25

Петров

преди 3 години

Страната в която доматите са внос от Турсия а краставиците - албански а премиерът е чел само Винету до половината, се представя за основател на цвилизацията в световна държава като Русия. По американска идея. Щеше да е смешно, ако не е жалко.

24

Анонимен

преди 3 години

Престанете да се заяждате с Русия,разбира се,че Кирил и Методий първи започват славянското просвещение и написват първата славянска азбука - Глаголицата и чрез нея разпространяват и християнството, проблема е , защо са написали,че са гърци,след като те никога не са били гърци,нито някъде е написано,че са били гърци, но пише за Кирил че е българин по произход, а също и защо не се споменава за българската Кирилица,създадена в България.

23

Петров

преди 3 години

Руснаците всъщност са маскирани българи, ама не го знаят. Всички руски пистаели, политици, военачалници и учени са всъщност българи, но руснаците нарочно не казват. Изобщо Русия всъщност е България ама отричат да им се не види.

22

юбералес

преди 3 години

До Христо ХристовБотев и Левски също са били османски граждани, но са се определили българи. Да очакваме ли утре Кремъл да ги обяви за османци?

21

Анонимен

преди 3 години

С приятели като руснаците, врагове не ти трябват!

20

юбералес

преди 3 години

Княза на Рус -Володимир, приема кръщенето си през 988г. а покръстването на народа на Рус става през следващото столетие, когато България е вече под римска (византийска) власт. Константинопол изпраща стотици свои поданици - българи, образовани в Охрид и Плиска в школите на Климент и Наум. Тези стотици българи разпространяват в Киев и вся Рус християнството на български език. Българския език става официален за Рус, така както е бил латински за западна Европа.

19

Анонимен

преди 3 години

"Той беше Българин родом" (думи на свети Климент за св. Кирил,взети от неговото житие). За да бъде православен човек трябва да чете думите на светците и да ги преподава истинно, а не да съчинява лъжи за някакви "византийци", които дали писменост на някакви неизвестници "славяни", внай-малко пък на тюркското племе рус! Бидейки християнски светец, св. Климент лично е познавал светите братя и който изопачава неговите думи, не е християнин а още по-малко е православен!

18

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 22Аз мога да ти отговоря. Забавлявам се често с тоя килиен руски хибридник.:)))))))

17

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовСамо нагъл руски *** като го питат какво общо имат Кирил и Методий, за които е тръгнал да говори как не били българи и как били във Моравия и Русия, в разговор за Кирилицата, след това може да се изметне и да обвини в собственото си невежество другия, който го е хванал натясно.За твое нещастие и други го забелязаха.Отивай на нивата с картофите ....:))))

16

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовДобре ли сте?

15

Мдаааа

преди 3 години

Затова най-добре сме си в ЕС. Те да се оправят както могат и ние също. Те никога не са имали истински интерес към България. Само високомерие... като голям брат ... ама малко неприятни взеха да стават. Бива и техния национализъм ама

14

Анонимен

преди 3 години

Айде сега добре че са били византийците та да ги изучат кирилил и методи

13

юбералес

преди 3 години

До Христо ХристовСамият Константин (Кирил) се е определил като българин - това е достатъчно. Но факт е че писмеността разпространена в Рус (Украйна) е дело на Климент, който прави реформа на глаголицата на Кирил.

12

Некъф

преди 3 години

Типично за рашките! Били ни спасили! Така е! Ама СССР после ни намали със 1/3 като ни взеха югозападната част наричана македония.

11

Анонимен

преди 3 години

Кирилицата се появила 1000 години преди славяните ли беха, сливарите ли - как може да е сливарска писменост тогава?

10

Анонимен

преди 3 години

До Христо Христов, кой е създал Кирилицата?:))))

9

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовКолкото пъти те хвана толкова пъти те навирам там дето слънце не изгрява. Събирай си "размислите за теб" и отивай на нивата с картофите да си сред себеподобните си.:)))))

8

Джедай Мастър

преди 3 години

"реформатори били на славянската азбука", дето преди тях такава не е имало въобще. Поредната провокация от империята на злото, сега пишете колко велик и прекрасен е Путлър. Да не говорим, че половината "славянски" държави не ползват "славянската азбука". Но нали *** са измислили всичко - радиото, парната машина, самолета, колелото и т.н., нека си се гордеят дурачоците докато деградират с помътнял поглед от бояршника.

7

Мхм

преди 3 години

Вече не е скандал. Това е очевидна целенасочена политика на рашките за обезличаването на културата ни. Разсекретените документи на Битолския културен център разкриват централната роля на рашките в създаването на Македонски език изрично фокусиран като по-отдалечен от Българския език. Колкото повече време минава, толкова по-ясно става.

6

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовАхахахаха. Само това, че майка им е българка, наистина, за един руски хибридник това не гарантира българска връзка. А това, че кирилицата е създадена от българи в България по поръчителството на българския цар, това руския хибридник не го интересува, затова и не пита ..... Нищо де, покопай още малкоооооооо. На нивата с картофите ...... бегом марш. Преди това не забрвяй да сложиш 2 (два) минуса.