290

Анонимен

преди 3 години

Каквото и да си пишем, истината е че много хора живеят в големите градове един вид по принуда, което означава че със сигурност не са щастливи, но малко от тях го осъзнават. По принуда, означава заради лошите или липсата на нормални условия за живеене в селата, като липса на работа, добри училища и здравни институции най-вече. Също и елементарни забавления за младите хора - кино, условия за спорт и интелектуално развитие. Ако се развият тези институции на някакви китни площи и се даде възможност

289

1

преди 3 години

До Анонимен 307Начи, то вярно, че мнението е като дирника, всеки го има, но айде да не си кривим душата. НЕ БИ ринала сняг, ако имаше как да не ринеш, и НЕ БИ цепила дърва ако имаше как да си пуснеш парното (даже и аз не съм толкова ***, цепя дъва два дена в годината, за да мога цяла зима да се топля на парно с котле в мазето) с едно завъртане на крана. Между другото, аз съм много голям привърженик на това човек да прави каквото говори, тъй че малко леко ми стои това "бих това, бих онова".

288

Анонимен

преди 3 години

Май въобще не сте виждали село, за да приравнявате замъци, вили и подобни разтухи за скучаещи хора с реален селски живот. Все едно някой интелигент да си боде лехи лук, колкото да си пуска снимките в Инстаграм и някой, на който от реколтата му зависи дали въобще ще яде.

287

Анонимен

преди 3 години

Явно не си наясно, че дори крале и кралици са предпочитали провинциите и са строели замъците си там...А в столицата са били с една колибка с приемна, колкото да има народа къде да бие чело ли?

286

Анонимен

преди 3 години

Най-ми е забавно като хората викат на къщата на майка си/баща си на село "на вилата"-------------------------------------------------------------Около големите градове освен села има и вилни зони, не знам дали си чувал?

285

Анонимен

преди 3 години

То там всеки със 100 лева в джоба е крал бе, човек.

284

Анонимен

преди 3 години

Те замъци са строели, ама дърва дали са цепели, как мислиш?

283

Анонимен

преди 3 години

Като гледам някои мнения, някои хора май ги е яд, че човечеството въобще е направило някакъв прогрес. Чак се чудя защо въобще ползват интернет, вместо да си пращат димни сигнали.

282

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 308Е как бе - той е крал. На неговия мързел се крепи препитанието на цялата област, те за него работят не разбра ли :D

281

Анонимен

преди 3 години

'И добре, че съм аз'''... Явно не си наясно, че дори крале и кралици са предпочитали провинциите и са строели замъците си там...

280

Анонимен

преди 3 години

До 1За мене дискомфорт е задръстване, смог, 40 минути в трафик до работа, после толкова обратно, да се забиеш на тясно в блок, не дай си да е някоя панелка, да слушаш и гледаш съседите ти от всички страни, да трябва да се съобразяваш с всеки - тоест, не си свободен човек.Бих цепила дърва, копала и ринала сняг за себе си и в моята си къщичка с най-голям кеф - тъкмо и фитнес. Научили са ме роднините, които на млади години и по 10 кубика цепеха на денОт горда ***, принудена да бачка в града

279

Анонимен

преди 3 години

Добре че ги има хората с градини, за да си купиш от тях.Разбира се. И добре, че съм аз да им купувам продукцията, че иначе нямат откъде да изкарат и пет лева. Добре, че я има бензиностанцията, иначе още ще трябва да орат с Белчо и Сивушка, добре, че го има Техномаркет, иначе още ще готвят на дърва и т.н. и т.н.

278

1

преди 3 години

До Анонимен 300Не е въпрос до "срам", а до факта, че на село се живее по-трудно и с повече дискомфорт. От човек дето е цепил дърва по 10 часа на ден. :))))

277

Анонимен

преди 3 години

Най-ми е забавно като хората викат на къщата на майка си/баща си на село "на вилата". Понеже да не изглежда, че са от там, а че са баро баро и имат вила. Даже една съседка, която живее в "супер престижния" квартал младост, където явно никой не е от село и това е срамно, съседите в блока и го бяха обяснявали това. Да не казва, че се прибира у тях си, а да казва, че ходи на вилата. Ужасно сбъркано и просто общество е това.

276

до 302

преди 3 години

Добре че ги има хората с градини, за да си купиш от тях.

275

До 221

преди 3 години

Ей, не ви увряха главите с тоя рев по социализЪма. Те поставиха началото на гибелта на българското село.Подробностите Жоро 238 ги е казал. Кратко, но ясно и точно като за червени кра.туни.

274

Анонимен

преди 3 години

До LAnС отрицателен прираст сме защото младите не са в България! Иначе българинът нищо друго свестно не може да нпарави оосвен деца, за това и са много и на всякъде! За съжаление невъзпитани и без никакъв морал, то1но като родителите си............

273

Анонимен

преди 3 години

Ами, не, ако поискам, няма да върша работа. Мога всичко да си купя от хората с градини, за дървата ще платя на някой с резачка и т.н. Това грам не ми е проблем. Проблемът е, че там образованието е лошо, достъпът до медицина е съмнителен, за това с какви хора общуваш дори не ми се говори. Имам вила в едно уж голямо и хубаво село, ама всички, които могат да си го позволят, карат децат ана училище в големия град.

272

Анонимен

преди 3 години

Добре се е завъртяла дискусията. Наистина проблема на много хора, който отказват да признаят е, че ако си живееха на село трябваше да вършат работа. Ама не работа лежа пред компа и щракам докато ям, а истинска работа - да си оправиш градината, тревата ако така си решил, да си нацепиш дърва, ринеш сняг. Това са дейности, които много хора не знаят как стават и им се гнусят - намират ги за срамни. Мъже да не знаят да цепят дърва, или цепят 5 минути и се оплакват после 3 дена - ами срамота е това.

271

Хахаха

преди 3 години

До 296Кой цепи дървата.Реплика към съседа:- А бе комшу, не ти ли е неудобно. Жена имаш в къщи, ти дърва цепиш.