60

Бай Тошо

преди 3 години

Това дето аз съм го имунизирал, вие не можете даже да го разболеете

59

истината

преди 3 години

Всички забягаха на Запад и се обезлюдихме! Няма ме хора за зараза!!! НЯМА КОЙ!

58

Ели

преди 3 години

"Та, къде има стандартизирана таблица за това от колко до колко се бори за добра работа. ... убедено мнение ... Там където живеете не са ли ви учили че така се прави?"Не давам отговори на въпроси а ла Ива Николова, но поздрави за нивото на знанение на българския език. По-горе съм цитирала изразите които ви издават.

57

Анонимен

преди 3 години

Мангъровците на Запад и в САЩ бяха слушани от глупавите западни народи. Обещаваха им стаден имунитет само за 2 седмици.

56

Русстъкмистика

преди 3 години

До МечниковРеалния брой на починалите се крие. Най-добър ориентир за това е, че критичните, по които може да се съди какъв процент от сериозните случаи завършват със смърт, нарочно са ги замразили на 2300 от 11 !!!! дни. Така могат да пишат каквито си искат цифри за жертвите, защото никой не знае колко са реалните критични. Ясно е само, че няма как и при 2 хил заразени на ден и при 11 хил да стоят все една и съща бройка.

55

Анонимен

преди 3 години

До ЕлиКакви лични наблюдения имате вие дори върху една държава? Моето предположение е, че дори да сте медицински работник, са колкото за една болница плюс статистиката която виждаме всички. Та, къде има стандартизирана таблица за това от колко до колко се бори за добра работа. Аз това ви питам, но вие вместо да ми отговаряте ми връщате същия въпрос. Защо така? Изразихте сравнително убедено мнение, би трябвало да можете да го защитите. Там където живеете не са ли ви учили че така се прави?

54

Мечников

преди 3 години

До АнонименВ понятието Източна Европа явно не влиза Русия, където продължителността на живота е е далеч по-ниско отколкото в Полша или България, а положението в момента е критично. Само днес има над 11 хиляди новозаболели починали само за един ден 88.

53

Анонимен

преди 3 години

В Източна Европа се живее средно с 10 години по-малко и затова жертвите са в пъти по-малко. Това ли е за похвала?

52

Анонимен

преди 3 години

Не щеме ний похвали, дайте ни пари!

51

Ели

преди 3 години

До Анонимен"Кой ти каза, че на запад лошо са си свършили работата?"От лични наблюдения, не живея в България. Вие от колко смъртни случая нагоре и липса на медицинска помощ за не критичните смятате за добра работа? Предпочитам да не минаваме на ти.

50

Пунта-Мара работа

преди 3 години

Животът с корона вируса няма да е бягяне на 100м, а маратон. Има смисъл да се отчита кой как се е справил догодина по това време...най-рано. Дотогава всичко е мисирска,толупска и Пунта-Мара работа. От стягане сега отиваме в другата крайност - анархистичен непукизъм. При това положение остава да се надяваме на БЦЖ ваксината на Вълко Червенков и на това,че имаме много пушачи,а уж никотинът в дробовете тепал вируса.

49

Анонимен

преди 3 години

Свърши се с фукливата Западна Европа. И слънцето ще изгрее пак от Изток. Да живее България! И ще живее още по-добре, ако малко си променим манталитета, малко трябва...

48

Анонимен

преди 3 години

Много ясно ,че се справя половината източна бачка на запад та затова.

47

Светозар

преди 3 години

Гледам повечето читатели плюят България и " Източния Блок ". От какво сте недоволни ? От това, че на Запад жертвите са десетки пъти повече оттук ? От това ли сте недоволни ? Искате по 5000 трупа на ден от Корона, че да се почувствате западняци ? Това ли искате ? Провъзнасяния Запад не е толкова велик, колкото си мислите !

46

BB

преди 3 години

Така е защото в Източна Европа все още има правилно мислещи и дисциплинирани хора а на запад роботи изпростели след 15-20 г така ще е и на Изток

45

М7

преди 3 години

Просто западноевропейските меки китки не могат да преживеят това, че в Източна Европа правителствата и хората се справят по-добре!Така са свикнали, да ни се подиграват и да се гаврят с нас.

44

Анонимен

преди 3 години

Всичко е до генетика и народопсихология.В западната част на Европа са мрели като мухи през чумните епидемии.Хърватите от Дубровник първи са въвели карантина от 40 дни за всички завръщащи се кораби. За нас, Йордан Йовков го е описал много добре в един от разказите си, мисля че беше Любов.Как старите българи са избирали място за ново село? Около селото е трябвало да има поне 10 извора, които всяка фамилия е поддържала за да може отделнте фамилии да се оттеглят при своя си свещен извор при епид

43

Анонимен

преди 3 години

До даскалА нещо за смисъла на думата и за употребата й ще кажеш ли, или дотам ти стигат силите?

42

Друг даскал

преди 3 години

До АнонименПилците се броят на есен ако си спомняте....---------------------------------*наесен* е наречие и се пише слято, аман от неграмотни!

41

даскал

преди 3 години

към неграмотния анонимен------------------------------------Правилно е да се пише слято проформа. Думата е заета от латински pro forma. Изписването й на български се различава от оригиналното изписване.ИзточнициОфициален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 534.