285

Солун

преди 3 години

Това че Солон е в днешна Гърция не означава че по онова време е бил населен с гърци.Кога за първи път има данни за думата грък и Гърция??? Коя година??? В кой договор???Журналистите!!! Образовайте се!!!

284

невежи журналисти

преди 3 години

Те и нашите журналисти с толкова жалки че няма накъде.Поне да се консултират с някой преди да пишат. Пишат че са родени в гръция град Солун. По това време не е имало и проект Гърция. Това е било Римска империя която в последствие учените за удобство наричат Византия. Рим е бил империя и там са живели българи, арменци, еврей, гърци и много други народи като по това време в Солун почти не е имало гърци. Там са живеели български славяни, който са били на римска служба, арменци, и други малки народ

283

Княз Борис Покръстит

преди 3 години

На ционалния празник на България трябва да е 24 май и да се на рича Ден на българската азбука,българския език, просвета и култура.Тази писменост сме я създали ние за нас а другите народи я из ползват.В този ден трябва да се чества и Цар Борис Първи Покръстител, защото без него нямаше да я има тази писменост. Това е българска писменост и българска азбука а който иска да я ползва нека си я ползва.

282

УЧЕН

преди 3 години

Екип от руски сръбски и македонски учени, доказаха че кирил и методий са от ескимоското племе чукчи от сибир и че кирилицата тръгва от чукотка и камчатка и тъй като славянските народи по това време са пребивавали в сибир значи азбуката идва от там. точка това е самата истина, даже доказаха че коренът на македонскиьот народ е от чукотка. Затова в русия викат на македонците чукчи.

281

Анонимен

преди 3 години

Руснаците нямаше и понятие да си имат от съществуването на такава "славянска" азбука,ако не беше делото на княз Борис 1-ви ,благодарение на който създадената от Светите братя глаголица не е била приета,чрез техните Свети ученици и след това реформирана от Свети Климент Охридски и така стигнала първо до Киевска Рус,а след това и до цяла Русия!!Ако не е било цялото това дело,всичко е щяло да замре ,с известно изключение на хърватите,които са ползвали глаголицата!Жалко,но факт -пак сме прецакани

280

Гост

преди 3 години

До АнонименХубаво. И ти бъди жив и здрав. Сигурно си оправил живота в чужбина, така ли? Аз също се справям, но в България.

279

Анонимен

преди 3 години

До Гост 302:)Жив и здрав. Аз живота съм си го оправил. Вие му мислете с тоя начин на мислене.

278

Гост

преди 3 години

До АнонименЗаповядай на разговор :)Нямам и намерения. Това няма да е разговор, а спор, неповдигнат обаче от моя страна. Съжалявам.

277

Анонимен

преди 3 години

До Гост 300Заповядай на разговор :)

276

Гост

преди 3 години

До АнонименСъжалявам, не съм чак толкова стар като тебе. Млад човек съм, ако имам познания за комунизма, то ги имам от сродниците ми, които са се родили през 20-те на 20 век

275

Гост

преди 3 години

До АнонименСъжалявам, не съм чак толкова стар като тебе. Млад човек съм, ако имам познания, то ги имам от сродниците ми по отношение на Комунизма, които са се родили през 20-те на 20 век.

274

Анонимен

преди 3 години

До Гост1968ма съм роден. Когато си готов да си поговорим за Комунизма заповядай. И не забравяй да си вземеш знанието, ще ти трябва.:))

273

Гост

преди 3 години

До АнонименТа, в суматохата, не разбрах кога си роден?Кажи първо за себе си кога си роден/ родена и на колко години, па после ще си помисля да ли да давам лична информация.

272

Анонимен

преди 3 години

До Гост 295Та, в суматохата, не разбрах кога си роден?:))))

271

Гост

преди 3 години

До АнонименЩото искам да знам какво знаеш за нещата които говоришАми знам,не всичко, разбира се, но все пак за това и давам мнение , твоя работа и избор е да се съмняваш.

270

Гост

преди 3 години

До джоТук не не трябва да гордост и горделивост по отношение на Кирилицата, а едно скромно достойнство. Но не може да се отрича това, че България е допринесла за развитието на славянската книжовност и разпространяването на Кирилицата ( създадена от учениците на светите братя в България) на Балканите ( сред сърбите) и в Източна Европа ( Киевска Рус).

269

Анонимен

преди 3 години

До Гост"Що питаш?"Щото искам да знам какво знаеш за нещата които говориш.

268

Гост

преди 3 години

До АнонименДо Гост 282Коя година си роден?Що питаш? Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/05/24/nova-skandalna-izlojba-v-ruskiia-kulturen-centyr.450912#comment-newest

267

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовОще си чакам цитата за да докажеш твърденията ти, иначе пак лъжливото руско хибридно овчарче, нали знаеш?:)))))))

266

Анонимен

преди 3 години

До Гост 282Коя година си роден?