225

Чебурашка

преди 3 години

До Анонимен..... Ако американския брат тропне по масата, още утре ще изоставим кирилицата в името....... Руските еничари изпадате в истерия, че действията на господарите ви настройват българите срещу Русия. Затова по стар русофилски обичай опират са последният си аргумент "А защо в Америка бият ***"?. Толкова сте жалки, че чак будите съжаление.

224

Анонимен

преди 3 години

Ако американския брат тропне по масата, още утре ще изоставим кирилицата в името на евроатлантизм.

223

научно

преди 3 години

Славянската азбука е създадена от братятя Путин и Сталин и са изписани в найголямата църква в маскве.

222

Ало

преди 3 години

Какво значение има, кой и какво е направил в миналото. Гледайте настоящето и бъдещето. И ползвайте кирилица, защото напоследък все по-малко се ползва. Хърватите, словенците и сърбите все повече ползват латиница. Напоследък и в България също така виждам подобна тенденция. Да не говорим за новите чуждици които все повече се ползват от хората.......

221

Анонимен

преди 3 години

Кирил и методи не са същестували даееее ...Па Малта азбука е на петнаасаааааси хиляди години!

220

Анонимен

преди 3 години

Кирил и Методий са византийци със славянски произход, на които Византия поръчва създаването на славянска писменост като средство за откъсване на славяните от влиянието на Рим. Те разпространяват писмеността във Великоморавия. България се приобщава към процеса на кирилизация по-късно, приемайки учениците им.

219

т

преди 3 години

Постоянно фалшифицират историята и налагат своята гледна точка. А когото им се посочи истината *** неистово, че "русофобите опорочават приноса на руснаците". Сега отново пробутват фалшификати а петата колона на Москва им ръкопляскане. Интересно къде са историците русофили като професор Андрей Пантев и академик Георги Марков да коментират поредната руска лъжа и гавра с историческата действителност? Сигурно са се покрили за да отмине скандала за да могат отново на спокойствие да *** руски за

218

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовВсеки може да се убеди в това какво казвам в началото на точно тази тема (първите 30тина поста)! Юбералес също го забеляза както и редица други. С тия заучени селски фрази никой не впечатляваш. Руските *** нивото ви пада с всеки изминал ден, но това е бъдещето ви. ГАРАНТИРАНО.:))))

217

Анонимен

преди 3 години

Кирил и Методий не са били приети в България и са разпространили славянската писменост извън България. Едва години по-късно, след смъртта им, приемаме учениците им.

216

Minuva42

преди 3 години

За всички е ясно, че руският културен център е просто едно средство за пропаганда и провокация от Русия. Отдавна отмина времето, когато по руски бистра, центрове и прочие се събирахме от любов към руските традиции. Сега там е сборище на русофили на щат. Няма нищо общо.

215

Руски борш<БГчубр

преди 3 години

Истината е че българските букви и книги са причината да има Руска империя, само че 500 год. след българската. Старшият народ сме ние, а те наши имитатори.Точно българските букви и книги са смлели етническата пъстрота из руските степи в единен народ. По линията Казан-Москва-Петербург и на север е било пълно с население говорещо разни тюркски,фински и балтийски езици.Благодарение на българската писменост и църковни книги обаче са претопени в котела.

214

Анонимен

преди 3 години

Все едно американците да обясняват,че говорят и пишат на американски.

213

229 продължение

преди 3 години

Дъщерята на Симеон Велики е съпруга на разрушителя на Плиска княз Светослав, който наистина се опитва да се представи като продължител на християнските традиции и на Симеон в частност, поръчвайки преписи на най-важните книги.....

212

226 продължение

преди 3 години

до известна степен местни в тогавашна България говори да се използват за някои дейности в държавата, особено църковни. Писмеността е създавана най- вероятно по византийска поръчка, за което говорят мисиите на братята за опознаване на съществуващи говори в цяла съвременна Източна Европа, вкл. на север от Черно море. Малко се знае, че децата на Симеон Велики съвсем не са продължили неговото дело. Синът му наследник на трона - Петър- завръща активното гърчеене, дъшерч му е съпруга на разрушителя

211

Анонимен

преди 3 години

До МакедонияНаСевероизтГрешката на много хора е, че са съгласни на отстъпки за отстъпки: комунистите използват отстъпките за да ви се качат на главата и да си вземат и това което са ви дали. Примери бол. Затова, ПРЕГОВОРИ С КОМУНИСТИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА. Можете ли да ги блокирате го правете по всякакъв начин. Те живеят от контакта с по-напреднали култури и цивилизации. Ако им се спре свършват като Северна Корея, тъй че, нека направим от всяка комунистическа страна Северна Корея.

210

Анонимен

преди 3 години

Не разбрах точно какво очакват нашите институции.Няма как в оригинални документи да се пише за Кирил и Методий като създатели на българската писменост, защото, първо, писмеността не е създавана за България, второ, те не са родени в рамките на тогавашна България, трето, нямат лично мисии, разпространение или популяризация в България, четвърто, намерените оригинални преписи са от по-късно време и не са на територията на България.Борис Първи е този, който приема и организира налагането до известн

209

МакедонияНаСевероизт

преди 3 години

Руснаците постоянно ни натякват, че трябвало да им бъдем благодарни за Руско-турската война, чиито цели обаче не са точно освобождаването на България, а създаване на някаква задунайска губерния !А руснаците благодарни ли са ни, че при покръстването им сме им дали, а те приели с радост готови букви и църковни книги на старобългарски език, без които нямаше да са един народ,а сбирщина от племена, говорещи различни езици.Чакаме благодарности от североизток вече 1042 години!?Чакаме от kaтил писмо!

208

Анонимен

преди 3 години

До .....Аааа, по различни са: след рушитата трева не никне където са стъпили. Сеят само разруха и авторитаризъм.

207

Неблагодаря

преди 3 години

Не знам за кого са създавали буквите и превеждали църковните книги Кирил и Методий, но е факт, че единствено на българска почва са пуснали корени. Цели 120 години глаголицата, после опростена в кирилица се използва само и единствено в България и то с целенасочена държавна подкрепа.Чак след 120г. когато руснаците се покръстват,вземат от българите готовите букви и църковни книги на разбираем за тях език.Защо не благодарят и не признаят факта,си е типично руска неблагодарност!

206

.....

преди 3 години

Руснаците които са варяго-монголи нямат нищо общо с южните балкански народи наричани от тях "славяни".Причисляват и себе си към тях единствено с цел присвояване,владеене и претопяване.С нищо не са по различни от американските колонизатори.