64

Анонимен

преди 4 години

Софиянците гласуваха за герб и при предишните избори и сега за кметските избори Първо учителите гласуват основно за герб това е истината те са пряко подчинени на герб и това е истина така че да са мисли ли с главите си когато отиват да гласуват

63

Анонимен

преди 4 години

До драги Лордевсички учители имат 48 дена платен отпуск и още 8 дена ако са членове на синдикална организация

62

Анонимен

преди 4 години

До LordaБихте ли цитирали закона, където е написано ПЕТДЕСЕТ И ШЕСТ дни платен отпуск???

61

Мунчо

преди 4 години

До LordaНе работиш в РУО- личи си!

60

Мунчо

преди 4 години

До LordaНе работиш в РУО- личи си!

59

хихих

преди 4 години

Лорде, там в РУО-то запетайки не слагате ли? :)))

58

драги Лорде

преди 4 години

не те знам какъв си в РУО, но аз съм учител с отпуск 48 дни. Нещо да кажеш?

57

Питайте и бабите

преди 4 години

Може да се започне от по-големичките деца - 5-6 годишните, на които може да обясниш за някакви правила и то да разбере. Предполагам не е проблем поетапно да започнат да работят градините. Но моят внук е на ненавършени 4 годинки...не разбира за какво иде реч, гледаме си го, за да ходят родителите на работа. Не всички обаче имат тази възможност с баби и дядовци. Друг е въпроса с големия риск....

56

Lorda

преди 4 години

до 55Пиша защото знам. Работя в тази сфера /РУО/. А Вие престанете да манипулирате по този елементарен начин общественото мнение. За дните отпуск /56/много лесно може да се провери в Закона.

55

Анонимен

преди 4 години

Пандемията ще мине и ще се наложи да търсим учители за детските градини, защото тези ще си намерят друга работа, при това по-добре платена. Пазете учителите в детските градини, защото за 650 лева няма да намерите други!

54

до лорда

преди 4 години

що пишеш като не знаеш? първо - не всички имат по 56 дни, второ - в повечето случаи нямат от минали години, защото са ги изчистили или са взимали дни по времето на други грипни ваканции, трето - скоро на повечето им приключват отпуските. Аман от празнодумци.

53

Lorda

преди 4 години

Учителите в детските градини имат 56 дена платен годишен отпуск. От минали години са останали поне още 10-15. Това е грубо 4 месеца от началото на годината да не ходят на работа до момента!!!! Хайде без разни сълзливи материали моля.

52

логично

преди 4 години

логично е щом в училищата не може да има ученици и детските градини да останат затворени, още повече, че там децата са доста по-малки и трудно биха се справили с изискванията. Може да стане страшно.

51

Анонимен

преди 4 години

Държавата да даде субсидиите които дава на детската градина за гледане на дете за този период на родителите на децата и без такси и може да се окаже не толкова лош вариант . Може да сметнат и колко намаляват болничните като не се ходи на градина и да ги дадат и тях на родителите .

50

Само питам

преди 4 години

"Анелия Бодурова допълни, че ако детските градини скоро не отворят, единственият вариант за персонала е да излезнат в неплатен отпуск"На какъв диалект е "излезнат"?

49

май, май

преди 4 години

Май някой иска да си прави експерименти, ама на гърба на други.... не е гот така. Ако управляващите имат поне малко акъл, ще забавят това отваряне на детските градини поне до юли. Решението какво да правят с учителите също е тяхна отговорност. Всички трябва да бъдат гъвкави в решенията си, а не да се тъпче по един и същи път.

48

до Анна

преди 4 години

Споко бе Анче, ти явно не четеш достатъчно, първите изследвания бяха симултативни, направиха нови и немците отзавна писаха, че не можеш да се заразиш от никаква повърхност, даже и до тоалетните стигнаха ама НЕ

47

Активист на БСП

преди 4 години

Гласувахте за ГЕРБ вече 11 години,нали ??? Сега на кого се оплаквате ?! Защитавахте покупката на един гръцки остров!!! Защитавахте покупката на една къща в Барселона,нали ??? Волът рие,рие и всичко на главата му пада накрая...

46

Анна

преди 4 години

Сравних именно с Била, защото за разлика от други вериги в кварталната Била не се дезинфекцира нищо. Хората опипват сума ти неща, които не купуват, местят ги. После персоналът ги пренарежда. А вирусът издържал еърху тия найлонови опаковки с дни. Отделно количките, книжните пари и тн. Не мисля че е по-малко опасно, количеството хора, които минават от там за ден е много по-голямо от това в ДГ.

45

Анонимен

преди 4 години

Никой няма да седи без пари защото се трупат сметки и ще подадат молби за напускане. В банката веднага дигат лихвата ако си в неплатен.Просто се чудят как да ги уволнят без държавата да им плаща 60 на 0.