74

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЩо, ти не можеш ли да предоставиш?

73

прав си

преди 3 години

До Анонимен72викаш ес не иска да изплаща високи пенсии...той ес приватизира предприятията за жълти стотинки в сребърният фонд и ги наряза за скраб оставяйки без работа хората. пак ес прави обществените поръчки така , че наши фирми ограбват бюджета...пак ес реже българската гора или даде златото на канадците. да не говорим , че ес плаща заплати в частният сектор от по 600 лв

72

Анонимен

преди 3 години

На границата се страляше срещу нарушителите. Всеки можеше свободно да излезе от КППто, и днес се стреля по границите - опитай на летището да минеш през охраната и да хванеш полет за САЩ - ще те застрелят на място.

71

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 75Може би ти ще ни ги предоставиш?:))))))

70

Анонимен

преди 3 години

Е нали Гърция е била с 10 пъти по висок стандарт, какви гастербайтери в Германия?

69

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 72"Ами стана това, че след 30 години демокрация, ЕС и НАТО България може да се сравнява само с бедстващите африкански държави, ето това стана."Нещо не те разбрах, намери ли я в крайна сметка тая западна държава, или още я търсиш?

68

Анонимен

преди 3 години

БВП на Гърция 1975: 28.5 милиардаБВП на България 1975: 11.9 милиардалА какви са били цените в Гърция в сравнение с България тогава? Какво казва Уорлдикономи по въпраса?

67

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 61"След 45 години комунизъм, България беше 9 милиона, всеки имаше жилище и работа, а днес след 30 години 2 милиона отидоха на другия свят, други два милиона вършат черната работа на Запад, а България няма никаква икономика и живее от туризъм, от сменяне на чаршафи"България беше 9 милиона, защото на границата се стреляше срещу желаещите да я напуснат. От какво са "отишли на оня свят 2 милиона" сподели? 2та милиона навън са си преценили. Много от тях работят висококвалифициран труд

66

Оффф

преди 3 години

Ако 90 година процесът , наречен демокрация беше направен от западните сили а не от бивши комунисти, пребоядиса ли се за една нощ. Всички членове на БКП тогава, БСП сега щяха да си скъсат червените книжки. Те западняците помагаха ама прехода стана по нашенски, разбирай социалистически. Един дядо викаше тогава, как да направят преход от комунизъм към капитализъм като повечето наши тогавашни политици са учили икономика на индустрията, промишлеността ...ама на ссср.

65

Анонимен

преди 3 години

"Ха ха ха - след 30 години демокрация, НАТО, ЕС и евроатлантизъм - виновен е 45 години комунизъм. А какво се случи за 30 години демокрация, че днес сме първи по смъртност в света?"Какво стана, намери ли такава западноевропейска държава и ако не си защо ни сравняваш с тях?-----Ами стана това, че след 30 години демокрация, ЕС и НАТО България може да се сравнява само с бедстващите африкански държави, ето това стана.

64

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 58"Ха ха ха - след 30 години демокрация, НАТО, ЕС и евроатлантизъм - виновен е 45 години комунизъм. А какво се случи за 30 години демокрация, че днес сме първи по смъртност в света?"Какво стана, намери ли такава западноевропейска държава и ако не си защо ни сравняваш с тях?

63

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 53"80те години когато я приеха в ЕС от Брюксел наляха стотици милиарди в Гърция. Преди това Гърция имаше може би 10 пъти по нисък БВП от България, гърците живееха много по бедно от българите"БВП на Гърция 1975: 28.5 милиардаБВП на България 1975: 11.9 милиардалБВП на Гърция 1970: 13.4 милиардаБВП на България 1970: 9 милиардаИзточници: Световна банка, Уърлдикономи

62

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВ Гърция пари наливаха не запада, а гастарбайтерите които работеха в германия.А, добре, благодаря за разяснението. Значо Гърция дължи половин трилион евро не на западни банки, ами на гърци гастарбайтери. Много благодаря за ценната информация.

61

Анонимен

преди 3 години

До До 61Системата преди 89та година си имаше големи недостатъци, беше закостеняла и не подлежеше на развитие затова си замина а имаше и други по важни причини порати които беше вредна за човека. Но в материално отношение успя да осигури приличен живот на хората. И системата преди 89та сега не е проблем, тя си отиде. Проблемът е, че сега животът е много по-лош от тогава, вместо да стане по-добре.

60

Анонимен

преди 3 години

От вашите проницателни коментари човек направо забравя за какво е статията! Големи специалисти се извъдиха всички!

59

До 61

преди 3 години

Ще го кажа така, без да целя да обидя някого. Капитализма е НЕ съвършенна система, която обаче преполага- предприемчивост, увереност, инициативност, креативност, находчивост. След 1944 г. Народът ни бе научен, че като излезе от техникума или Вуза има работа, НО за всички и за мързеливците и за можещите. Работиш неработиш си знаеш било 150 било 200 лева. Ама дали си свършил работата няма значение. Плаща ти се. Да, ама в сегашната система искат работа. В чужбина виждам как работят българите..

58

Анонимен

преди 3 години

До До 50Да прав си, реално стандарта на живот в Германия е както в България. За 30 години демокрация, ЕС и НАТО и западна ориентация България постигна много и днес е развита демократична капиталистическа европейска страна и българите живеят на немски стандарт.

57

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАмаче глупости наговори.В Гърция пари наливаха не запада, а гастарбайтерите които работеха в германия.После тези хора се върнаха в гърция и започнаха сами да създават работни места и работеха така като са го правили в германия.Затова и дръпнаха. Защото Повечето получаваха пенсии от германия, които им стигаха освен за да живеят и да могат да създадат някой дребен и среден бизнес.Тук няма да се оправим, не поради друга причина, а защото дребния бизнес се унищожава.

56

Анонимен

преди 3 години

Виновен е 45 години комунизъм. Трърпяхме демократична мизерия 30 години, ще потърпим още 50 години мизерия и нещата ще се оправят при демокрацията, виновни са 45 години комунизъм, трябват ни поне 100 години да преодолеем пораженията на комунизма. Търпение, ом, харе кришна, боко-мару!

55

Анонимен

преди 3 години

След 45 години комунизъм, който изобщо не беше комунизъм, България беше 9 милиона, всеки имаше жилище и работа, а днес след 30 години евроатлантизъм и западна ориентация 2 милиона отидоха на другия свят от добър живот, други два милиона вършат черната работа на Запад, а България няма никаква икономика и живее от туризъм, от сменяне на чаршафи, но сега след тази история с К19 и чаршафи на чужденци няма да може да сменя.