44

пак българинът

преди 4 години

Значи на заведение мога да отида но на село не!Като гледам каво се консумира по заведенията във Видин собствениците на заведения така и така бяха на загуба,сега не ги виждам.Ако ще от кал кафе да правят и тридесет пъти да го цедят пак ще са на загуба!Ама то тарикатлъка си е голема затра!Ако ставаше само с кръчмарлък немците и швейцарците не биха прокопсали.От 16 век часовници и инструменти правят и затова са успели.

43

До Бойкоеб

преди 4 години

"1000 декара не са богатство"Да бе не са,той щото коптора в който и да е град в България съчетан с тоталната безпътица която ни чака са голямо "богатство" Абе ще ви Уврат кратуните,ама лошото е,че ще стане по трудният начин!

42

Анонимен

преди 4 години

Милиционерския "патриотизъм" съсипа България.

41

Анонимен

преди 4 години

БОЖЕ, КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЯ СВЯТ, БОЖЕ...

40

Доктор

преди 4 години

Даааа! Сега е времето да изритаме всички самозабравили се селяни да си ходят в къщи !

39

Бойкоеб

преди 4 години

До До381000 декара земя не са богатство, ако немаш техника за обработването й,т.е. важното е в койс а средствата за производство, а не кой, колко змея има. Навремето СДС-то като връщаше земята в реални граници забрави да върне конете с плуговете или поне техният еквивалент в механизирана техника. Искаше м-р 10% Ал Бож да върне сите на село, но евреинът земя не е работил и не работи до края на живота си, де.

38

българинът

преди 4 години

Е как да се върна като на края на града има КПП?На село ме чака градина и на стотици метри от мен няма други хора-за видинско става въпрос.Обаче системата казва НЕ! Трябва да седя във Видин!Полицаите стоят на края на града, а в града е панаир!Тези мерки са точно като да пламнем,а не да оцелеем!На село е пълна пустош-съседите отвреме на време ги чувам,даже не ги и виждам.Обаче системата пак казва НЕ!

37

Бойкоеб

преди 4 години

Абе, нема как да върнете на село, поколения, които са виждали мотика само на картинка;))) а и мотиката е краен инструмент в обработката. Ако нямаш трактор с плуг и фреза или кон, катър или муле с плуг;))) , наблягаш на правата лопатаи безкрайните юупки в кръста към земята за да отвориш нива от ливада. не, дай си Боже, да е станала от нива на гора навремето, там труда вече е троен. Аз бей заебал една такова парче нива да се залеси и бая труд фърлих да я върна и още не съм извадил корените;)))

36

Барба Ганьос

преди 4 години

Ще командирова толупите на ледения полюс....

35

До38

преди 4 години

Бъркаш пич,във България има 1861000 собственици на земя,като най големият брой,около 1800000 притежават до 1000 декара!

34

Някой

преди 4 години

До ВейхайвейНе знам за другите - за мен това е причината да НЕ си купя къщичка на 30 минути от любими си град и децата ми да не играят в 2 дка двор вместо на ос@@ната тревичка в парка. Не е нужно да обработвам ниви и да имам трактор и комбайн - пак мога да си работя в града. Знам, че и други биха искали това...ама не.

33

Толуп

преди 4 години

Имаа ама чакат....по ми е лесно а са наспа и да задаам въпроси,за ледения поюс...

32

Анонимен

преди 4 години

Интересно, кой ми е сложил минус като непрекъснато показват репортажи по тв за пребити старци и старици за някакви мижави пари. Покажат ги един два пъти и до там. За какво да се връщат хората? Да се страхуват за децата си и да ги е страх за себе си ли?

31

Край

преди 4 години

Няма къде да се върне българина - обработваемтата земя е собственост или арендована от 2-3 хиляди човека.Има собственици с по над 100 хил декара земя.

30

Анонимен

преди 4 години

Само уточнение за номер 36: на бруто 610лв.,чистото е 473 лв., демек още по-зле!

29

2LOOP

преди 4 години

ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В ГЕРМАНИЯ ХОЛАНДИЯ И АНГЛИЯНИКОЙ НЯМА ДА ВИ КОПА ЗА 610лв. БРУТНА ЗАПЛАТА ЧИСТО 530ЛВ.ТОВА ДАЖЕ НЕ СА СОЦИАЛНИТЕ В СЛОВАКИЯ. АЙ СИКТИР.

28

Анонимен

преди 4 години

До 31Най вероятно за гладният нашенец(Българин)става на въпрос,а такива ще има многооооооо!

27

Гошо...Тъпото

преди 4 години

Помогни си...сам,за да ти помогне и Господ.Залудо...работи,но за...лудо не стой.Това са все хубави и поучителни български пословици.Господ...дава,но в кошара не вкарва.Труда краси човека,а мързела го...грози.Не става без съзнателен и...целенасочен труд.

26

Анонимен

преди 4 години

Не разбрах въпроса за кой нашенец да се върне село?Младите хора отдавна са прекъснали връзката със земята,селата са оставени на опустошение и разграбване.Повечето от земеделскете земя се обработва от арендаторската мафия.Така че на този етап едвали ще има връщащи се хора на село!

25

Анонимен

преди 4 години

Не, няма да се върне българинът на село, защото там могат да те пребият за 20 лв., безнаказано.