43

Анонимен

преди 4 години

не гледайте академика, мацката е много готина...

42

Само питам

преди 4 години

А нещо за дървените философи от БАН които сами на себе си си раздават научни титли и пазят със зъби и старчески нокти топлите си местенца в Академията Някакво пренареждание ще има ли ?

41

Анонимен

преди 4 години

"безработицата ще се увеличи с 10 процента" едва ли, това значи от 5 да стане 5.5.

40

Анонимен

преди 4 години

Опа! Това академик Калинко Калинков ли е?

39

Ханс

преди 4 години

Аз пък си мислех, че трябва да управлява народът, а явно феодалните старци с поразени от комунизъм вируса мозъци са на друго мнение.

38

Гошко

преди 4 години

90% от така наречените "учени" в БАН са пълни некадърници и не биха оцелели извън него. Това е една хранилка, където живуркат хиляди, на базата на нещо направено преди много години или благодарение на няколко статии творчески изплагиатствани или перифразирани и предъвквани години наред. Много от тях си въртят и частен бизнес използвайки държавната база. Това котило трябва да се разгони, а малкото кадърни хора да отидат към ВУЗ-овете, където да работят и преподават.

37

Анонимен

преди 4 години

14, Хемус, ние имахме министър на образованието който не можеше да пише, ти си се закахърил за някакъв академик.

36

Анонимен

преди 4 години

Учени се купуват лесно, и много лесно им се поръчват доклади с точно определени "данни". Един *** пример са климатичните промени, мнения , научни данни, анализи на учени, колкото искаш. И са пак "за" или "против", 50/50. И двата лагера са с научни данни и са учени, нали?

35

Анонимен

преди 4 години

Хубаво е да се слушат учените. Къде отидоха учените-по света, у нас останаха завършили в МОСКВА,издигнали се с постижения в науката ''слушкаш папкаш'.', вербувани от КГБ и верни на БКП.

34

Handel

преди 4 години

Можеше само финалът да напише - дайте ни още пари ,че иначе ще стане лошо (за нас)!

33

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 20Старите учени?!Не знам какво искаш да кажеш. Ако оставим на "старите" в БАН, те винаги са имали докторанти, на които са научни ръководители. Подбират ги на шуробаджанашки принцип.Тук нееднократно се предлага нещо друго - докторантурите да се правят къмВУЗ-овете, защото там е по-трудно на кандидат-докторантски изпит да подхлъзнеш студента-отличник на випуска, който току що се е дипломирал. В БАН обаче това се случва ежегодно. Конкурсите се печелят от посредствени "свои" хора.

32

Ленин

преди 4 години

Въпрос: - Какво е корупция? Отговор: - Далавера, в която ти не участваш!

31

Георги Илиев Митев

преди 4 години

Скандали вихрят се във Парламента и всеки си развява документа. Обичаме си диктатура-такива сме си по натура.Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията ,военните ,полицията ,медиците и граждани. Град София (2019).

30

Анонимен

преди 4 години

Предлагам да издигнем Тиквата за световен господар!Вижте какъв е прилегат, на мама убавеца!

29

Анонимен

преди 4 години

Не е тук аудиторията на тази статия! Преобладават тикви без семки, очевидно от коментарите!"Аз съм ***, и вие сте прости!" - Боку

28

Мен

преди 4 години

Да не е само тоя е БАН дето написаха доклад колко перспективен проект е АЕЦ Белене, а както всички видяхме се избиха да искат да го строят.

27

РМНВ

преди 4 години

До АнонименАйде де...

26

Доктор

преди 4 години

Аман от социалистически академици - назначени учени джуджета ,които освен да седят пред вратите на БАН и да бистрят клюките, за друго изобщо не стават !

25

Факт

преди 4 години

България 50 г. се водеше от българските учени и ни докараха до национални катастрофи ! След това 30 г. (вече) забравихме за БАН и слава Богу подобрихме живота и няма национални катастрофи! Днес БАН надигнаха глас да сме ги слушали пак . Е , за какво да ги слушаме ? За това как пак да си докараме национална катастрофа ли ????

24

Facebook Fake News

преди 4 години

Брюксел, време е за промяна. Вие целенасочено се противопоставяхте срещу Бог Иисус Христос и Неговата Свята Църква.Закриляте ГЕЙОВЕ, болни от СПИН. В техните тела вирусите мутират, заради лекарствата, които пият.Вие плащате милиони на групи, които изповядват вещерство и сатанизъм.НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ТОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ.Бог казва, че хомосексуализма е ГРЯХ РАВЕН НА ЧОВЕКОУБИЙСТВО.Даваме Ви ТРИ МЕСЕЦА. ПОСЛЕ ИМПЕРИЯТА ПАДА.Поучете се от Египет, РИМ и много други ИМПЕРИИ. Те всички бяха по-могъ