 години

Всеки учител трябва да знае следните абревиатури:ИСРМИУЧЗПУОНЕИСПУОДЗИНВОУКНВОЕКК..........................................................................